top of page

Villa Aleksanteri Siwan keitaalla

Villa Aleksanteri on Siwan keitaalla, Egyptin Saharassa noin 300 km Välimeren rannasta suoraan etelään..

Matkan kesto on yleensä 10-16 päivää tai sitten sen mittainen kun sinä haluat!  Ota yhteyttä ajoissa...           

Siwan matkat tehdään yleensä Aleksandrian kentän       Borg el Arabin kautta.

Kairon kentän kautta tehtäviin matkoihin tulee aina lisämaksua 400€ ns. Kairolisä, koska yövymme siellä mennen/tullen yhden yön ja näet suurenmoiset pyramidit. Kerro halukkuutesi Kairon kautta tehtävälle matkalle jo varausta tehdessäsi, kiitos. Koneen vaihto on                    aina Istanbulissa.

(Hinnat ovat alustavia)

10-11 pv matkan hinta on 1895€ / 2 hengen huoneessa

​16 pv matkan hinta on 2035£ / 2 hengen huoneessa

30 pv matkan hinta on 2998€ / 2 hengen huoneessa

1h huonelisä on 30€/vrk. (riippuu varaustilanteesta)

Matka-ajankohdat vuonna 2024    

1.11.-10.11.2024 Huom. Voimme lähteä jo aiemminkin ja matka on siten pidempi, ilmoittele kiitos.

Lisää matkoja saattaa vielä tulla, joten soittelethan.

Ryhmän koko on korkeintaan 12 henkilöä.                   Tietty enemmänkin voi tulla mukaan, mutta sitten osalla majoitus on lähistöllä olevassa Siwa Garden hotellissa eikä Villa Aleksanterissa.

HUOM!  Voit tehdä matkavarauksen myös soittamalla suoraan Velinmatkoille 0400633545 tai lähettämällä s-postia velinmatkat@gmail.com

Matkan hintaan kuuluu:

Majoitus Villa Aleksanterissa, siwalainen täyshoito aamiainen, kevyt lounas, illallinen alkoholittomine ruokajuomineen pöytään tarjoiltuna, lennot, kuljetukset, retket ja Velin opastus. Ainoastaan pari ohjelmassa mainittua 5€/hlö pikkuretkeä, vapaaehtoisen jeeppisafarin noin 70€/hlö, pakollisen viisumimaksun 30€/hlö sekä "vapaaehtoiset" tipit noin 25€/hlö jokainen maksaa kohteessa joko euroina tai Egyptin puntina.

Villa Aleksanteri

Villa on rakennettu yli 10 vuotta sitten betonista, punatiilestä, graniitista, hiekkakivestä, liuskekivestä, suolakivestä, puusta ja lasikeramiikasta.  Siinä on 5 kpl 2hengen makuuhuonetta ja 3 kpl 1hengen makuuhuonetta. Kaikissa huoneissa on ilmalämpöpumput, nykyaikaiset pesuhuoneet buduaareineen kaikkineen,..

Valkoisen talon viihtyisissä ja tilavissa yhteisissä tiloissa on erinomaiset musiikin kuuntelumahdollisuudet ja lepopatjoja vaikka elokuvien katsomista varten. Erikoisuutena talossa on kaariholvi- ja kupolikattoja, Kleopatran keramiikkaa lattioissa ja kirkkaita tai monivärisiä ikkunoita. Talon tontti on ympäröity miltei 3 metriä korkealla kauniilla tiilimuurilla, joten yksityisyytesi on taattu.

Villa Aleksanterin ensimmäisen kerroksen makuuhuoneet ovat siwalaista tyyliä ja toisen kerroksen makuuhuoneet  nubialaista tyyliä. Aleksandrian majakasta on mukana oviornamentiikkaa ja eteisen katto on kopio Sakkaran ylhäisöhaudasta. Käytössäsi villan alueella on nuotioalue, suojaisia terasseja ja parvekkeita, puutarha, turkoosin värinen iso uima-allas, pieni lekotteluallas, saunarakennus palmulauteineen, kattoineen ja pesuhuoneineen. Uima-altaan varustuksiin kuuluu seinäkahvat, uimavyöt, uimapatjat jne. Talon huikeasta näkötornista voit ihailla Amonin temppelivuoren siluettia autiomaan tähtikirkkaassa yössä ja etsiä kaukoputkella Aleksanteri Suuren erivärisiä silmiä avaruuden kehdosta.

Siwassa on monenlaista tekemistä. Voit patikoida itseksesi täysin turvallisesti palmulehdoissa tai hiljaisilla kyläteillä. Paikallinen "Siwa market" on miltei talon muurien takana ja noin 15 minuutin kävelyn päässä on Siwan elämää kuhiseva keskusta. Käytössäsi on myös aasitaksit, joilla voit lähteä ihan mihin tahansa, Voimme lähteä porukalla lisämaksulliselle jeeppisafariretkelle Saharan hiekkamereen jos armeija on antanut luvan tai vain katsomaan auringon laskeutumista suolajärveen. Ruokailut ovat aina Villa Aleksanterin lämpimässä ruokasalissa, jossa paikallinen kokki on  valmistanut illallisen Siwan tuoreista raaka-aineista. Saat esittää myös toiveitasi mitä söisit! Kokki tuntee suomalaiset vatsat ja allergiat sekä gluteiinittomat ruoat jne.

