Niilin risteily
20-28.2.2023

Kesto on 8 päivää ja alustava hinta 2095€/hlö kahden hengen hytissä. 1h hyttilisä on alustavasti 655€.         Hinnat eivät ole vielä vahvistuneet, joten pientä muutosta voi tulla.

Risteily siis tehdään 3 vuoden tauon jälkeen helmikuussa 2023 ja alustava ajankohta on 20-28.2.2023.

HUOM! Mahdollisuus jatkaa lomaa Niilin risteilyn jälkeen Velinmatkojen omistamassa Villa Aleksanterissa Siwan keitaalla Saharassa. Vähän runsaan viikon jatkoloma täysihoidossa täällä kustantaa sinulle  2 hengen huoneessa alustavasti 1000€.

Matkan hintaan kuuluu lennot Helsinki – Luksor - Helsinki tai Helsinki - Kairo - Helsinki, täysihoito, kaikki kuljetukset ja ohjelmassa mainitut retket suomenkielisine opastuksineen ja pääsymaksuineen. Oppaana FM Veli Kilpinen.

Matkan hintaan ei kuulu viisumimaksu 25€ /hlö. eikä ruokajuomat ja ns. "pakolliset" tipit noin 25 euroa / hlö, jotka jokainen hoitaa kohteessa oppaan neuvojen mukaan. Muutamat ohjelmassa mainitut vapaaehtoiset lisämaksulliset retket jokainen maksaa kohteessa.

Veli on tehnyt tämän risteilyn jo 235 kertaa. Niistä hän teki aurinkomatkoilla ollessaan 222 ja loput 13 kertaa oman firman eli Velin matkojen puitteissa. Voit turvallisin mielin siis lähteä Velin mukana tälle klassikkomatkalle. Hänet palkittiin vuonna 2007 Helsingin matkamessuilla etenkin tämän matkan toteuttamisesta. Yhteistyökumppanit ovat Velille tuttuja jo 20 vuoden takaa ja he tietävät mitä suomalaiset tarvitsevat, jotta kaikki ovat matkaan tyytyväisiä. Risteilyillä ei juuri ole vatsavaivoja, koska laiva on tietysti korkeatasoinen ja Velille tuttu. Matkailijan täytyy vain muistaa pestä käsiään, syödä kohtuudella, juoda vettä runsaasti, välttää liika aurinkoa niin "kyl se siit" kuten Mauno Koivistokin eräälle Velin ryhmälle sanoi Karnakin temppelissä Luksorissa vuonna yks ja kaks (vuonna 2000).

Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle elämän virran vietäväksi...

Risteilylaivan tilavat ulkohytit, yleiset tilat ja ravintolapalvelut ovat yleensä huippuluokkaa.

Laivan retkiohjelma on muokattu mukavan väljäksi, joten levolle, auringonotolle ja uinnille on runsaasti aikaa. Palveluksessasi laivalla on kultakauppa, basaarimyymälä ja hierontasalonki jne. Aluksen baarissa on iltaisin monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa. Ravintola ottaa huomioon kaikenlaiset erikoisruokavaliot kunhan olet ilmoittanut niistä oppaallesi.

Lähdettyämme Luksorista, satojen porttien Thebasta, purjehdimme Esnan sulkujen kautta Edfuun, jossa vierailemme sen kuulussa haukkatemppelissä. Edfusta nousemme Assuaniin ihmettelemään suurpatoa ja hiljennymme Philaen Isis-temppelissä. Teemme monia mielenkiintoisia pikkuretkiä Assuanissa, joita muut matkanjärjestäjät eivät tee. Palaamme samalla laivalla Kom Ombon kaksoistemppeliin kautta Luksoriin. Luksorissa tutustumme Karnakin temppeliin ja kuninkaiden laaksoon. Käynemme myös koptilastenkodissa Luksorissa, jonka tukemisen ja suojelemisen Veli on aloittanut jo 16 vuotta sitten. Jos et vielä ollut menettänyt palaa sydämestäsi Niilille niin näin varmasti käy tämän käynnin jälkeen. Lasten silmät eivät valehtele – heistä pidetään hyvää huolta tosi pienin resurssein. Käyntimme yhteydessä annettu rahalahjoitus on helpottanut lukuisten lasten elämää ja auttanut heitä varttumisessa aikuisuuteen. "Pienikin raha, suuri apu".

