top of page

Gioachino Rossinin
Sevillan parturi
Savonlinnassa

Parturi-01.png

Matka-ajankohta on 22.7.2020 ja hinta kahden hengen huoneessa on 335€. Hintaan kuuluu kuljetukset Savonlinnaan, majoitus kesähotelli Vuorilinnassa Savonlinnan Casinon yhteydessä, lipun esitykseen ja opas / kuljettajan palvelut koko matkan ajan. Ajomatkalla pidämme taukoja tarpeen mukaan. Menomatkan aikana autossa on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää ja kahvi / tee.

 

Vauhdikkaassa kolmiodraamassa kreivi Almaviva ja tohtori Bartolo hääräävät hemaisevan Rosinan ympärillä. Jotta Almaviva voittaisi tytön tämän holhoojalta Bartololta, tarvitaan avuksi häkeltymätön juonija ja pohjattoman itserakas parturi Figaro – veijari, jonka apu lemmenasioissa on aina taattu.

 

Sevillan parturin ensiesitys Roomassa 1816 oli fiasko. Yleisö oli välinpitämätöntä tai vihelsi ja huusi. Kaikenlaista onnettomuuttakin sattui: Basilion esittäjä kaatui ja lauloi juoruaariansa nenä veressä, Almavivan kitarasta katkesi kieli ja näyttämölle käveli kesken kaiken kissa. Epäonnisen ensi-illan jälkeen ja ehkä juuri siksi Sevillan parturi nousi lopulta suureen suosioon.

Savonlinnan lavalla nähdään mm. Annalisa Stroppa, Waltteri Torikka, Tuomas Katajala. Ohjauksesta vastaa Kari Heiskanen. Tervetuloa tasokkaalle matkalle.

JOuluTorikka4.png
Olavinlinna.png
bottom of page