top of page

Inari, Pykeija ja
Raatteen tie

1 YÖ ROVANIEMELLÄ, 2 YÖTÄ INARISSA, 1 YÖ PYKEIJASSA, 1 YÖ SODANKYLÄSSÄ JA 2 YÖTÄ ÄMMÄNSAARESSA.
Matkan kesto 8 päivää. Lähtöpäivä on 13.08.2024. ja alustava hinta on 1098€/hlö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huonelisä on peräti 345€, koska 1 yön majoitus Norjan puolella Pykeijan kylässä on kovin kallis!. Puolihoito ja kaikki ohjelmassa mainitut retket ja opastus kuuluvat matkan hintaan. Oppaana matkalla kuskin lisäksi on FM Veli Kilpinen.


MATKAKUVAUS
Ensimmäisen yön lepäämme Rovaniemellä, Lapin legendaarisessa hotelli Pohjanhovissa. Sieltä nousemme Inariin, jossa majoitumme kahdeksi yöksi Inarin järven rannalle varsin letkeään hotelli Rantamariin. Paluumatkalla rentoudumme, kylvemme, saunomme ja yövymme Kylpylähotelli Kiannon kuohuissa Ämmänsaaressa Kiantajärven maisemissa.

Mennäänpä kuitenkin järjestyksessä, joten menomatkalla alhaalta ylös katsastamme tunturilappia Kaunispään laelta. Inarinjärven taikaan seilaamme katamaraani laivalla. Jäämeren rannalla, Pykeijan suomalaiskylässä saatamme saada syödäksemme hivenen kuulua kuningasrapua ja voit halutessasi saunoa lisämaksusta jäämeren saunassa. Yöpyminen Pykeijassa on kotimajoituksissa. Utsjoella ihailemme saamelaismaisemia ja vanhoja kirkkopihoja. Pykeijasta lähdettyämme kuvaamme Näätämön koskea ja Sevettijärven pirunpeltoja. Paluumatkalla etelään majoitumme Sodankylässä hotelli Karhuun ja tutustumme Andreas Alarieston taiteeseen ja vanhaan puukirkkoon jos ehdimme. Tällä matkalla näet ja kuulet paljon sellaista mitä Lapissa itseksesi matkatessa et ehkä huomaisi tai tiedä, että sellaista on enää olemassakaan. Lapin taika on yhä tallessa tuolla ylhäällä, lähde matkaan niin kerron enemmän! Jopa Kreetan Minataurus-myyttiä on Knossoksen kaivaja sir Arthur Evans pohtinut Inarinjärven Ukonkiven kallioilla yli 100 vuotta sitten.

PÄIVÄOHJELMA, johon voi tulla muutoksia, toivottavasti myös parannuksia.


1 päivä Lähtö aamulla Tampereelta kohti Rovaniemeä. Matkalla lounastamme Ruokakeitaalla Iin kohdalla. Hotelli Pohjanhovissa voit käydä saunassa ja uimassa hotellin komeassa saunaosastossa. Halukkaat voivat lähteä iltakävelylle Rovaniemen keskustaan ja Ounasjoen rannalle.
 

2 päivä Maittavan aamiaisen jälkeen hiljennymme Norvajärven saksalaissotilaiden hautausmaalla ja astumme nauraen Napapiirin yli joulupukin pajan edessä. Sodankylässä vierailemme Andreas Alarieston galleriassa. Inarin ja Ivalon välissä stoppaamme tauolle karhunkivelle. Inarin Hotelli Rantamarissa odottaa illallinen, sauna ja uinti virkistävässä Inarinjärvessä.


3 päivä  Aamuruokailun jälkeen vierailemme porotilalla. Kello 13,00 lähtevä laiva vie meidät Inarin järven Ukonsaareen. Halukkaat voivat tehdä paluumatkan kävellen Pielpajärven erämaakirkon kautta Inariin. Vaihtoehtona Pielpajärvikävelylle on vaikka tutustuminen Siidan saamelaismuseoon Inarissa. Retkipäivän päätös on hiljentyminen pyrkyrien kentällä - siinä lähistöllä! Iltaruokailu ja iltatoimet taas tutussa hotellissa.


4 päivä Aamiaisen jälkeen jätämme hotellimme ja ajamme Kaamasen tietä Utsjoen kautta Norjan puolelle Pykeijan suomalaiskylään. Matkalla vierailemme Utsjoen kirkkokylässä ja voit nauttia kahvit ja muuta sen sellaista Utsjoen kerhotalolla. Pykeijaan päästyämme majoitumme viehättäviin perhemajoituksiin ja ruokailemme.

5 päivä Paluu alas etelään kulkee Sevettijärven legendaarisen munkki-. kahvi- ja konjakkibaarin kautta kohti Sodankylää. Saariselän kohdalla nousemme Kaunispään huipulle lounaalle ja ruokalevolle!. Makoiset unet odottavat Sodankylän Karhu hotellissa.


6 päivä Aamiaisen jälkeen hurautamme Pelkosenniemen kautta Ämmänsaareen, itärajan tuntumaan, Matkalla huilaamme Kemijärvellä ja Pentikin Posiolla, jossa saatamme myös syödä lounasta. Kylpylähotelli Kiannon kuohuissa voit kellua, saunoa ja nukkua hyvin. Iltakävelyllä tutustumme Kianto- patsaaseen Kiantajärven rannalla.

7 päivä Käymme hiljentymässä Raatteentien juoksuhaudoilla ja talvisota museossa. Retken päätteeksi nautimme Niittykahvilan buffetin antimista ja lättykahveista hiljaisen kansan maisemissa. Vaihtoehtoisesti voit nauttia kokopäivän kylpylähotellin palveluista uiden ja saunoen. Hieronnat tulee tilata jo heti alkumatkasta! Kerro oppaalle!


8 päivä Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Kuopioon ja siellä Puijon näkötornin juurelle ruokailemaan sekä kuuntelemaan Kallaves laulua. Halukkaat voivat nousta itsekseen Puijon näkötorniin. Tampereelle saapunemme usean pysähdyksen taktiikalla ennen illan hämärää...

Tervetuloa hyvin järjestetylle matkalle.
 

Jäämeri1.png
Jäämeri2.png
Jäämeri3.png
Jäämeri4.png
Pykeija_03.png
Pykeija_01.png
Raate.png
bottom of page