top of page

Pääsiäinen Valamon luostarissa

Matkan ajankohta on 28.3-1.4.2024

Muutama paikka vielä vapaana!

Matkan alustavat hinnat:

Luostarihotellin 2h huoneessa on 815€/hlö.

Opistohotellissa 2h huoneessa on 725€/hlö.

1h huone opistohotellissa on 815

1h huone pikkuhotellissa 775€

Matkan voit maksaa matkan aikana käteisellä tai kortilla. Mukavaa matkaa.

Hintaan kuuluu kuljetukset Tampereen seudulta Valamoon ja takaisin, kuljettajan/oppaan palvelut, luostarin hyvin kattavat päiväohjelmat, täysihoidon ja majoituksen luostarin alueella. Varaathan matkasi mahdollisimman pian, koska paikkoja on vain 8 hengelle.

 

Tervetuloa hiljentymään ja riemuitsemaan, sillä onhan pääsiäinen ortodoksisen kirkkovuoden pääjuhla, juhlien juhla.

 

Vaikket ehkä kuulukkaan ortodoksisen uskon piiriin olet täysin tervetullut pääsiäisen viettoon Valamon rauhaan. Kaikki jotka kaipaavat jotain ylevää kokemusta tai turvallista hiljaisuutta ovat tervetulleita. Tarjolla on jokaiselle päivälle erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja tunnetiloja. Voit pyytää Velin matkoilta Valamon pääsiäisohjelman, josta näet mitä milloinkin on tarjolla ja voit valita itsellesi jo hyvissä ajoin mieluisaa, tehtävää, nähtävää ja koettavaa. Ehkä mieleenpainuvin kokemus on pääsiäisyön jumalanpalvelus tai ristisaaton seuraaminen. Ortodoksiseen perinteeseen liittyy myös kaunis tapa, jonka mukaan jokainen voi tulla jumalanpalvelukseen milloin haluaa ja sieltä poistua kun siltä tuntuu. Tämä on hyvä, koska palvelukset ovat usein aika pitkiä ja aina ei ole istumapaikkaakaan saatavilla. Lapset ovat myös erittäin tervetulleita Valamon maailmaan.

Valamon kirjasto on mielenkiintoinen samoin kuin luostarin oma viini- ja lahjatavaramyymälä. Yökahvio lauantaiyönä on iso kokemus sekin. Luostarissa on myös yhtenä päivänä saunomismahdollisuus. Tietenkin voit myös tilata itsellesi yksityisen saunahetken.

Jonain päivän voit osallistua yhteiselle kävelyretkelle Valamon hautausmaalle, jossa voit laittaa kynän pystyyn kirjailijamestari Pentti Saarikosken hautakummulle.

Pääsiäislauantaina halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle (40€/hlö.) puolipäiväretkelle Joensuuhun. Siellä voit tutustua kuulun käsityöläiskorttelin tarjontaan ja nauttia ihanat kakkukahvit! Retken aikana vieraillaan myös Valamon läheisyydessä sijaitsevassa Lintulan nunnaluostarissa.

Valamo3.png
Valamo4.png
Pääsiäinen.png
Valamo2.png
bottom of page