Villa Aleksanteri Siwan keitaalla

Villa Aleksanteri on Siwan keitaalla, Egyptin Saharassa.

Matkan kesto on yleensä 10-16 päivää tai sitten sen mittainen kun sinä haluat!  Ota yhteyttä ajoissa...           

Siwan matkat tehdään yleensä Aleksandrian kentän       Borg el Arabin kautta.

Kairon kentän kautta tehtäviin matkoihin tulee aina lisämaksua 400€ ns. Kairolisä, koska yövymme siellä mennen/tullen yhden yön ja näet suurenmoiset pyramidit. Kerro halukkuutesi Kairon kautta tehtävälle matkalle jo varausta tehdessäsi, kiitos. Koneen vaihto on                    aina Istanbulissa.

(Hinnat ovat alustavia)

10-11 pv matkan hinta on 1495€ / 2 hengen huoneessa

14 pv matkan hinta on 1695€ / 2 hengen huoneessa

16 pv matkan hinta on 1935£ / 2 hengen huoneessa

30 pv matkan hinta on 2998€ / 2 hengen huoneessa

1h huonelisä on 30€/vrk. (riippuu varaustilanteesta)

Matka-ajankohdat vuonna 2022

25.02 - 06.03.2022  Täynnä

12.03 - 20.03.2022  Tilaa on

19.04 - 29.04.2022  Tilaa on  5 paikkaa

01.05 - 10.05.2022  Tilaa on

24.09 - 08.10.2022  Tilaa  5 paikkaa

14.10 - 23.10.2022

21.12.22 - 6.1.2023 Tilaa  enää 3 paikkaa

28.02 - 09.03.2023  Tilaa 6 paikkaa

Lisää matkoja saattaa vielä tulla, vaan sehän riippuu tietysti tuosta kaiken kurjuuttajasta eli KORONASTA.

Ryhmän koko on korkeintaan 10 henkilöä.                   Tietty enemmänkin voi tulla mukaan, mutta sitten osalla majoitus on lähistöllä olevassa Siwa Garden hotellissa eikä Villa Aleksanterissa.

HUOM!  Voit tehdä matkavarauksen myös soittamalla suoraan Velinmatkoille 0400633545 tai lähettämällä s-postia velinmatkat@gmail.com

Matkojen hintaan kuuluu:

Majoitus Villa Aleksanterissa, siwalainen täyshoito (aamiainen, kevyt lounas ja illallinen alkoholittomine ruokajuomineen) pöytään tarjoiltuna, lennot, kuljetukset, retket ja Velin opastus. Ainoastaan vapaaehtoisen jeeppisafarin 60€/hlö, pakollisen viisumimaksun 25€/hlö sekä "vapaaehtoiset" tipit noin 20€ /hlö jokainen hoitaa eli maksaa vasta kohteessa jos kokee sen tarpeelliseksi.

Villa Aleksanteri

Villan ovat rakentaneet Siwan keitaan rakennusmestarit  betonista, punatiilestä, liuskekivestä, suolakivestä, puusta ja lasikeramiikasta.  Siinä on kolme 2hengen makuuhuonetta ja viisi 1hengen makuuhuonetta. Kaikissa huoneissa on ilmalämpöpumput, nykyaikaiset pesuhuoneet buduaareineen kaikkineen,

Valkoisen talon viihtyisissä ja tilavissa yhteisissä tiloissa on erinomaiset musiikin kuuntelumahdollisuudet ja lepopatjoja vaikka elokuvien katsomista varten. Erikoisuutena talossa on kaariholvi- ja kupolikattoja, Kleopatran keramiikkaa lattioissa ja kirkkaita tai monivärisiä ikkunoita. Talon tontti on ympäröity 3 metriä korkealla kauniilla tiilimuurilla, joten yksityisyytesi on taattu.

Villa Aleksanterin ensimmäisen kerroksen makuuhuoneet ovat siwalaista tyyliä ja toisen kerroksen makuuhuoneet  nubialaista tyyliä. Aleksandrian majakasta on mukana oviornamentiikkaa ja eteisen katto on kopio Sakkaran ylhäisöhaudasta. Käytössäsi villan alueella on nuotioalue, terassit ja parvekkeet, puutarha, turkoosin värinen iso Suomi uima-allas, saunarakennus  palmulauteineen- kattoineen ja pesuhuoneineen. Talon huikeasta näkötornista voit ihailla Amonin temppelivuoren siluettia autiomaan tähtikirkkaassa yössä ja etsiä kaukoputkella Aleksanteri Suuren erivärisiä silmiä avaruuden kehdosta.

