top of page

Velin matkat

Velin Matkojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota

lentojen ja kaikkien muidenkin kuljetusten hoitamiseen

mahdollisimman joustavasti. Ryhmän pieni koko

(2 henkilöstä ylöspäin) vaikuttaa positiivisesti matkalla

viihtymiseen ja matkan joustamiseen. Ollessasi Velin matkoilla

huomaat iloksesi, että ikä ei paina, kaveria ei jätetä, ruokailut

ja suomenkieliset retket sisäänpääsymaksuineen kuuluvat

yleensä aina matkasi hintaan ellei toisin ole ilmoitettu.

Velin matkoilla on turvallista toteuttaa unelmia ja tuntea

olevansa matkalla joka on suunniteltu odotuksiasi vastaavaksi.

Velin matkojen kotipaikka on Tampere, joten linja-automatkat

lähtevät usein sieltä. Velin Matkojen ryhmämatkojen palveluun

kuuluu myös haku kotiovelta Tampereelta jos mahdollista ja

kuljetus Helsinki-Vantaan kentälle. Pienestä lisämaksusta

myös kauempaakin.


Kaikilla matkoilla paikallisoppaan rinnalla kulkee yleensä Veli Kilpinen itse. Hänen tietotaitonsa kattaa yleensä kaiken minkä tarvitset lomasi aikana. Sinun on helppo kysyä ja saada vastauksia kaikkiin Sinua askarruttaviin asioihin. Tervetuloa Velin matkojen elämysmatkoille maihin ja joille, joissa on syvyyttä ja jotain annettavaa meille suomalaisille.

Velin matkat vaihtoi  retkiautoa tämän vuoden alussa. Vanha kuvin koristeltu pirssi sai vaihtua uudempaan Foordiin. Siinä voi seistä sisällä ja penkit ovat Pro stylen extra leveät ja juurikin pitkää matkaa varten hankittu. Automaatilla matkat sujuu tosi mukavasti, joten tervetuloa viihtymään myös automatkan ajaksi.

Veli Kilpinen on 66-vuotias leskimies Tampereelta ja johtanut Velin Matkoja sen perustamisesta vuodesta 2009 asti. Pohjakoulutukseltaan hän on LK ja FK pääaineena Suomen historia. Työelämässä hän on ehtinyt olla kuntohoitajana mielisairaalassa, peruskoulun historian aineenopettajana, ala-asteen luokanopettajana ja koulun johtajana. Vuonna 1998 hän siirtyi aurinkomatkojen palvelukseen 12 vuoden ajaksi. Ansioistaan matkanjohtajana Suomen matkailutoimittajien kilta valitsi hänet Suomen matkailuhenkilöksi Helsingin matkamessuilla vuonna 2007. Viimeisten 25 vuoden aikana Veli Kilpinen on ollut matkaoppaana Albaniassa, Bosnia-Hertzegoviassa, Egyptissä, Englannissa, Espanjassa, Gibraltarilla, Hollannissa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kreikassa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Marokossa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Sloveniassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Thaimaassa, Turkissa, Japanissa, Virossa ja Venäjällä. Egypti ehti olla hänen toinen koti ja työpaikka 10 talven ajan. Hän on ollut siellä viikon kestävillä Niilin risteilyillä oppaana 221 kertaa. Opastettavien suomalaisten määrästä puhutaan tuhansissa.

Vuoden 2022 talvi ja kevät näytti vielä äsken aikas hyvältä, mutta Putin toimet Ukrainan suunnalla ovat kuitenkin taas hiljentäneet varsinkin ulkomaan matkojen kysyntää. Kotimaan matkoja on jo nyt paljon myynnissä, jotta eikun varaamaan matkaa. Talvikauden 2022-23 Siwan matkoista ensimmäinen lähti 2.10. Toivottavasti kauden seuraavat kolme matkaa sinne ikuiseen aurinkoon varataan pian. Kaiken yllä on kuitenkin vielä pandemian varjo ja Putinin aivoitukset.

Terveisin Veli Kilpinen Tampereen Veisusta vieläkin parempia aikoja odotellessa.

IMG_20220528_175754.jpg
bottom of page