© 2018 Velin matkat

Veisunkatu 64

33820 Tampere

044 718 0008

velinmatkat@gmail.com

Kemin satumainen lumilinna ja mahtava jäänmurtaja Sampo

Matka-ajankohta on 12-13.02.2020.

Matkan hinta on 598€ / hlö 2hhuoneessa ja 1hhuonelisä on 75€. Matkaan kuuluu kuljetukset Tampereelta Kemiin ja takaisin, majoituksen hotellissa aamiaisella, Kemin lumilinnan pääsymaksun ja 3 tunnin risteilyn jäänmurtaja Sammolla sekä oppaan /kuskin palvelut koko matkan ajan.

Teräksen, jään ja meren kylmä liitto on ainutlaatuinen nähtävyys koko maailmassa. Suomen valtion vuonna 1961 valmistuttama dieselsähköinen jäänmurtaja Sampo ehti murtaa 30 vuotta metrien vahvuista jäätä perämerellä kunnes pääsi eläkkeelle ja on nyt Kemin ja yksi koko Suomen tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä. Jäänmurtaja Sampo on maailman ainoa turismin käytössä oleva jäänmurtaja.

Kemiin rakennettiin yli 20-vuotta sitten maailman ensimmäinen lumilinna ja voit halutessasi nauttia kahvit totin kanssa tai vain ihailla taitavien kätten jäkiä. Jotkut turistit jopa haluavat yöpyä linnassa makuupusseissaan +5 asteen lämpötilassa! Tule sinäkin nauttimaan talven puhtaudesta ja hankkimaan "kylmiä" muistoja.

 

Päiväohjelma

1. päivä Lähtö Tampereelta aamuyöllä kohti Kemiä. Matkaa tehdään usean pysähdyksen taktiikalla. Velin matkat tarjoaa bussissa kahvia / teetä ja voit ottaa omia eväitä mukaan matkalle pohjoiseen. Kemiin päästyämme astumme jäänmurtaja Sammon kyytiin ja ehkä erikoisin koskaan kokemasi risteily alkaa. Risteilyyn kuuluu buffet lounas, opastettu kierros jäänmurtajalla ja jäitten seassa uintia (kastumatta). Illaksi majoitumme hotelliimme Ajoksen tunnelmiin ja voit vaikka saunoa.

2. päivä Aamiaisen jälkeen tutustumme Kemin lumilinnaan.

Tämän jälkeen alkaa paluumatka "usean pysähdyksen taktiikalla" Tammerkosken rannalle, jonne saapunemme kympin uutisten aikaan.