top of page

Joulu Valamon luostarissa

Ota yhteyttä niin autamme sinua toteuttamaan tämän ihanan matkan hiljentymään luostarin rauhaan.

 

Lähde hiljentymään ja riemuitsemaan, sillä onhan joulu ortodoksisen kirkkovuoden yksi tärkeistä juhlista, pääsiäinen toki on se kaikkein tärkein. Joulua vietetään välillä 25.12 - 31.12. Tätä ennen on paastonaika, mutta ruokaa Valamossa on toki tarjolla aina.

Vaikket ehkä kuulukkaan ortodoksisen uskon piiriin olet täysin tervetullut joulun viettoon Valamon rauhaan. Kaikki, jotka kaipaavat jotain ylevää kokemusta tai turvallista hiljaisuutta ovat tervetulleita. Tarjolla on jokaiselle päivälle erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja tunnetiloja. Voit pyytää Velin matkoilta syksyllä Valamon jouluohjelman, josta näet mitä milloinkin on tarjolla ja voit valita itsellesi jo hyvissä ajoin mieluisaa, tehtävää, nähtävää ja koettavaa. Ehkä mieleenpainuvin kokemus on jouluyön jumalanpalvelus ja tapahtumat seimen ympärillä. Ortodoksiseen perinteeseen liittyy myös kaunis tapa, jonka mukaan jokainen voi tulla jumalanpalvelukseen milloin haluaa ja sieltä poistua kun siltä tuntuu. Tämä on hyvä, koska palvelukset ovat usein aika pitkiä ja aina ei ole istumapaikkaakaan saatavilla. Lapset ovat myös erittäin tervetulleita Valamon maailmaan.

Valamon kirjasto on mielenkiintoinen samoin kuin luostarin oma viini- ja lahjatavaramyymälä. Luostarissa on myös yhtenä päivänä saunomismahdollisuus. Tietenkin voit myös tilata itsellesi yksityisen saunahetkenkin.

Jonain päivän voit osallistua yhteiselle kävelyretkelle Valamon hautausmaalle, jossa voit laittaa kynän pystyyn kirjailijamestari Pentti Saarikosken hautakummulle.

veli.kilpinen@gmail.com

0400633545

ValamoJ.png
Valamo3.png
Valamo4.png
Pääsiäinen.png
bottom of page