top of page

Kemin satumainen lumilinna ja mahtava jäänmurtaja Sampo

Matka-ajankohta on 25-26.02.2020.

Matkan hinta on 598€ / hlö 2hhuoneessa ja 1hhuonelisä on 75€. Matkaan kuuluu kuljetukset kotiovelta Tampereelta Kemiin ja takaisin, lounaan tulomatkalla, majoituksen hotellissa aamiaisella, Kemin lumilinnan pääsymaksun ja 3 tunnin risteilyn jäänmurtaja Sammolla sekä oppaan /kuskin palvelut koko matkan ajan.

Sampo

Teräksen, jään ja meren kylmä liitto on ainutlaatuinen nähtävyys koko maailmassa. Suomen valtion vuonna 1961 valmistuttama dieselsähköinen jäänmurtaja Sampo ehti murtaa 30 vuotta metrien vahvuista jäätä perämerellä kunnes pääsi eläkkeelle ja on nyt Kemin ja yksi koko Suomen tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä. Jäänmurtaja Sampo on maailman ainoa turismin käytössä oleva todellinen jäänmurtaja.

Jäälinna

Kemiin rakennettiin yli 20-vuotta sitten maailman ensimmäinen lumilinna ja voit halutessasi nauttia siellä kahvin/ totin tai vain ihailla taitavien kätten jälkiä. Jotkut turistit jopa haluavat yöpyä linnassa makuupusseissaan +5 asteen lämpötilassa! Tule sinäkin nauttimaan talven puhtaudesta ja hankkimaan "kylmiä" muistoja.

Päiväohjelma

1. päivä Lähtö Tampereelta aamulla kohti Kemiä. Matkaa tehdään usean pysähdyksen taktiikalla. Velin matkat tarjoaa bussissa kahvia / teetä ja hiukopalaa, mutta voit ottaa tietenkin omiakin eväitä mukaan matkalle pohjoiseen. Iin kohdalla pidämme lounastauon. Kemiin päästyämme tutustumme heti Kemin lumilinnaan. Illaksi majoitumme hotelliimme Ajoksen sataman tunnelmiin ja voit vaikka saunoa.

2. päivä Hotelliaamiaisen jälkeen astumme jäänmurtaja Sammon kyytiin Ajoksen satamassa ja ehkä erikoisin koskaan kokemasi risteily alkaa. Risteilyyn sisältyy opastettu kierros jäänmurtajalla ja jäitten seassa uintia (kastumatta). Laivalla on oma pieni baari drinkkeineen kaikkineen ja matkamuistomyymälä. Puolen päivän aikaan alkaa paluumatka tietenkin "usean pysähdyksen taktiikalla" Tammerkosken rannalle, jonne saapunemme kympin uutisten aikaan. Keittolounasta voit nauttia vaikka legendaarisella Juustoportilla siinä Seinäjoen kohdalla.

Kemi-01.png
bottom of page