top of page

 Jää ooppera

“Ei ihme, että kansa vyöryy oopperaan! Kansallisoopperan Jää on vaikuttava musiikkidraama, jossa ihminen taistelee luonnon armoilla”

Aamulehti, 31.1.2019 

Matka-ajankohta on 7.3. Matkan hinta on 200€ / hlö. ja se sisältää haun kotiovelta Tampereen seudulta ja liput oopperaan erinomaisille permantopaikoille.

Ulla-Lena Lundbergin romaani Jää sai Finlandia-palkinnon vuonna 2012. Siitä on tullut yksi vuosikymmenen rakastetuimpia romaaneja, jota on myyty Suomessa lähes 150 000 kappaletta.  Osittain Lundbergin oman perheen elämään Kökarilla perustuva kirja on kiinnostanut teattereita, mutta vasta Kansallisooppera sai luvan näyttämösovitukseen. Libretossa ovat mukana laajan romaanin olennaiset tapahtumat ja sen unohtumattomat henkilöt. Saariston vuodenajat ja jään uhka soivat musiikissa.

Nuori pappi muuttaa perheineen etäiselle saarelle, ja heti ensimmäisen saarnan jälkeen hänestä tulee pidetty ja arvostettu. Tänne he jäävät lapsineen, päättävät Petter ja Mona. Petter saa tutkintonsa suoritettua, hänet vihitään virkaan, saarten välille rakennetaan siltaa, elämä edistyy ja kaikki on hyvin. Talvella jää yhdistää saaret ja ihmiset liikkuvat. Mutta jää on petollista eikä Petter osaa varoa.

Esityksemme alkaa klo 19.00, joten Tampereelta lähdemme viimeistään klo. 16.00. ja paluu Tammerkosken maisemiin on keskiyön aikaan..

Jää1.png
Jää2.png
Jää3.png
bottom of page