top of page

Velin matkat

Velin Matkojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota

lentojen ja kaikkien muidenkin kuljetusten hoitamiseen

mahdollisimman joustavasti. Ryhmän pieni koko

(2 henkilöstä ylöspäin) vaikuttaa positiivisesti matkalla

viihtymiseen ja matkan joustamiseen, mutta nostaa

luonnollisesti myös matkan hintaa. Ollessasi Velin matkoilla

huomaat iloksesi, että ikä ei paina,  eikä kaveria jätetä,

Ruokailut ja suomenkieliset retket sisäänpääsymaksuineen

kuuluvat yleensä aina matkasi hintaan ellei toisin ole ilmoitettu.

Velin matkoilla Suomeen, pohjoismaihin ja balttian maihin

suuntautuvat matkat maksetaan aina matkan aikana

käteisellä tai kortilla.

Muihin maihin ja maanosiin tehtävillä matkoilla asiakas maksaa varausmaksun ilmoittatumisen yhteydessä Velinmatkoille. Lopullinen lasku matkasta lähetetään asiakkaille hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

Velinmatkat toivoo kovin, että kaikki ilmoittautuneet varmasti lähtevät matkalle ja ilmoittavat sitten

mahdollisimman ajoissa jos matkaan on tullut tai saattaa tulla jokin este.

Velin matkoilla on turvallista toteuttaa unelmia ja tuntea olevansa matkalla joka on suunniteltu odotuksiasi vastaavaksi.

Velin matkojen kotipaikka on Tampere, joten yleensä myös haku kotiovelta kuuluu palveluun. Useilla matkoilla paikallisoppaan rinnalla kulkee Veli Kilpinen ja sinun on helppo kysyä ja saada vastauksia kaikkiin Sinua askarruttaviin asioihin. Tervetuloa Velin matkojen elämysmatkoille maihin ja joille, joissa on syvyyttä ja jotain annettavaa meille suomalaisille.

Velin matkat vaihtoi  retkiautoa vuoden 2022 alussa. Vanha kuvin koristeltu pirssi sai vaihtua uudempaan Foordiin. Siinä voi seistä sisällä ja penkit ovat Pro stylen extra leveät ja juurikin pitkää matkaa varten hankittu. Automaatilla matkat sujuu tosi mukavasti, joten tervetuloa viihtymään myös automatkan ajaksi.

Veli Kilpinen on 67-vuotias aikas vallaton leskimies Tampereelta ja johtanut Velin Matkoja sen perustamisesta vuodesta 2009 asti. Pohjakoulutukseltaan hän on LK ja FK pääaineenaan Suomen historia. Työelämässä hän on ehtinyt olla kuntohoitajana Pirkanmaan B-mielisairaalassa Kaivannossa, sotaveteraanien aivovammaparantolassa Suitiassa sekä Tampereen kaupungin henkilökunnan terveysasemalla ja lisäksi historian aineenopettajana, ala-asteen luokanopettajana ja pikkukoulun johtajana. Vuonna 1998 hän siirtyi aurinkomatkojen palvelukseen 12 vuoden ajaksi. Ansioistaan matkanjohtajana Suomen matkailutoimittajien kilta valitsi hänet Suomen matkailuhenkilöksi Helsingin matkamessuilla vuonna 2007. Näiden viimeisten 25 vuoden aikana Veli Kilpinen on ollut matkaoppaana Albaniassa, Bosnia-Hertzegoviassa, Egyptissä, Englannissa, Espanjassa, Gibraltarilla, Hollannissa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kreikassa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Marokossa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Sloveniassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Thaimaassa, Turkissa, Japanissa, Virossa, Vatikaanissa ja Venäjällä. Egypti ehti olla hänen toinen koti ja työpaikka 10 talven ajan. Hän on ollut siellä viikon kestävillä Niilin risteilyillä oppaana 239 kertaa. Opastettavien suomalaisten määrästä puhutaan jo useista tuhansista.

 

Egypti yhteyksiensä vuoksi tai innoittamana Veli Kilpinen rakennutti noin 15 vuotta sitten Siwan keitaalle Egyptin Saharaan hulppean 20 huonetta käsittävän Villa Aleksanterin kunnioittaen samalla nimikaimaansa Aleksanteri Suurta, joka vieraili täällä Siwassa noin 2360 vuotta sitten.

 

Egyptissä ulkomaalainen ei voi omistaa maata, joten Veli Kilpinen antoi paikallisen matkailualan yrittäjän ja Villa Aleksanterin nykyisen omistajan Abdullah Slemanin tehtäväksi rakentaa Villa Aleksanteri, Velin toiveitten mukaan.

Egyptissä on maanomistukseen ja kaikenlaiseen omistamiseen ihan omat tuhansia vuosia vanhat perinteet, jotka ovat täysin muuta kuin mihin me olemme tottuneet. Egyptissä kaikki riippuu aina molemminpuolisesta luottamuksesta, siis suhteista. Aina ei tehdä edes kauppakirjoja, kuten ei Villa Aleksanterinkaan kohdalla tehty, vaan käden puristus riitti. Niinpä vaikka Veli Kilpinen ei juridisesti omista siellä mitään niin saa kuitenkin käyttää ja nauttia maksua vastaan Villa Aleksanterin palveluista. Summa summarum:  kaikki ovat tervetulleita monelle jo kovin tuttuun taloon.

Syksyllä 2026 on suunnitteilla "Veli 70-vuotta risteily", joka on samalla Velin noin 250 risteily Niilillä, elämän virralla.

Tervetuloa matkalle, joka Katri Helenan sanoin antoi ja aukaisi tähtitaivaan meille suomalaisille 17 vuotta sitten, Veli 50-vuotta juhlaristeilyllä.

Juhlavuonna 2026 on myös suunnitteilla juhlava meno/paluu risteily Atlantin yli New Yorkiin ja leppoisa lomailumatka Villa Aleksanterissa Siwan auringossa.

Terveisin Veli Kilpinen, Tampereen Veisusta.

IMG_20220528_175754.jpg
bottom of page