 

Assuanissa voit osallistua lisämaksulliseen (320 euroa)   Abu Simbelin retkeen lentäen jos lähtijöitä on riittävästi.

 

Velin matkoilla ryhmäkoot ovat pieniä yleensä noin 3-13 henkeä, joten Velillä on aikaa monen moiseen palveluun vaikka iltapäiväkahville laivan kannelle. "Pieni ryhmä, parempi matka". Tule nauttimaan ja kuulemaan maailmasta kun se oli vielä nuori.

ALUSTAVAT PÄIVÄOHJELMAT

1. päivä Lähtö illalla Helsingistä Istanbulin kautta Kairoon, josta välittömästi jatkolento Luksoriin ja  majoittumme risteilylaivaamme.

2. päivä Aamiaisen jälkeen tutustumme Karnakin temppeliin, josta palaamme lounaalle laivallemme. Illan pimetessä vierailemme iltavalistussa Luksorin temppelissä.

3. päivä Nautittuamme aamiaisen käymme Niilin länsirannalla kuninkaiden laaksossa. Piipahdamme myös alabasteriviestämön aarteita ihailemassa. Risteily alkaa puolilta päivin kohti Esnan sulkuja, joista selvittyämme saavumme yöksi Edfun kaupunkiin.

3. päivä Varhain aamulla käymme mahdollisesti Edfun haukkatemppelissä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti

Kom Omboa. Siellä istahdamme vesipiipulle ja hedelmämehulle nubialaiseen telttaan ja tutustumme Niilin rantojen laihaan karjaan kotieläinpuistossa. Yöksi saavumme Assuaniin.

4. päivä Auringon noustua teemme veneretken Assuanin koskialueella ja käymme nubialaisessa kodissa krokotiilejä silittelemässä. Retkellä on mahdollista myös uida elämän virrassa ja ratsastaa lisämaksusta kamelilla hiekkadyyneillä. Iltapäivä on vapaa omaan ohjelmaan tai voit lähteä lisämaksulliselle (10 euroa) teeretkelle Möwenpick hotellin näköalatorniin Assuanin kattojen päälle auringon laskua ihailemaan. IIlalla halukkaat voivat lähteä kanssani ihmettelemään myös Assuanin koptikatedraalia tai vain kiertelemään Assuanin basaareille.

5. päivä Pitkän aamiaisen jälkeen käymme Philaen saaren Isis-temppelissä ja Nasserin suurpadolla. Puolen päivän aikaan alkaa paluumatka kohti Luksoria, satojen porttien Theban kaupunkia. Illalla tutustumme Kom Ombon kaksoistemppeliin ja jatkamme Edfuun yöpymään.

6. päivä Aamupäivällä jätämme Edfun ja saavumme Esnaan, josta purjehdimme Luksoriin., jonne saavumme vielä valoisaan aikaan.

7. päivä Aamupäivä on vapaa lepoon ja auringonottoon. Halukkaat voivat lähteä myöhemmin vielä iltakylään Koptilastenkotiin. Retkeen voimme liittää myös lisämaksullisen käynnin muumiointimuseossa.

8. Päivä Aamulla varhain lähdemme Luksorin lentokentälle, josta alkaa kotimatka Kairon ja Istanbulin kautta Helsinkiin. Sinun on kuitenkin mahdollista myös jatkaa lomaasi Egyptissä ja lähteä bussilla Kairosta Velin kanssa Siwan keitaalla villa Aleksanteriin muiden vähemmän onnekkaiden lentäessä takaisin koti.Suomen pakkasiin.

Risteilypäivien ohjelmat saattavat hyvinkin muuttua, mutta ei yleensä heikentyä johtuen Egyptin viranomaisista ja/tai Niilin veden korkeudesta tai lentoyhtiön aikatauluista.

Terveisin oppaasi FM Veli Aleksanteri Kilpinen.

Niili1.png
Niili3.png
Niili2.png
Niili4.png
Niili7.png
Niili9.png
Sakkara4.png
Niili5.png
Niili6.png
Niili8.png