Velin matkat

Velin Matkojen suunnittelussa on kiinnitetty

erityistä huomiota lentojen ja kaikkien

muidenkin kuljetusten hoitamiseen

mahdollisimman joustavasti. Ryhmän pieni

koko (2 henkilöstä ylöspäin) vaikuttaa

positiivisesti matkalla viihtymiseen ja

matkan joustamiseen. Ollessasi Velin

matkoilla huomaat iloksesi, että ikä ei paina,

kaveria ei jätetä, ruokailut ja suomenkieliset

retket sisäänpääsymaksuineen kuuluvat

aina matkasi hintaan ellei toisin ole

ilmoitettu. Velin matkoilla on turvallista

toteuttaa unelmia ja tuntea olevansa

matkalla joka on suunniteltu odotuksiasi

vastaavaksi. Velin matkojen kotipaikka on

Tampere, joten linja-automatkat lähtevät usein sieltä. Velin Matkojen ryhmämatkojen palveluun kuuluu myös haku kotiovelta Tampereelta jos mahdollista ja kuljetus Helsinki-Vantaan kentälle. Pienestä lisämaksusta myös kauempaakin.


Kaikilla matkoilla paikallisoppaan rinnalla kulkee yleensä Veli Kilpinen itse. Hänen tietotaitonsa kattaa yleensä kaiken minkä tarvitset lomasi aikana. Sinun on helppo kysyä ja saada vastauksia kaikkiin Sinua askarruttaviin asioihin. Tervetuloa Velin matkojen elämysmatkoille maihin ja joille, joissa on syvyyttä ja jotain annettavaa meille suomalaisille.

Veli Kilpinen on 62-vuotias leskimies Tampereelta ja johtanut Velin Matkoja sen perustamisesta vuodesta 2009 asti. Pohjakoulutukseltaan hän on FK pääaineena Suomen historia. Työelämässä hän on ehtinyt olla kuntohoitajana mielisairaalassa, peruskoulun historian aineenopettajana, ala-asteen luokanopettajana ja koulun johtajana. Vuonna 1998 hän siirtyi aurinkomatkojen palvelukseen 12 vuoden ajaksi. Ansioistaan matkanjohtajana Suomen matkailutoimittajien kilta valitsi hänet Suomen matkailuhenkilöksi Helsingin matkamessuilla vuonna 2007. Viimeisten 18 vuoden aikana Veli Kilpinen on ollut matkaoppaana Albaniassa, Bosnia-Hertzegoviassa, Egyptissä, Englannissa, Espanjassa, Gibraltarilla, Hollannissa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kreikassa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Marokossa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Sloveniassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Thaimaassa, Turkissa, Japanissa, Virossa ja Venäjällä. Egypti ehti olla hänen toinen koti ja työpaikka 10 talven ajan. Hän on ollut siellä Niilin risteilyoppaana 221 kertaa. Opastettavien suomalaisten määrä on tuhansia.

Vuonna 2010 Veli sitten pitkän pohtimisen jälkeen osti puutarhatontin Siwan keitaalta Saharasta, Egyptistä ja alkoi rakennuttaa sinne unelmiensa taloa ” Villa Aleksanteria”. Talon arkkitehtuuri sai vaikutteita klassisesta Kreikasta ja Egyptin historian eri aikakausista. Talossa on 4kpl 2h makuuhuonetta ja 1kpl 1h huone ja lisäksi iso olohuone, 4 kpl pesuhuoneita ja keittiö. Kaikissa huoneissa on lattialämmitykset. Muurien ympäröimällä puutarhatontilla on sauna, uima-allas, nuotiopaikka ja huikea näkötorni. Suomalaisia matkalijoita Velin Matkat on vienyt Siwan keitaalle jo vuodesta 2009. Talon valmistuttua 2013 on siellä yöpynyt useita ryhmiä joka vuosi.

Villa Aleksanteri tarjoaa erinomaiset kulissit vaikka synttäreiden tai muitten sukujuhlien viettoon. Yksin matkaajakin tuntee olonsa kotoiseksi ystävällisen henkilökunnan parissa. Tervetuloa maailman laidalle” Siwa on yllättävän lähellä”.

© 2018 Velin matkat

Veisunkatu 64

33820 Tampere

044 718 0008

velinmatkat@gmail.com