Ruusujen, raukkien ja seikkailujen Gotlanti

Matkan ajankohta on 12-16.6.23. ja alustava hinta kahden hengen huoneessa / hytissä on 795€. 1h lisämaksu on225€. Matkaan kuuluu puolihoito ja opas / kuljettajan ja paikallisoppaan palvelut.
 

Matka-ajankohta on paras mahdollinen, koska silloin pitäisi ruusujen olla kukassaan eikä ruotsalaisten lomakausi ole vielä alkanut. Erinomaisen opastuksen (Eila mummu) lisäksi matkan huippukohtia ovat herkulliset aamiaiset ja illalliset Visbyn hotellissamme. Laivamatkoilla nautimme buffetin herkuista. Kannattaa maistaa myös Gotlannin laivalla kuulu katkarapuvoileipä! Oman hienon säväyksensä antaa tutustuminen Ingmar Bergmanin maailmaan ja elokuvien kuvauspaikkoihin raukkien raukoilla rannoilla. Keskiaikaisen kivikirkon viileydessä tullee ehkä mieleen jokin saaren lukuisista murhamysteereistä, joista on tehty koko joukko dekkarikirjoja ja elokuvia. Saarella on enemmän lampaita kuin ihmisiä paitsi kesällä, jolloin saarella saattaa lomailla miltei ½ miljoonaa turistia. Tuliaisista suosituimpia ovat keramiikkatuotteet, hunaja, lampaan villatuotteet ja muut luonnosta saadut hyödykkeet.
 

PÄIVÄOHJELMA
1 päivä
Lähtö Tampereelta noin klo 15.00 pikkubussilla Turun satamaan, jossa astumme iltalaivaan. Muualta tulleet tavataan satamassa. Majoittuminen hytteihin ja illallinen.

 

2 päivä Saapuminen Tukholmaan, josta ajo Nynäshamnin satamaan. Laiva lähtee sieltä klo 11.00 kohti Gotlantia. Majoitumme hotelliin ja lähdemme kävelylle Visbyyn kujille ja toreille Eila - mummun kanssa. Illallinen hotellissa.
 

3 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme saarikierrokselle. Ajamme lossilla Fårön saarelle ja näet ja kuulet kaikkea mielenkiintoista saaren menneisyydestä ja nykyisyydestä. Illallinen hotellissa.
 

4 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen astumme laivaan ja purjehdimme mantereelle, Nynäshamniin. Sieltä jatkamme suorinta tietä Tukhomaan, jossa tutustumme Vasalaivan museoon ja/tai nousemme Kaknäsin näkötorniin. Jokainen maksaa itse sisäänpääsyt. Illaksi saavumme satamaan ja hurautamme laivaan. Vaihtoehtoisesti voit viettää itseksesi iltapäivää Tukholman vanhan kaupungin turuilla ja toreilla ja astua hyvissä ajoin Turun iltalaivaan.
 

5 päivä Saavuttuamme Turun satamaan matka jatkuu kohti Tampereen seutua, jonne saapunemme hyvissä ajoin ennen puolta päivää.

Ruusu_01.png
Gotlanti3.png
Gotlanti1.png
Gotlanti5.png