Vatsavaivat ovat äärimmäisen harvinaisia jos vaan on varonut aurinkoa ja juonut vettä riittämiin. Ainuttakaan käärmettä, skorpionia tms. en ole tavannut enkä laukaustakaan kuullut. Tervetuloa siis keitaalle jossa on "kaukana kavala maailma."

Villa Aleksanteri on mainio paikka hiljaisuutta kaipaavalle. Iso yksityinen puutarha-alue on käytössäsi ja löydät sieltä aina sinulle sopivan paikan rauhassa oloon, päiväuniin, ristisanojen tekoon, lukemiseen tai auringonottoon - vaikka ihan nakuna. Elokuvia voit katsella aina kun haluat villan "valkoisessa talossa", jossa on myös mainiot musiikin kuntelumahdollisuudet. Samaisen talon kellarissa käytössäsi on pian myös iso suolahuone!

ALUSTAVAT PÄIVÄOHJELMAT

1 päivä Lähtö lentäen illalla Helsingistä Istanbulin välilaskun kautta Aleksandriaan. Täältä jatkamme paikallisen matkanjärjestäjän ja myös Villa Aleksanterin omistajan Abdullah Slemanin järjestämällä pikkubussilla Siwan keitaalle, jonne saavuttuamme syömme aamiaisen ja otamme päivänokoset.

2 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen voit nauttia Villan palveluista koko päivän. Illan kruunaa istuminen saunan palmulauteilla ja uiminen omassa altaassa.

3 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen tutustumme Siwan nähtävyyksiin aasin kieseillä istuen. Näet kuolleitten vuoren faarao-, ja kreIkkalaisaikaisia hautoja ja niiden seinämaalauksia. Nousemme Amonin oraakkelivuorelle ja ohitamme Amonin temppelin rauniot palmujen siimeksessä. Retki päättyy uintiin Kleopatran altaan vedessä hedelmämehua nautiskellen.

4 päivä Aika kuluu villan palveluista nauttien


5 päivä Halukkaat voivat lähteä jeepeillä autiomaahan uimaan kuumiin ja kylmiin lähteisiin. Hinta on 70€/hlö. (säävaraus). Näet fossiiliautiomaan ja hiekkadyynien hiljaiset muodot joitten äänetön liike tekee lähtemättömän jäljen muistiisi.

6 päivä Omaa ohjelmaa koko päivä, mutta illemmalla voit lähteä ostosretkelle vodka saarelle! (5€). Hyvä meininki!

7 päivä Vapaata aikaa kävellä siwan palmutarhoissa. Illalla voimme lähteä seuraamaan auringon laskeutumista vuorten taa Dakru vuoren rinteiltä..

8 päivä Aamu-, ja iltapäivä on vapaa omiin menoihin vaikka käydä taas paikallisessa mattokutomossa. Mikset myös tutustuisi Siwan keskustassa, Shali linnavuoreen ja sen rinteillä mutkitteleviin hurmaaviin basaarikujiin. Ennen pimeää käymme kuvaamassa ja uimassa suolajärvessä ja lepäämässä +36 kuumassa lähteessä tähtikirkas taivas kattonamme.

9 päivä Halukkaat voivat lähteä omakustanteiselle iltapäiväkahville Anna Marin kahvilaan (5€). Voit myös tehdä tuliaisostoksia Siwan keskustan kaupoissa.

10 päivä Vietämme rauhallista päivää palmujen varjossa. Voimme lähteä uimaan Siwan kuumiin lähteisiin ja illalla ihastella auringon laskua.


11 päivä Päivällä on hyvää aikaa omiin menoihin.

12 päivä Päivä kuluu villan palveluista nauttien ja maailman menoa ihmetellen.


13 päivä Aamu-, ja iltapäivä vapaa ostoksiin ja käyntiin vaikka Shalin linnoituskukkulalla keskellä Siwan keidasta. Viiden aikaan lähdemme kohti Välimeren rantaa ja keskiyön aikaan olemme Välimeren rannalla Borg el Arabin lentokentällä Aleksandriassa ja kotimatka Suomeen alkaa yön yhdeksännen tunnin aikaan...

14 päivä Saavumme Istanbulin lyhyen välilaskun jälkeen Helsinkiin puolilta päivin, ins allah.

Siwan retkiohjelmat vaihtelee tietysti matkan pituuden (10-16 päivää) mukaan, joten tarkkaa aikataulua ei voi olla ja niinpä se voi muuttua toiveittesi mukaan monin eri tavoin. Siwassa ei juurikaan kelloa tunneta, joten luvassa on kiireetöntä lomatunnelmaa jokaiselle päivälle. Aina on seuraa ja jollei muuta niin aurinko ainakin.

        Päivän ohjelmat rytmitetään auringon mukaan!

             Tervetuloa viihtymään maailman laidalle.                                  "Kaukana kavala maailma". 

                     Vastuullinen matkanjärjestäjä: 

                      Muinaisen Egyptin Matkat oy

Lataa Esite
Siwa03.jpg
20220428_114029.jpg
20220428_094753.jpg
20220428_094802.jpg
Siwa04.jpg
Siwa05.jpg
Siwa06.jpg
galleria.jpg

Lisää Kuvia Galleriassa

galleria2_edited.jpg

Lisää Kuvia Galleriassa

bottom of page