top of page

Nordkapp & Hammerfest

Alustava ajankohta 29.8-5.9.2020. Matkan alustava hinta on 1045€/hlö 2hhuoneessa ja se sisältää majoituksen aamiaisella sekä yhden aterian päivittäin. Allaoleva ohjelma kuuluu luonnollisesti matkan hintaan.

 

Velin Matkojen pohjoisen uutuuskohde ensi syksynä on matka Nordkappiin. Matkaa tehdään tuttua Suomea nousten aina Inariin asti ja sieltä Norjan puolelle Lakselviin yöpymään. Taukoja on runsaasti ja yöpymisiä niin ettei päivämatkat tule liian rasittaviksi.

 

Etenkin Norjan puolella on hyvin lyhyet päivämatkat, koska vuonojen maa on tämän matkan helmi. Nordkapp tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia, usein tuulta ja joskus jopa hernerokka sumun. Vaan meillähän ei niin huonoa onnea ole! Ihana ilta ja yöpyminen Hammerfestin kalakaupungissa tekee Norjaosuudesta ikimuistoisen.

 

Paluumatka noudattelee tuttuja teitä Ylläsyön levon jälkeen kohti tunnelmallista hotelli Lasarettia Oulussa. Tampereen seudulle saavumme jo paljon ennen iltaa.

Alustavat päiväohjelmat:

1 päivä  Lähtö Tampereelta monen pysähdyksen taktiikalla kohti Rovaniemeä, jossa yövymme Lapin legendaarisessa hotelli Pohjanhovissa.

2 päivä  Herkkuaamiaisen jälkeen ohitamme Sodankylän ja nautimme lounaan Kaunispään laella. Saavuttuamme Inariin yövymme hotelli Ranta Marissa.

3 päivä  Astumme taas bussiimme ja ajamme Kaamasen tietä Laxelveen, jossa ruokailemme ja yövymme kalliisti, sillä olemmehan Norjassa.

4 päivä  Hinnakkaan aamiaisen jälkeen matka jatkuu Nordkapille. Siellä nautitun norjalaisen lounaan jälkeen jatkamme kohti Hammerfestiä, jossa yövymme.

5 päivä  Ajelemme huikeissa maisemissa vuonojen reunoilla Altaan yöpymään.

6 päivä  Laskeudumme Kautakeinon kautta alas Ylläkselle yöpymään ja tanssimaan.

7 päivä  Koko päivä mukavaa alamäkeä päämääränä Oulu ja siellä hotelli Lasaretti. Matkalla on kuitenkin monta mukavaa ja mielenkiintoista pysäkkiä, kuten Arctic knife, Vihreä pysäkki ja Aavasaksa, jossa nautimme lounaan.

8 päivä  Aamiaisen jälkeen alamäki vaan kiihtyy rantatiellä kohti Jalasjärven Juustoportin herkkulounasta. Tammerkosken rannoille saapunemme hyvissä ajoin ennen klo 19.00 uutisia.

Nordkupp-01.png
Nordkupp-02.png
Nordkupp-03.png
Nordkupp-04.png
bottom of page