top of page

Velin matkat

Velin Matkojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota

lentojen ja kaikkien muidenkin kuljetusten hoitamiseen

mahdollisimman joustavasti. Ryhmän pieni koko

(2 henkilöstä ylöspäin) vaikuttaa positiivisesti matkalla

viihtymiseen ja matkan joustamiseen, mutta nostaa luonnollisesti myös

matkan hintaa. Ollessasi Velin matkoilla huomaat iloksesi, että ikä ei paina, 

eikä kaveria jätetä, Ruokailut ja suomenkieliset retket

sisäänpääsymaksuineen kuuluvat yleensä aina matkasi hintaan

ellei toisin ole ilmoitettu.Velin matkoilla on siis turvallista toteuttaa

unelmia ja tuntea olevansa matkalla joka on suunniteltu odotuksiasi

vastaavaksi. Velin matkojen kotipaikka on Tampere, joten

myös haku kotiovelta kuuluu palveluun.


Kaikilla matkoilla paikallisoppaan rinnalla kulkee aina Veli Kilpinen nun on helppo kysyä ja saada vastauksia kaikkiin Sinua askarruttaviin asioihin. Tervetuloa Velin matkojen elämysmatkoille maihin ja joille, joissa on syvyyttä ja jotain annettavaa meille suomalaisille.

Velin matkat vaihtoi  retkiautoa tämän vuoden alussa. Vanha kuvin koristeltu pirssi sai vaihtua uudempaan Foordiin. Siinä voi seistä sisällä ja penkit ovat Pro stylen extra leveät ja juurikin pitkää matkaa varten hankittu. Automaatilla matkat sujuu tosi mukavasti, joten tervetuloa viihtymään myös automatkan ajaksi.

Veli Kilpinen on 66-vuotias aikas vallaton leskimies Tampereelta ja johtanut Velin Matkoja sen perustamisesta vuodesta 2009 asti. Pohjakoulutukseltaan hän on LK ja FK pääaineenaan Suomen historia. Työelämässä hän on ehtinyt olla kuntohoitajana Pirkanmaan B-mielisairaalassa Kaivannossa, sotaveteraanien aivovammaparantolassa Suitiassa sekä Tampereen kaupungin henkilökunnan terveysasemalla ja lisäksi opettajahommissa peruskoulun historian aineenopettajana, ala-asteen luokanopettajana ja koulun johtajana. Vuonna 1998 hän siirtyi aurinkomatkojen palvelukseen 12 vuoden ajaksi. Ansioistaan matkanjohtajana Suomen matkailutoimittajien kilta valitsi hänet Suomen matkailuhenkilöksi Helsingin matkamessuilla vuonna 2007. Viimeisten 25 vuoden aikana Veli Kilpinen on ollut matkaoppaana Albaniassa, Bosnia-Hertzegoviassa, Egyptissä, Englannissa, Espanjassa, Gibraltarilla, Hollannissa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kreikassa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Marokossa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Sloveniassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Thaimaassa, Turkissa, Japanissa, Virossa, Vatikaanissa ja Venäjällä. Egypti ehti olla hänen toinen koti ja työpaikka 10 talven ajan. Hän on ollut siellä viikon kestävillä Niilin risteilyillä oppaana 229 kertaa. Opastettavien suomalaisten määrästä puhutaan jo tuhansissa.

Vuoden 2022 talvi ja kevät 2023 näytti vielä äsken aikas hyvältä, mutta Putin toimet Ukrainan suunnalla ovat kuitenkin taas hiljentäneet varsinkin ja juuri ulkomaan matkojen kysyntää. Kotimaan matkoja on jo nyt paljon myynnissä, jotta eikun varaamaan matkaa. Talvikauden 2022-23 Siwan matkoista ensimmäinen lähti kuitenkin ontuen 2.10.22 Toivottavasti kauden 2023 seuraavat kolme matkaa sinne ikuiseen aurinkoon varataan pian. Kaiken yllä on kuitenkin vielä pandemian varjo ja Putinin aivoitukset. Alkuvuoden 2023 Egyptin matka toteutui hyvin, pitkälti kiitos Velinmatkojen ystävien ansiosta.

Terveisin Veli Kilpinen Tampereen Veisusta. Ja parempia aikoja odotellessa.

IMG_20220528_175754.jpg
bottom of page