top of page

Punaorvot Helsingin kaupunginteatterissa

Matka-ajankohta on 28.11.2020. ja hinta 150€ /hlö. Hintaan kuuluu kuljetukset Tampereen seudulta kotiovelta Helsinkiin ja takaisin, lipun esitykseen ja opas / kuljettajan palvelut koko matkan ajan. Mennessä ja tullessa pidämme taukoja tarpeen mukaan. Mennessä autossa on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää ja kahvia/teetä.


Punaorvot käsittelee koskettavasti syvää kansallista traumaa ja vaiettua ajanjaksoa Suomen historiassa sisällissodan jälkeen. Kansakunta oli jakautunut, ja Suomessa oli sodan jäljiltä lähes 25 000 punaorpoa. Lapsia joutui oikeuteen ja vankileireille. Valtioeliitin johdolla syntyi ajatus siirtää punaisten lapsia ideologisesti parempiin kasvuoloihin Pohjanmaalle pois kaupungeista ja huonojen työläisäitien luota. Kaikesta oli pulaa, mutta köyhäinavun hakeminen tarkoitti sekä äänioikeuden että lasten menettämistä.


Punaorvot kertoo erään Toisella linjalla asuvan perheen tarinan – isä on kuollut sodan jälkiselvittelyissä, ja äiti joutuu luopumaan lapsistaan, koska näille ei riitä ruokaa. Näytelmä seuraa äidin ja lasten elämää Helsingissä sekä Pohjanmaalla sijoitusperheissä. Se on koskettava kuvaus äidinrakkaudesta, toivosta ja anteeksiannosta – ja antaa äänen niille, jotka olivat täysin syyttömiä ympäröiviin tapahtumiin.

Punaorvot_S.png
bottom of page