top of page

Ruusujen, raukkien ja seikkailujen Gotlanti

Matkan ajankohdat ovat 1.-5.6 ja 13-17.6.23. ja alustava hinta kahden hengen huoneessa / hytissä on 815€. 1h lisämaksu on 225€. Matkaan kuuluu hytti laivassa, hotellimajoitus aamiaisilla ja illallisiset tai lounaat sekä opas / kuljettajan ja paikallisoppaan palvelut.

.
 

Matka-ajankohta on paras mahdollinen, koska silloin pitäisi ruusujen olla kukassaan eikä ruotsalaisten lomakausi ole vielä alkanut. Erinomaisen opastuksen (Eila mummu) lisäksi matkan huippukohtia ovat herkulliset aamiaiset ja illallinen ja lounas Visbyssä. Kannattaa maistaa myös Gotlannin laivalla kuulu katkarapuvoileipä! Oman hienon säväyksensä antaa tutustuminen Ingmar Bergmanin maailmaan ja elokuvien kuvauspaikkoihin raukkien raukoilla rannoilla. Keskiaikaisen kivikirkon viileydessä tullee ehkä mieleen jokin saaren lukuisista murhamysteereistä, joista on tehty koko joukko dekkarikirjoja ja elokuvia. Saarella on enemmän lampaita kuin ihmisiä paitsi kesällä, jolloin saarella saattaa lomailla miltei ½ miljoonaa turistia. Tuliaisista suosituimpia ovat keramiikkatuotteet, hunaja, lampaan villatuotteet ja muut luonnosta saadut hyödykkeet.
 

PÄIVÄOHJELMA (alustava)
1 päivä Lähtö Tampereelta Turun satamaan, jossa astumme iltalaivaan. Muualta tulleet tavataan satamassa. Majoittuminen hytteihin ja yhteinen aillallinen.

 

2 päivä Saapuminen aamiaisaikaan Tukholmaan, josta ajo Nynäshamnin satamaan. Laiva lähtee sieltä klo 11.00 kohti Gotlantia. Majoitumme hotelliin ja lähdemme kävelylle Visbyyn kujille ja toreille Eila - mummun kanssa. Illallinen natitaan Visbyssä.
 

3 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme saarikierrokselle. Ajamme lossilla Fårön saarelle ja näet ja kuulet kaikkea mielenkiintoista saaren menneisyydestä ja nykyisyydestä. Illallinen nautitaan Visbyssä..
 

4 päivä Aamiaisen jälkeen astumme laivaan ja purjehdimme mantereelle, Nynäshamniin. Sieltä jatkamme suorinta tietä Tukhomaan, jossa tutustumme Vasalaivan museoon ja/tai nousemme Kaknäsin näkötorniin. Jokainen maksaa itse sisäänpääsyt. Illaksi saavumme satamaan ja hurautamme laivaan. Vaihtoehtoisesti voit viettää itseksesi iltapäivää Tukholman vanhan kaupungin turuilla ja toreilla ja astua hyvissä ajoin itseksesi Turun iltalaivaan.
 

5 päivä Saavuttuamme Turun satamaan matka jatkuu kohti Tampereen seutua, jonne saapunemme jo hyvissä ajoin ennen puolta päivää.

Ruusu_01.png
Gotlanti3.png
Gotlanti1.png
Gotlanti5.png
bottom of page