top of page

Niilin risteily

Veli Kilpinen on tehnyt tämän risteilyn jo yli 245 kertaa. Niistä hän teki aurinkomatkoilla ollessaan 222 ja loput 18 kertaa oman firmansa Velin matkojen puitteissa. Hänet palkittiin vuonna 2007 Helsingin matkamessuilla etenkin tämän matkan toteuttamisesta. Yhteistyökumppanit ovat Velille tuttuja jo 20 vuoden takaa ja he tietävät mitä suomalaiset tarvitsevat, jotta kaikki olisivat matkaansa tyytyväisiä. Risteilyillä ei juuri ole vatsavaivoja, koska laiva on tietysti korkeatasoinen ja Velille tuttu. Matkailijan täytyy vain muistaa pestä käsiään, syödä kohtuudella, juoda vettä runsaasti, välttää liika aurinkoa niin "kyl se siit" kuten Mauno Koivistokin eräälle Velin ryhmälle sanoi Karnakin temppelissä Luksorissa vuonna yks ja kaks (vuonna 2001).

Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle elämän virran vietäväksi...

Risteilylaivan tilavat ulkohytit, yleiset tilat ja ravintolapalvelut ovat yleensä huippuluokkaa.                     Matkan kulissit ovat tietysti ikuiset.

Laivan retkiohjelma on muokattu mukavan väljäksi, joten levolle, auringonotolle ja uinnille on runsaasti aikaa. Hyvä muistaa, että sinun ei ole pakko tehdä mitään. Jos haluat vain nauttia maisemista ja palvelusta niin vietä päiväsi kannella lekotellen tai kauniissa hytissäsi. Palveluksessasi laivalla on kultakauppa, basaarimyymälä, hierontasalonki ja ehkä myös kampaamo.. Aluksen baarissa on iltaisin monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa. Ravintola ottaa huomioon kaikenlaiset erikoisruokavaliot kunhan olet ilmoittanut niistä etukäteen oppaallesi.

Lähdettyämme Luksorista, satojen porttien Thebasta, purjehdimme Esnan sulkujen kautta Edfuun, jossa vierailemme sen kuulussa haukkatemppelissä. Edfusta nousemme jokea pitkin Assuaniin ihmettelemään suurpatoa ja hiljennymme Philaen Isis-temppelissä. Teemme monia mielenkiintoisia pikkuretkiä Assuanissa, joita muut matkanjärjestäjät eivät tee! Kun aika on niin lähdemme myötävirtaan samalla laivalla Kom Omboon, josta jatkamme sen kaksoistemppeliin kautta Luksoriin. Luksorissa tutustumme iltavalaistuun Luksorin temppeliin ja käynemme myös koptilastenkodissa, jonka tukemisen ja suojelemisen Veli aloitti jo 23 vuotta sitten. Jos et vielä ollut menettänyt palaa sydämestäsi Niilille niin näin varmasti käy tämän käynnin jälkeen. Lasten silmät eivät valehtele – heistä pidetään hyvää huolta tosi pienin resurssein. Käyntimme yhteydessä annettu rahalahjoitus on helpottanut lukuisten lasten elämää ja auttanut heitä varttumisessa aikuisuuteen. "Pienikin raha, suuri apu".

Risteilyn päätyttyä näet vielä Gizan pyramidit ja paljon muuta suuremmoista kiireetttä, Kairossa, Egyptin valtavassa pääkaupungissa.

Assuanissa voit osallistua lisämaksulliseen (400 euroa)   Abu Simbelin retkeen lentäen. Matka toteutuu jos  aamulennolle on riittävästi lähtijöitä.

Velin matkoilla ryhmäkoot ovat pieniä, yleensä noin 3-13 henkeä, joten Velillä on aikaa monen moiseen palveluun vaikka iltapäiväkahville laivan kannelle. "Pieni ryhmä, parempi matka". Tule nauttimaan ja kuulemaan maailmasta kun se oli vielä nuori.

ALUSTAVAT PÄIVÄOHJELMAT​

1. päivä Lento lähtee puoliltapäin Helsingistä Istanbulin kautta Kairoon, jossa majoitumme illalla lentokenttähotelliin.