Siwassa on monenlaista tekemistä. Voit patikoida itseksesi täysin turvallisesti palmulehdoissa tai hiljaisilla kyläteillä. Paikallinen "Siwa market" on miltei talon muurien takana ja noin 15 minuutin kävelyn päässä on Siwan keskusta. Käytössäsi on myös aasitaksit, joilla voit lähteä ihan mihin tahansa, Voit lähteä jeeppisafariretkelle Saharan hiekkamereen jos armeija on antanut luvan tai vain katsomaan auringon laskeutumista suolajärveen. Ruokailut ovat aina Villa Aleksanterin ruokasalissa, jossa paikallinen kokki on  valmistanut illallisen Siwan tuoreista raaka-aineista. Saat esittää toiveitasi mitä söisit. Kokki tuntee suomalaiset vatsat ja allergiat..

Vatsavaivat ovat äärimmäisen harvinaisia jos vaan on varonut aurinkoa ja juonut vettä riittämiin. Ainuttakaan käärmettä, skorpionia tms. en ole tavannut enkä laukaustakaan kuullut. Tervetuloa siis keitaalle joka on "kaukana kavala maailma."

 

Villa Aleksanteri on mainio paikka hiljaisuutta kaipaavalle. Iso yksityinen puutarha-alue on käytössäsi ja löydät sieltä aina sinulle sopivan paikan rauhassa oloon, päiväuniin, ristisanojen tekoon, lukemiseen tai auringonottoon - vaikka nakuna.

ALUSTAVAT PÄIVÄOHJELMAT

1 päivä Lähtö lentäen illalla Helsingistä Istanbulin välilaskun kautta Aleksandriaan. Täältä jatkamme pikkubussilla Siwan keitaalle, jonne saavuttuamme syömme aamiaisen ja otamme päivänokoset.

2 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen voit nauttia Villan palveluista koko päivän. Illan kruunaa istuminen saunan palmulauteilla ja uiminen omassa altaassa.

3 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen tutustumme Siwan nähtävyyksiin aasin kieseillä istuen. Näet kuolleitten vuoren faarao-, ja kreIkkalaisaikaisia hautoja ja niiden seinämaalauksia. Nousemme Amonin oraakkelivuorelle ja ohitamme Amonin temppelin rauniot palmujen siimeksessä. Retki päättyy uintiin Kleopatran altaan vedessä hedelmämehua nautiskellen.

4 päivä Aika kuluu villan palveluista nauttien


5 päivä Halukkaat voivat lähteä päivän lopuksi jeepeillä autiomaahan uimaan. Hinta on 50 € / hlö. (säävaraus). Näet hiekkadyynien hiljaiset muodot ja niiden äänetön liike tekee lähtemättömän jäljen muistiisi (säävaraus).

6 päivä Omaa ohjelmaa koko päivä, mutta illemmalla halukkaat voivat lähteä retkelle vodka saareen!

7 päivä Vapaata aikaa kävellä siwan palmutarhoissa. Illalla voimme lähteä seuraamaan auringon laskeutumista Dakru vuoren rinteiltä..

8 päivä Aamu-, ja iltapäivä on vapaa omiin menoihin vaikka käydä paikallisessa mattokutomossa. Ennen pimeää käymme kuvaamassa ja uimassa suolajärvessä ja lepäämässä +36 kuumassa lähteessä (al maaza) tähtikirkas taivas kattonamme.

9 päivä Halukkaat voivat lähteä omakustanteiselle iltapäiväkahville Anna Marin kahvilaan. Voit myös tehdä tuliaisostoksia Siwan kaupoissa.

10 päivä Vietämme rauhallista päivää palmujen varjossa. Voimme lähteä uimaan Siwan kuumiin lähteisiin ja illalla ihastella auringon laskua.


11 päivä Päivällä on hyvää aikaa omiin menoihin.

12 päivä Päivä kuluu villan palveluista nauttien ja maailman menoa ihmetelle.


13 päivä Aamu-, ja iltapäivä vapaa ostoksiin ja käyntiin vaikka Shalin linnoituskukkulalla keskellä Siwan keidasta. Viiden aikaan lähdemme kohti Välimeren rantaa ja keskiyön aikaan olemme Välimeren rannalla Borg el Arabin lentokentällä Aleksandriassa ja kotimatka Suomeen alkaa yön yhdeksännen tunnin aikaan...

14 päivä Saavumme Istanbulin lyhyen välilaskun jälkeen Helsinkiin puolilta päivin, ins allah.

Siwan retkiohjelmat vaihtelee tietysti matkan pituuden mukaan, joten tarkkaa aikataulua ei voi olla ja niinpä se voi muuttua toiveittesi mukaan monin eri tavoin. Siwassa ei juurikaan kelloa tunneta, joten luvassa on kiireetöntä lomatunnelmaa jokaiselle päivälle.

Aika rytmitetään auringon sijainnin mukaan!

Tervetuloa maailman laidalle, josta on kaukana kavala maailma.

Lataa Esite
Siwa03.jpg
Siwa01.jpg
Siwa06.jpg
Siwa04.jpg
Siwa05.jpg
Siwa07.jpg
Siwa5.jpg