top of page

Kilpisjärvi ja Tromssa

1 yö Kemissä, 3 yötä Kilpisjärvellä ja 1 yö Oulussa.

Matka-ajankohta on 3.09.2023 alustava hinta on 998€ /hlö 2h huoneessa ja 1h huonelisä on 198€. Hintaan kuuluu oppaasi FM Veli Kilpisen ja kuljettajan palvelut koko matkan ajan ja majoitus puolihoidossa.

Matkan alustava kuvaus

1. päivä Lähtö Tampereelta kohti Kemiä, jossa yövymme upeissa lasikonteissa meren rannalla. Matkalla ruokailemme Iissä, legendaarisessa Panda ravintolassa.

Teemme myös kierroksen Kemin kaupungissa - sen turuilla ja toreilla ja ehkä vielä Jope Ruonansuun haudallakin!

2. päivä Tasokkaan aamiaisen jälkeen nousemme rajajokea seuraten Muonioon, josta jatkamme halatavaksi Sannan maankuuluilla munkkikahveilla Sonkamuotkassa. Saana-tunturin kupeessa majoitumme Kilpisjärven retkeilyhotelliin ja hyvää yötä.

3. päivä Aamiaisen jälkeen alkaa vapaa päivä. Voit nousta Saana tunturille nyt juuri valmistuneita rappusia käyttäen. Mahdollisuus on myös vaeltaa kolmen valtakunnan rajalle tai vain nauttia Kilpisjärven maisemista ja paistaa makkaraa nuotiolla. Kiva on myös käydä paikallisessa K-marketissa, oman kylän kaupassa. Saunakin on lämmin illalla.

.

4. päivä Vaihdamme valtakuntaa ja mutkailemme Norjan vuonotietä Tromssaan. Voit syödä vuonojen suurimman katkarapuvoileivän ja kierrellä Tromssan viehättävässä kaupungissa ja tai käydä upeassa jäämeren akvaariossa. Palaamme illaksi hotelliimme Saana-tunturin kainaloon Kilpisjärven rannalle.

5. päivä "Antaa mennä kun on alamäki vaan" ja laskeudumme kohti Oulua, jossa yövymme hotelli Lasaretissa. Matkalla voit herkutella taas Sonkamuotkassa munkin ja kahvikupposen ääressä ja osteskella Lapin tuliaisia. Kolarissa piipahdamme Wood Jewelin myymälässä ruokailemassa sekä Anu Pentikin tuotteista kuululla Vihreällä keitaalla. Vaihdamme välillä ajamaan myös toispuol jokkee, jotta näemme maisemia Ruotsin puolelta.

6. päivä Aamiaisen jälkeen matka jatkuu rantatietä Juustoporttille ruokailemaan ja sieltä kohti Tamperetta, jonne saapunemme ennen kello seitsemän uutisia.

Kilpijärvi3.png
Kilpijärvi4.png
bottom of page