2. päivä Aamiaisen jälkeen lennämme Luksoriin ja majoitumme risteilylaivaan ja syömme lounaan. Iltapäivällä tutustumme Karnakin temppeliin, josta palaamme  laivalle ennen hämärän laskeutumista. Illallinen nautitaan laivassa.

3. päivä Nautittuamme aamiaisen käymme Niilin länsirannalla kuninkaiden laaksossa. Voinet tutustua myös Tutankammonin hautaan noin 20€ lisämaksusta. Piipahdamme myös alabasteriviestämön aarteita ihailemassa. Risteily alkaa ylävirtaan puolilta päivin kohti Esnan sulkuja, joista selvittyämme saavumme yöpymään Edfun ikivanhaan kaupunkiin.

4. päivä Varhain aamulla käymme Edfun haukkatemppelissä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti

Kom Omboa. Siellä istahdamme vesipiipulle ja hedelmämehulle nubialaiseen telttaan ja tutustumme Niilin rantojen laihaan karjaan kotieläinpuistossa. Yöksi saavumme Assuaniin.

5. päivä Auringon noustua teemme veneretken Assuanin koskialueella ja käymme nubialaisessa kodissa krokotiilejä silittelemässä. Retkellä on mahdollista myös uida elämän virrassa ja ratsastaa lisämaksusta kamelilla hiekkadyyneillä. IIlalla halukkaat voivat lähteä kanssani hiljentymään Assuanin koptikatedraaliin tai vain kiertelemään iltavalaistuille Assuanin basaareille (15€).

6. päivä Olemme koko päivän Assuanissa. Voit viettää leppoisaa päivää laivan kannella leväten tai käydä kävelyllä Assuanin rantakadulla. Mukava on myös lähteä iltapäivällä oppaasi kanssa veneellä lisämaksulliselle (15€) teeretkelle Möwenpick hotellin näköalaterassille Assuanin kattojen päälle auringon laskua ihailemaan.

7 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen käymme Philaen saaren Isis-temppelissä ja Nasserin suurpadolla. Puolen päivän aikaan eli lounasaikaan alkaa paluumatka alavirtaa kohti Luksoria, satojen porttien Theban kaupunkia. Illalla tutustumme Kom Ombon kaksoistemppeliin ja jatkamme tuttuun Edfuun yöpymään.

8. päivä Aamupäivällä jätämme Edfun ja saavumme Esnaan, josta purjehdus jatkuu Luksoriin. Siellä käymme vielä Kopti-lastenkodissa ja jos jaksamme, niin iltavalaistussa Luksorin temppelissä. Viimeinen ehtoollinen nautitaan laivan hienossa ravintolassa.

9. päivä Aamiaisen jälkeen kukin maksaa juomalaskunsa laivan vastaanottoon ja saa passinsa. Jätämme risteilylaivan ja hurautamme privaattikyydillä Luksorin lentokentälle, josta lennämme Kairoon. Päivän valjettua tutustumme siellä pyramideihin, ruokailemme ja käymme liikenteestä riippuen  ehkä Khan el Khalilin basaareilla. Yövymme tietysti tutussa lentokenttähotellissa.

10. Päivä Aamiaisen jälkeen menemme läheiselle Kairon lentokentälle, josta alkaa kotimatka Istanbulin kautta Helsinkiin tai jatkat lomaasi Velin kanssa ja astut pikkubussiin joka vie sinut 11 päivän lomalle Siwan keitaalle, upouuteen Villa Aleksanteriin.                            SAHARA here i come!

Risteilypäivien ohjelmat saattavat hyvinkin muuttua, mutta ei heikentyä. Muutokset johtuvat yleensä Egyptin viranomaisista, Niilin veden korkeudesta, tietöistä tai lentoyhtiön aikatauluista jne.

"Niilin Veli"

Vastuullinen matkanjärjestäjä:

Muinaisen Egyptin Matkat oy

Niili1.png
Niili3.png
Niili2.png
Niili4.png
Niili7.png
Niili9.png
Sakkara4.png
Niili5.png
Niili6.png
Niili8.png
bottom of page