Matka Ahvenanmaalle

Alustava ajankohta on 17-19.09.2022. Matkan hinta 455€ / hlö hotelli Cikadan 2h huoneessa ja 1hhuoneen lisämaksu on 95€. Hinta sisältää aamukahvit ja sämpylät nyssessä, puolihoidon hotellissa, laivalla aamiainen, päivällisbuffetin paluumatkalla ja oheisen ohjelman. Oppaana matkalla on FM Veli Kilpinen ihan koko matkan ajan.

Matka on helppo, kiireetön ja tunnelmallinen. Teemme matkaa nykyaikaisella pikkubussilla. Näet muutamassa päivässä Ahvenanmaan ja sen pääkaupungin Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet. Luvassa on mukavaa matkustamista Evert Tauben ja Lasse Mårtensonin musiikin tahdittamana. Huom. Matkalle pääsee vain 8 henkilöä.

Alustava päiväohjelma
1 PÄIVÄ
Lähtö aamulla varhain Tampereelta kohti Turun satamaa. Nyssematkan aikana tarjoillaan kahvit / teet ja sämpylät. Turkuun saavuttuamme astumme laivaan ja nautimme aamiaisen laivalla. Ahvenanmaalla tutustumme heti meille tamperelaisille tutun arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemaan Maarianhaminan Pyhän Yrjön kirkkoon. Sitten majoitumme hotelli Cikadaan ja nautimme herkullisen illallisen, jossa pääruokana on Norjan lohi.

2 PÄIVÄ Pitkän aamiaisen jälkeen teemme saarikierroksen, jolloin käymme Kastelholman linnan maisemissa pannukakkukahveilla "Uffe på berget" näköalakuppilassa ja Bomarsundin linnan raunioilla laulamassa Oolannin sodasta. Tutustumme mahdollisuuksien mukaan myös johonkin Ahvenanmaan kuuluisista kivikirkoista ja piipahdamme tietty Taffel Chipsin tehtaan myymälässä edullisilla tuliaisostoksilla, jos myymälä on avoinna. Hotelliin saavuttuamme nautimme taas maittavan illallisen.

3 PÄIVÄ Heti joustavan aamiaisen jälkeen tutustumme viereiseen merimuseoon ja Pommern-laivaan. Vaihtoehtoisesti voit vain kierrellä Marianhaminan kaupoissa, turuilla ja toreilla. Puolen päivän jälkeen astumme laivaan ja kotimatka alkaa... Laivalla meitä odottaa yhteinen maittava buffet-päivällinen ruokajuomineen kaikkineen. Turkuun saavuttuamme matka jatkuu välittömästi Tampereelle, jonne saapunemme noin kympin uutisten aikaan. DU MÅSTE KOMMA MED!

 

Ahvenanmaa4.png