top of page

Ruusujen, raukkien ja seikkailujen Gotlanti

Ensi kesän matkojen ajankohdat ovat 8-12.5 ja 12-16.6. ja 26.-30.6.2024. Hinta kahden hengen huoneessa/hytissä on 835€/hlö. ja 1h lisämaksu on 245€. Matkaan kuuluu hytti laivassa sekä mennen tullen ruokailut, hotellimajoitus aamiaisilla ja illallinen tuloiltana sekä opas / kuljettajan ja paikallisoppaan palvelut.

Huom) Laivojen varaustilanteesta johtuen laivamatka saatetaan tehdä joko Maarianhaminan ja Tukholman kautta tai Naantalista Kapelskäriin, mutta  Ruotsin puolen ohjelma on aina sama.

.
 

Matka-ajankohta on paras mahdollinen, koska silloin pitäisi ruusujen olla kukassaan eikä ruotsalaisten lomakausi ole vielä alkanut. Erinomaisen opastuksen (Eila mummu) lisäksi matkan huippukohtia ovat herkulliset aamiaiset ja illallinen ja lounas Visbyssä. Kannattaa maistaa myös Gotlannin laivalla kuulu katkarapuvoileipä! Oman hienon säväyksensä antaa tutustuminen Ingmar Bergmanin maailmaan ja elokuvien kuvauspaikkoihin raukkien raukoilla rannoilla. Keskiaikaisen kivikirkon viileydessä tullee ehkä mieleen jokin saaren lukuisista murhamysteereistä, joista on tehty koko joukko dekkarikirjoja ja elokuvia. Saarella on enemmän lampaita kuin ihmisiä paitsi kesällä, jolloin saarella saattaa lomailla miltei ½ miljoonaa turistia. Tuliaisista suosituimpia ovat keramiikkatuotteet, hunaja, lampaan villatuotteet ja muut luonnosta saadut hyödykkeet.
 

PÄIVÄOHJELMA (alustava)
1 päivä Lähtö Tampereelta Turun satamaan, jossa astumme iltalaivaan. Muualta tulleet tavataan satamassa. Majoittuminen hytteihin ja ilta on vapaa omaan menemiseen.

 

2 päivä Saapuminen aamiaisaikaan Tukholmaan, josta ajo Nynäshamnin satamaan. Laiva lähtee sieltä noin klo 11.00 kohti Gotlantia. Majoitumme hotelliin ja lähdemme kävelylle Visbyyn kujille ja toreille Eila - mummun kanssa. Illallinen nautitaan Visbyssä.
 

3 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme saarikierrokselle. Ajamme lossilla Fårön saarelle ja näet ja kuulet kaikkea mielenkiintoista saaren menneisyydestä ja nykyisyydestä. Iltapäivän kääntyessä iltaan sinulle jää omaa aikaa Visbyhyn tutustumiseen..
 

4 päivä Aamiaisen jälkeen astumme laivaan ja purjehdimme mantereelle, Nynäshamniin. Sieltä jatkamme suorinta tietä Tukhomaan, jossa voit tutustua Vasalaivaan ja/tai nousemme Kaknäsin näkötorniin. Jokainen maksaa itse sisäänpääsyt. Illaksi saavumme satamaan ja hurautamme laivaan. Vaihtoehtoisesti voit viettää itseksesi iltapäivää Tukholman vanhan kaupungin turuilla ja toreilla ja astua hyvissä ajoin itseksesi iltalaivaan.
 

5 päivä Saavuttuamme Turun satamaan matka jatkuu kohti Tampereen seutua, jonne saapunemme jo hyvissä ajoin ennen puolta päivää.

Ruusu_01.png
Gotlanti3.png
Gotlanti1.png
Gotlanti5.png
bottom of page