top of page

Velin matkat

 

Velin matkat auttaa matkan suunnittelussa

 

Velin Matkat auttaa sinua suunnittelessasi matkoja ihan mihinkä vaan haluatkin.

Oheessa Velin matkat esittelee toteuttamiaan matkoja vuosien varrelta. Veli Kilpinen on ollut matka-alalle jo 26 vuotta, joten hänen tietämyksensä joillain matkoilla esim. Egypti, on vertaansa vailla. Ota häneen yhteyttä ja hän auttaa sinua toteuttamaan haluamasi matkan. Erityisesti  Velin matkat neuvoo sinua ottamaan yhteyttä mahdollisimman luotettavaan agenttiin jo suunnitteluvaiheessa. Tähänkin saat tietoa Velinmatkoilta, Siis soita 0400633545 jos haluat tehdä matkasi omalla autolla tai jonkin luotettavan matkanjärjestäjän kanssa niin autamme sinua.

 

Veli Kilpinen on 67-vuotias aikas vallaton leskimies Tampereelta ja johtanut Velin Matkoja sen perustamisesta vuodesta 2009 asti. Pohjakoulutukseltaan hän on LK ja FK pääaineenaan Suomen historia. Työelämässä hän on ehtinyt olla kuntohoitajana Pirkanmaan B-mielisairaalassa Kaivannossa, sotaveteraanien aivovammaparantolassa Suitiassa sekä Tampereen kaupungin henkilökunnan terveysasemalla ja lisäksi historian aineenopettajana, ala-asteen luokanopettajana ja pikkukoulun johtajana. Vuonna 1998 hän siirtyi aurinkomatkojen palvelukseen 12 vuoden ajaksi. Ansioistaan matkanjohtajana Suomen matkailutoimittajien kilta valitsi hänet Suomen matkailuhenkilöksi Helsingin matkamessuilla vuonna 2007. Näiden viimeisten 25 vuoden aikana Veli Kilpinen on ollut matkaoppaana Albaniassa, Bosnia-Hertzegoviassa, Egyptissä, Englannissa, Espanjassa, Gibraltarilla, Hollannissa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kreikassa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Marokossa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Sloveniassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Thaimaassa, Turkissa, Japanissa, Virossa, Vatikaanissa ja Venäjällä. Egypti ehti olla hänen toinen koti ja työpaikka 10 talven ajan. Hän on ollut siellä viikon kestävillä Niilin risteilyillä oppaana 239 kertaa. Opastettavien suomalaisten määrästä puhutaan jo useista tuhansista.

 

 

Egypti yhteyksiensä vuoksi tai innoittamana Veli Kilpinen  alkoi rakennuttamaan 15 vuotta sitten Siwan keitaalle Egyptin Saharaan hulppeaa 20 huonetta käsittävää Villa Aleksanteria. Kunnioittaen samalla nimikaimaansa Aleksanteri Suurta, joka vieraili täällä Siwassa noin 2360 vuotta sitten.

Egyptissä ulkomaalainen ei voi omistaa maata, joten Veli Kilpinen antoi paikallisen matkailualan yrittäjän ja Villa Aleksanterin nykyisen omistajan Abdullah Slemanin tehtäväksi rakentaa Villa Aleksanteri, Velin toiveitten mukaan.

Egyptissä on maanomistukseen ja kaikenlaiseen omistamiseen ihan omat tuhansia vuosia vanhat perinteet, jotka ovat täysin muuta kuin mihin me olemme tottuneet. Egyptissä kaikki riippuu aina molemminpuolisesta luottamuksesta, siis suhteista. Aina ei tehdä edes kauppakirjoja, kuten ei Villa Aleksanterinkaan kohdalla tehty, vaan käden puristus riitti. Niinpä vaikka Veli Kilpinen ei juridisesti omista siellä mitään niin saa kuitenkin käyttää ja nauttia maksua vastaan Villa Aleksanterin palveluista. Summa summarum:  Kaikki ovat tervetulleita monelle jo kovin tuttuun taloon. Ota yhteyttä niin Velin matkat auttaa sinua matkasi suunnittelussa. Sinun on helppo ostaa itse lentolippu Helsinki - Aleksandria ja tulla sieltä taksilla Siwaan, Villa Aleksanteriin. Sinua odotetaan!

Syksyllä 2026 on suunnitteilla "Veli 70-vuotta risteily", joka on samalla Velin noin 250 risteily Niilillä, elämän virralla.

Tervetuloa matkalle, joka Katri Helenan sanoin antoi ja aukaisi tähtitaivaan meille suomalaisille 17 vuotta sitten, Veli 50-vuotta juhlaristeilyllä.

Juhlavuonna 2026 on myös suunnitteilla juhlava 16 pv meno/paluu risteily Atlantin yli New Yorkiin ja myös leppoisa lomailumatka Villa Aleksanterissa Siwan auringossa.

Terveisin Veli Kilpinen, Tampereen Veisusta.     veli.kilpinen@gmail.com   0400633545

IMG_20220528_175754.jpg
bottom of page