top of page

Pohjois Kreikan kiertomatka

Alustava ajankohta 7-13.9.2020. Matkalla ollaan 4 yötä Afytoksella Halkidin niemimaalla ja 2 yötä Thessalonikissa, Pohjois-Kreikan pääkaupungissa. Matkan kesto on 7 päivää ja alustava hinta on 1795€ /hlö 2h huoneessa ja 1h huonelisä 255€. Matkan hintaan kuuluvat lennot Hki –  Thessaloniki – Hki (todennäköisesti välilaskulla), puolihoito hotelleissa, koko retkiohjelma, suomenkielinen opastus ja pääsymaksut.

Matkakuvaus:
Huikea matka Pohjois-Kreikkaan, jossa Aleksanteri Suuri syntyi 356 eKr. Maisemat, ruoka, viinit, uskonnot ja arkkitehtuuri ovat edessäsi ja koettavissa tällä upealla matkalla. Hotellimme Halkidilla pinjapuiden siimeksessä on löytö vailla vertaa. Athos-päivä on suurenmoinen, kuten myös päivä Verginassa, Makedonian kuninkaiden hautakaupungissa. Oppaasi FM Veli Aleksanteri Kilpinen on asunut, tehnyt työtä ja tutkinut vuosia näitä seutuja vuosituhannen vaihteessa. Lähde siis turvallisin mielin taas matkalle joka on miellyttävä yhdistelmä lepoa, kulinaristisia nautintoja ja suuria taide- ja kulttuurielämyksiä. Hotellit on huolella valittu hyviltä paikoilta. Thessalonikissa jopa aivan kaupungin keskustasta ja Halkidilla vanhan roomalaisaikaisen kylän kupeesta.                            Ajomatkat ovat aikas lyhyitä ja matkan retket tehdään hyvällä nykyaikaisella bussilla.

Alustava päiväohjelma:
1. päivä
Saavumme lentäen illaksi Pohjois-Kreikkaan, Thessalonikin lentokentälle, josta ajamme Halkidikin niemimaalle ja majoitumme hotelliimme Afytoksen kylään.

2. päivä Pitkän aamiaisen jälkeen lähdemme kyläkierrokselle Afytoksen viehättävään roomalaisaikaiseen kylään. Kierros päättyy viinin maistajaisiin ja lounaaseen. Ilta omaa aikaa katsella auringon laskeutumista Aigean mereen viinilasin ääressä.

3. päivä Aamupäivällä vierailemme Petralonan tippukiviluolassa alkuihmisen luita katsastamassa. Paluumatkalla käymme Tsantalin viinitehtaalla viinimaistiaisissa, välipalalla ja ostoksilla. Illallinen nautitaan hotellissa.


4. päivä Aamiaisen jälkeen jätämme Halkidin hotellimme ja lähdemme linja-autolla kohti Athos-vuorta. Kierrämme laivalla pyhää munkkivuorta Singitos-lahden aalloilla ja ruokailemme Ouranopoliksen pyhiinvaeltajain kaupungin satamassa. Illaksi saavumme Thessalonikin kaupunkiin ja majoitumme hotelliin.


5. päivä Hyvän aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen bussilla ja kävellen ja näet kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Päivän aikana nautimme runsaan lounaan. Ilta jää vapaaksi omalle ohjelmalle.

6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme Olympos-vuoren rinteille Verginaan, Makedonian kuninkaiden muinaiseen hautakaupunkiin. Laskeudumme Aleksanteri Suuren isän Philippos ll tumulus-haudan kullan kimallukseen. Lounastettuamme siellä oliivipuiden varjossa palaamme Pellan laaksoa pitkin hotelliimme Thessalonikiin.

7. päivä Aamiaisen jälkeen hurautamme Thessalonikin kentälle ja lento kotiin alkaa.

Kreikka01.png
Kreikka02.png
Kreikka03.png
Kreikka04.png
Kreikka05.png
Kreikka06.png
bottom of page