Narvik ja Lofootit

Alustava matka-ajankohta on 27.8.-3.9.2022. Matkan hinta on 1198€ 1h huonelisä 255€. Matkaan kuuluu puolihoito, kuljetus, koko retkiohjelma ja opas FM Veli Kilpisen palvelut Tampereelta asti.

Ruotsin lapin komeimmat maisemat ja Lofoottien sadunomainen tunnelma odottavat sinua. Lähde mukaan mukavaan porukkaan, josta löydät aina juttukaverin. Velin matkat jatkaa perinteistä pohjoisen matkojen sarjaa. Tämän vuoden Lofoottien menomatkalla yövytään Kemissä Ajoksen sataman ja Sampo-jäänmurtajan maisemissa ja paluumatkalla hotelli Hornavanissa Ruotsin Arjeplogissa. Hieno uutuus on myös lisäyöpyminen Lofooteilla, sillä onhan matka nyt kahdeksan päivän mittainen.

ALUSTAVA PÄIVÄOHJELMA
1 päivä
Lähtö aamulla Tampereelta ja ajo monen pysähdyksen taktiikalla yöpymään Kemiin. Buffet lounas nautitaan matkalla pohjoiseen.


2 päivä Aamiaisen jälkeen nousemme Kiirunaan, jossa käymme Gustaf Wichmanin suunnittelemassa kirkossa joka on valittu Ruotsin kauneimmaksi rakennukseksi. Ylitämme Ruotsin ja Norjan rajan hyvissä ajoin ennen iltaa ja yövymme jäämeren maisemissa Narvikissa.


3 päivä Täältä jatkamme matkaa suuremmoisissa maisemissa Lofooteille ja majoitumme siellä rantahotelliin Svolvaerissa tai Henningsvaerin idylliseen kalastajkylään.


4 päivä Voit viettää ihan oman päivän tässä viehättävässä pikkuisessa kalastajakaupungissa joka on myös "Lofoottien pääkaupunki". Tai voit lähteä bussimme mukana tutustumaan Henningsvaerin idylliseen kalastajakylään. Illallinen on hotellissa kuten kaikkina muinakin iltoina.

5 päivä Voit lähteä (lisämaksulliselle) bussikierrokselle Lofooteilla tai vain levätä majoituspaikassamme ja nauttia sen ympäristöstä.

6 päivä Lähdemme laivalla Svolvaerista ja saavumme Skutvikiin. Ylitämme huikeissa maisemissa Ruotsin "alpit" ja saavumme Arjeplokiin, jossa majoitumme tunnelmalliseen hotelli Hornavaniin, järven rannalle ja nautimme illallisen.
 

7 päivä Palaamme tien päälle ja ajelemme mukavasti Haparannan, Tornion ja Kemin kautta Ouluun yöpymään.
 

8 päivä Jätämme hotellin aamulla ja palaamme iltapäivän lopulla Juustoportin keittolounaan kautta Tampereelle.