Ruusujen, raukkien ja seikkailujen Gotlanti

Alustava matka-ajankohta 10-14.7.2019. Matkan alustava hinta kahden hengen huoneessa on 745€. 1h huonelisä on195€. Matkaan kuuluu puolihoito hotellissa.
 

Matka-ajankohta on paras mahdollinen, koska silloin piitäisi ruusujen olla kukassaan. Erinomaisen opastuksen (Eila mummu) lisäksi matkan huippukohtia on herkulliset aamiaiset ja illalliset Visbyn hotellissamme. Laivamatkoilla voit ruokailla oman jaksamisesi ja mieltymyksesi mukaan joko buffetissa, a la carte ravintolassa tai vain käydä lihapullilla ja muusilla laivan bistrossa. Kannattaa maistaa myös Gotlannin laivalla kuulu katkarapuvoileipä! Oman hienon säväyksensä antaa tutustuminen Ingmar Bergmanin maailmaan ja elokuvien kuvauspaikkoihin raukkien raukoilla rannoilla. Keskiaikaisen kivikirkon viileydessä tullee ehkä mieleen jokin saaren lukuisista murhamysteereistä, joista on tehty koko joukko elokuvia ja kirjoitettu kirjoja. Saarella on enemmän lampaita kun ihmisiä paitsi kesällä, jolloin saarella saattaa lomailla miltei ½ miljoonaa turistia. Tuliaisista suosituimpia ovat keramiikkatuotteet, hunaja, lampaan villatuotteet ja muut luonnosta saadut hyödykkeet.
 

PÄIVÄOHJELMA
1 päivä
Lähtö Tampereen seudulta bussilla ja ajo Turun satamaan ja astumme iltalaivaan. Muualta tulleet tavataan satamassa. Majoittuminen hytteihin.

 

2 päivä Saapuminen Tukholmaan, josta ajo Nynäshamniin. Laiva lähtee klo 11.00 kohti Gotlantia. Majoitumme hotelliin ja lähdemme kävelylle Visbyyn kujille ja toreille Eila - mummun kanssa. Illallinen hotellissa.
 

3 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme saarikierrokselle. Ajamme lossilla Fårön saarelle ja näet ja kuulet kaikkea mielenkiintoista saaren menneisyydestä ja nykyisyydestä. Illallinen hotellissa.
 

4 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen astumme laivaan ja purjehdimme mantereelle, Nynäshamniin. Sieltä jatkamme suorinta tietä Tukhomaan, jossa tutustumme Vasalaivan museoon ja/tai nousemme Kaknäsin näkötorniin. Jokainen maksaa itse sisäänpääsyt. Vaihtoehtoisesti jokainen voi viettää itsekseen iltapäivää Tukholman vanhan kaupungin turuilla ja toreilla Illaksi saavumme yhdessä satamaan ja astumme Turkuun menevään laivaan.
 

5 päivä Saavumme Turun satamaan  matka jatkuu kohti Tampereen seutua, jonne saapunemme hyvissä ajoin.

Ruusu_01.png
Gotlanti3.png
Gotlanti1.png
Gotlanti5.png