top of page

Gioachino Rossinin Sevillan parturi

Matka-ajankohta on 22.7.2023 ja hinta kahden hengen huoneessa on 445€. Hintaan kuuluu kuljetukset Savonlinnaan, majoitus kesähotelli Vuorilinnassa Savonlinnan Casinon yhteydessä, lipun esitykseen ja opas / kuljettajan palvelut koko matkan ajan. Ajomatkalla pidämme taukoja tarpeen mukaan. Menomatkan aikana autossa on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää ja kahvi / tee.

Sevillan parturin jälkeen lehdissä on epäilty, onko Olavinlinnassa koskaan naurettu niin paljon. Kari Heiskasen ohjaama Parturi on yleisömenestys, koominen täysosuma, ja siksi täydellinen hersyilevään kesäiltaan.

Heiskasen ohjauksessa kaikki työryhmän jäsenet ovat saaneet tuoda oman mausteensa keitokseen. Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki on luonut esityksen valloittavat puvut ja Antti Mattila aurinkoisen lavastuksen. Itse parturi Figarona laulaa Ville Rusanen.

Komiikkaa on mitä suurimmassa määrin myös Rossinin musiikissa, kirjoitettuna jokaiseen nuottiin. Se tuo tapahtumiin lisätasoja ja tarjoaa loputtomasti uutta ammennettavaa niillekin, joille ooppera on jo tuttu.

Kapellimestari Michele Gamban tiedetään osaavan heittäytyä. Hän teki läpimurtonsa hyppäämällä Milanon La Scalan orkesterimonttuun tuuraamaan sairastunutta kollegaansa alle tunnin varoitusajalla ja suoraan pastakattilan äärestä. Seuraavana aamuna hänet herättivät toimittajat, sillä onnellinen sensaatiohan siitä syntyi.

Sevillan parturi on ylivoimaisesti suosituin Rossinin 39 oopperasta. Hän sävelsi sen vain 23-vuotiaana muutamassa viikossa. Kymmeniä vuosia menestyksen jälkeen hän eleli Pariisissa nauttien tryffelipitoisia herkkuja ja totesi: ”Ooppera olisi niin paljon kauniimpaa ilman laulajia.”

Huom!! Ennen 1.5.2023 tehdyt varaukset eivät ole rahallisesti sitovia, mutta näin varmistat mukaan pääsyn. Koska Velin matkat ottaa mukaan vain yhdeksän ooperan ystävää.

parturi1.png
parturi2.png
IMG_20220528_175754.jpg
bottom of page