Albert Edelfelt ja

Kuutti Lavonen

Matka-ajankohdat ovat 5.4. ja 16.5. ja hinta on 150€/hlö.

Hinta sisältää kuljetuksen kotiovelta Tampereen seudulta Helsinkiin ja takaisin, kahvit ja pikkupurtavat autossa menomatkan aikana, maittavan päivällisen Cafe ursulassa, liput näyttelyihin sekä kuljettaja/oppaan palvelut.

Sinebrychoffin taidemuseon näyttely keskittyy Albert Edelfeltin vähemmän tunnettuihin, Venäjän keisariperheeseen liittyviin teoksiin. Pääosassa on Aleksanteri III:n veljenpoikia esittävä muotokuva Suuriruhtinaat Boris ja Kirill Vladimirovitš lapsina (1881) Rybinskin taidemuseon kokoelmista. Kauan kadonneeksi luultu maalaus nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Lisäksi esillä on muita valloittavia muotokuvia Romanov-suvun lapsista. Näyttelyssä on öljyvärimaalauksia, luonnoksia ja taiteilijan kirjeitä.

Didrichsenin taidemuseo esittelee Kuutti Lavosen uusinta tuotantoa ja taiteilijalle tärkeitä teoksia vuosien varrelta. Näyttelyssä kulttuuri- ja taidehistoria, henkilökohtainen ja koettu punoutuvat yhteen. Klassisesta ja kristillisestä kulttuuriperinnöstä ammentavat renessanssin ja barokin kuva-aiheet heijastuvat ja tulevat uudelleentulkituiksi Lavosen tuotannossa

© 2018 Velin matkat

Veisunkatu 64

33820 Tampere

044 718 0008

velinmatkat@gmail.com