top of page

Lehmusten Kaupunki Lappeenrannassa

Matkan ajankohta on 20-21.11.21 Hinta on 335€ / hlö 2hhuoneessa ja siihen kuuluu kuljettaja/oppaan palvelut koko matkan ajan, haku tietysti kotiovelta Tampereella, majoitus aamiaisella 2hhuoneessa hotelli Rakuunassa, kuljetukset teatteriin sekä ruokailun menomatkalla Lemin lammasbuffetissa ja paluussa Kausalan matkakeitaalla. Ostostoppi mennessä Iitin tilatorilla jos sattuu olemaan avoinna.

Laila Hirvisaaren romaanista Helena Anttosen dramatisoima näytelmä on nyt sovitettu Pave Maijasen rakastettujen laulujen myötä musiikkinäytelmäksi.

Rakastetussa tarinassa ompelijatar Ilona Hirvisaari ja luutnantti Veikko Vehmas tapaavat toisensa vuoden 1929 rakuunoiden kaupungissa. Lehmusten lomassa myös Ilonan lapsuudenystävä Liisa Parmala rakastuu Veikon ystävään Arnold Lundeniin ja Veikon ratsupalvelija Tauno Tukeva saa morsiamekseen Iitan kotikylästään Antreasta.

Lappeenrannan talvesta kuljetaan kevääseen, jäät lähtevät Saimaasta, rakuunoiden hevosten kavioiden kopse kaikuu kaupungin kaduilla, lehmukset kukkivat, järvi kimmeltää sinisenä. Muiden elämä tuntuu täyttyvän juhlista. Kuinka Ilonan ja Veikon rakkauden käy ennen kuin seuraava talvi on eletty?

Näytelmä juhlistaa Pave Maijasen merkittävää taiteilijauraa ja on samalla myös rakkaudentunnustus Lehmusten kaupungille.

Päiväohjelma:

20.11. Ajo Lappeenrantaan, lounas Lemin särää maistellen, majoittuminen hotelliin ja tietty kuljetus teatteri- esitykseen mennen tullen.

21.11. Käymme Imatran kanavalla ja rajamarketissa ja voit ehkä vielä nauttia kahvit Lappeenrannan linnoituksen majuripudossa. Kotimatka Tampereelle tehdään joutuisasti ruokaillen Kausalan matkakeitaalla.

Lappeenranta2.png
Lappeenranta3.png
bottom of page