Villa Aleksanteri Siwan keitaalla

Villa Aleksanteri Siwan keitaalla, Egyptin Saharassa.

Matkan kesto on yleensä 11-14 päivää.             

Talven 2020 matkat tehdään Aleksandrian kautta.

Kairon kautta tehtäviin matkoihin tulee aina 350€ ns. Kairolisä, koska yövymme siellä mennen/tullen yhden yön ja näet suurenmoiset pyramidit. Kerro halukkuutesi Kairon kautta tehtävälle matkalle jo varausta tehdessäsi, kiitos.

Matkojen hinta on 1695€/hlö

Alustavat ajankohdat:

12.10.2020

30.11.2020

Matkojen hintaan kuuluu:

Majoitus Villa Aleksanterissa, siwalainen täyshoito (aamiainen, kevyt lounas ja illallinen alkoholittomine ruokajuomineen), lennot ruokailuineen ja alkoholijuomineen, kuljetukset, retket ja Velin opastus. Ainoastaan vapaaehtoisen jeeppisafarin 50€/hlö, pakollisen viisumimaksun 25€/hlö sekä "vapaaehtoiset" tipit noin 20€ /hlö jokainen hoitaa eli maksaa vasta kohteessa jos kokee sen tarpeelliseksi.

Villa Aleksanteri

Villan ovat rakentaneet Siwan keitaan rakennusmestarit  betonista, punatiilestä, liuskekivestä, suolakivestä, puusta ja lasikeramiikasta.  Siinä on kolme 2hengen makuuhuonetta ja viisi 1hengen makuuhuonetta. Kaikissa huoneissa on ilmalämpöpumput, nykyaikaiset pesuhuoneet buduaareineen kaikkineen,

Valkoisen talon viihtyisissä ja tilavissa yhteisissä tiloissa on erinomaiset musiikin kuuntelumahdollisuudet ja lepopatjoja vaikka elokuvien katsomista varten. Erikoisuutena talossa on kaariholvi- ja kupolikattoja, Kleopatran keramiikkaa lattioissa ja kirkkaita tai monivärisiä ikkunoita. Talon tontti on ympäröity 3 metriä korkealla kauniilla tiilimuurilla, joten yksityisyytesi on taattu.

Villa Aleksanterin ensimmäisen kerroksen makuuhuoneet ovat siwalaista tyyliä ja toisen kerroksen makuuhuoneet  nubialaista tyyliä. Aleksandrian majakasta on mukana oviornamentiikkaa ja eteisen katto on kopio Sakkaran ylhäisöhaudasta. Käytössäsi villan alueella on nuotioalue, terassit ja parvekkeet, puutarha, turkoosin värinen iso Suomi uima-allas, saunarakennus  palmupuulauteineen- kattoineen ja pesuhuoneineen. Talon huikeasta näkötornista voit ihailla Amonin temppelivuoren siluettia autiomaan tähtikirkkaassa yössä ja etsiä kaukoputkella Aleksanteri Suuren erivärisiä silmiä avaruuden kehdosta.

Siwassa on monenlaista tekemistä. Voit patikoida itseksesi täysin turvallisesti palmulehdoissa tai hiljaisilla kyläteillä. Paikallinen "Siwa market" on miltei talon muurien takana ja noin 15 minuutin kävelyn päässä on Siwan keskusta. Käytössäsi on myös aasitaksit, joilla voit lähteä ihan mihin tahansa, Voit lähteä jeeppisafariretkelle Saharan hiekkamereen jos armeija on antanut luvan tai vain katsomaan auringon laskeutumista suolajärveen. Ruokailut ovat aina Villa Aleksanterin ruokasalissa, jossa paikallinen kokki on  valmistanut illallisen Siwan tuoreista raaka-aineista. Saat esittää toiveitasi mitä söisit. Kokki tuntee suomalaiset vatsat ja allergiat..

Vatsavaivat ovat äärimmäisen harvinaisia jos vaan on varonut aurinkoa ja juonut vettä riittämiin. Ainuttakaan käärmettä, skorpionia tms. en ole tavannut enkä laukaustakaan kuullut. Tervetuloa siis keitaalle joka on "kaukana kavala maailma."

ALUSTAVAT PÄIVÄOHJELMAT

1 päivä Lähtö lentäen illalla Helsingistä Istanbulin välilaskun kautta Aleksandriaan. Täältä jatkamme pikkubussilla Siwan keitaalle, jonne saavuttuamme syömme aamiaisen ja otamme päivänokoset.

2 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen voit nauttia Villan palveluista koko päivän. Illan kruunaa istuminen saunan palmulauteilla ja uiminen omassa altaassa.

3 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen tutustumme Siwan nähtävyyksiin aasin kieseillä istuen. Näet kuolleitten vuoren faarao-, ja kreIkkalaisaikaisia hautoja ja niiden seinämaalauksia. Nousemme Amonin oraakkelivuorelle ja ohitamme Amonin temppelin rauniot palmujen siimeksessä. Retki päättyy uintiin Kleopatran altaan vedessä hedelmämehua nautiskellen.

4 päivä Aika kuluu villan palveluista nauttien


5 päivä Halukkaat voivat lähteä päivän lopuksi jeepeillä autiomaahan uimaan. Hinta on 50 € / hlö. (säävaraus). Näet hiekkadyynien hiljaiset muodot ja niiden äänetön liike tekee lähtemättömän jäljen muistiisi (säävaraus).

6 päivä Omaa ohjelmaa koko päivä, mutta illemmalla halukkaat voivat lähteä retkelle vodka saareen!

7 päivä Vapaata aikaa kävellä siwan palmutarhoissa. Illalla voimme lähteä seuraamaan auringon laskeutumista Dakru vuoren rinteiltä..

8 päivä Aamu-, ja iltapäivä on vapaa omiin menoihin vaikka käydä paikallisessa mattokutomossa. Ennen pimeää käymme kuvaamassa ja uimassa suolajärvessä ja lepäämässä +36 kuumassa lähteessä (al maaza) tähtikirkas taivas kattonamme.

9 päivä Halukkaat voivat lähteä omakustanteiselle iltapäiväkahville Anna Marin kahvilaan. Voit myös tehdä tuliaisostoksia Siwan kaupoissa.

10 päivä Vietämme rauhallista päivää palmujen varjossa. Voimme lähteä uimaan Siwan kuumiin lähteisiin ja illalla ihastella auringon laskua.


11 päivä Päivällä on hyvää aikaa omiin menoihin.

12 päivä Päivä kuluu villan palveluista nauttien ja maailman menoa ihmetelle.


13 päivä Aamu-, ja iltapäivä vapaa ostoksiin ja käyntiin vaikka Shalin linnoituskukkulalla keskellä Siwan keidasta. Viiden aikaan lähdemme kohti Välimeren rantaa ja keskiyön aikaan olemme Välimeren rannalla Borg el Arabin lentokentällä Aleksandriassa ja kotimatka Suomeen alkaa yön yhdeksännen tunnin aikaan...

14 päivä Saavumme Istanbulin lyhyen välilaskun jälkeen Helsinkiin puolilta päivin, ins allah.

Siwan retkiohjelmalla ei ole tarkkaa aikataulua ja niinpä se voi muuttua toiveittesi mukaan monin eri tavoin. Siwassa ei juurikaan kelloa tunneta, joten luvassa on   täys lomatunnelma jokaiselle päivälle.

Aika rytmitetään auringon sijainnin mukaan!

Lataa Esite

© 2018 Velin matkat

Veisunkatu 64

33820 Tampere

044 718 0008

velinmatkat@gmail.com