Serlachius museot Mäntässä

Matkaan lähdetään 23.10 noin klo 9.00 Tampereelta.  Matkan hinta on 140€/hlö. Matkaan kuuluu haku kotiovelta Tampereen seudulta, kuljettaja/oppaan palvelut koko päivän ajan, keittolounas ja tutustuminen Göstan ja Gustafin opastettuihin näyttelyihin. Menomatkalla on autossa tarjolla suolaista ja makeaa syötävää ja kahvi/tee.

Päivän ohjelma:

Saavuttuamme Mänttään noin kello 11.00 tutustumme Glamour näyttelyyn Gösta paviljongissa.  Seuraavaksi ruokailemme ravintola Göstassa. Halukkaat voivat tutustua myös Serlachius suvun vaiheista kertovaan pysyväisnäyttelyyn viereisessä kartanon päärakennuksessa.

Kello 13.30 lähdemme Gustaf museoon joka on tehtaan vanhassa pääkonttorissa muutaman kilometrin päässä.

Teemme opastetun kierroksen tässä upeassa jugend rakennuksessa ja tutustumme sen näyttelyihin. Helmenä lopuksi on kuuluisa "Paperi perkele" näyttely, jonka jokainen kulkee omatoimisesti äänitteiden siivittämänä.

Glamour näyttelyssä on esillä pukuloistoa valkokankaalta. Klassikkoelokuvien, kuten Fellinin Casanova, Coppolan Maria Antoinette, Vicontin Tiikerikissa ja Formanin Amadeus pukuja on palkittu monilla maailman festifaaleilla. Näyttely avaa myös puvustuksen roolia tarinankerronnassa ja on kunnianosoitus käsityötaidolle ja räätäliperinteelle.

Kotona Tammerkosken maisemissa olemme jo ennen kuin kello lyö 18.00.  Tervetuloa.

© 2018 Velin matkat

Veisunkatu 64

33820 Tampere

044 718 0008

velinmatkat@gmail.com