Idän pikajunan arvoitus

Matkan ajankohta on13.11.21. Hinta on 335€ / hlö 2hhuoneessa ja siihen kuuluu kuljettaja/oppaan palvelut koko matkan ajan, haku tietysti kotiovelta Tampereella, majoitus aamiaisella hotelli Rakuunassa, kuljetukset teatteriin sekä ruokailun menomatkalla Lemin lammasbuffetissa ja ostostopin Iitin tilatorilla jos on auki.

Agatha Christien menestysdekkarissa Istanbulista Pariisiin matkaava luksusjuna juuttuu kinoksiin ja aamulla yksi sen matkustajista löytyy murhattuna. Lumi estää ketään lähtemästä junasta, joten murhaajan täytyy olla joku läsnäolijoista. Tapausta alkaa selvittää mestarisalapoliisi Hercule Poirot, joka on sattumalta matkustajana samassa junassa.

Kaikilla matkustajilla tuntuu olevan jotakin salattavaa, mutta murhahetkellä täysin pitävä alibi. Mutkikkaiden johtolankojen viidakossa Poirot joutuu virittämään kuuluisat harmaat aivosolunsa äärimmilleen, ennen kuin tavallista visaisempi murhamysteeri ratkeaa. Ratkaisun myötä Poirot kohtaa uransa vaikeimman moraalisen kysymyksen.

Agatha Christie on kaikkien aikojen myydyin kirjailija heti William Shakespearen jälkeen. Christien dekkareiden kiinnostavat henkilöhahmot, taidokas juoni ja yllättävä loppuratkaisu pitävät otteessaan loppumetreille saakka.

Päiväohjelma:

13.11. Ajo Lappeenrantaan, lounas Lemin särää maistellen, majoittuminen hotelliin ja tietty kuljetus teatteri- esitykseen mennen tullen.

14.11. Käymme Imatran kanavalla ja rajamarketissa ja voit ehkä vielä nauttia kahvit Lappeenrannan linnoituksen majorskassa. Kotimatka Tampereelle tehdään joutuisasti ruokaillen Kausalan matkakeitaalla.

IdänPikajuna_1.png
Lappeenranta2.png
Lappeenranta3.png