top of page

Joulu Valamon luostarissa

Matkan ajankohta on 22-26.12.2023 

Matkan alustavat hinnat:

Luostarihotellin 2h huoneessa on 815€/hlö.

Opistohotellissa 2h huoneessa on 725€/hlö.

1h huone opistohotellissa on 815

1h huone pikkuhotellissa on 765€

Hintaan kuuluu kuljetukset Tampereen seudulta Valamoon ja takaisin, kuljettajan/oppaan palvelut, luostarin hyvin kattavat päiväohjelmat, täysihoidon ja majoituksen luostarin alueella. Varaathan matkasi (ainakin alustavasti) mahdollisimman pian, koska paikkoja pikkubussissamme on vain 8 hengelle.

 

Tervetuloa hiljentymään ja riemuitsemaan, sillä onhan joulu ortodoksisen kirkkovuoden yksi tärkeimmistä pääjuhlista, pääsiäisen rinnalla.

 

Vaikket ehkä kuulukkaan ortodoksisen uskon piiriin olet täysin tervetullut joulun viettoon Valamon rauhaan. Kaikki, jotka kaipaavat jotain ylevää kokemusta tai turvallista hiljaisuutta ovat tervetulleita. Tarjolla on jokaiselle päivälle erittäin mielenkiintoisia kokemuksia ja tunnetiloja. Voit pyytää Velin matkoilta syksyllä Valamon jouluohjelman, josta näet mitä milloinkin on tarjolla ja voit valita itsellesi jo hyvissä ajoin mieluisaa, tehtävää, nähtävää ja koettavaa. Ehkä mieleenpainuvin kokemus on jouluyön jumalanpalvelus ja tapahtumat seimen ympärillä. Ortodoksiseen perinteeseen liittyy myös kaunis tapa, jonka mukaan jokainen voi tulla jumalanpalvelukseen milloin haluaa ja sieltä poistua kun siltä tuntuu. Tämä on hyvä, koska palvelukset ovat usein aika pitkiä ja aina ei ole istumapaikkaakaan saatavilla. Lapset ovat myös erittäin tervetulleita Valamon maailmaan.

Valamon kirjasto on mielenkiintoinen samoin kuin luostarin oma viini- ja lahjatavaramyymälä. Luostarissa on myös yhtenä päivänä saunomismahdollisuus. Tietenkin voit myös tilata itsellesi yksityisen saunahetkenkin.

Jonain päivän voit osallistua yhteiselle kävelyretkelle Valamon hautausmaalle, jossa voit laittaa kynän pystyyn kirjailijamestari Pentti Saarikosken hiljaiselle haudalle.

Halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle (35€/hlö.) puolipäiväretkelle Joensuuhun 24.12. Siellä voit tutustua kuulun käsityöläiskorttelin tarjontaan ja nauttia ihanat kakkukahvit! Saatamme käydä myös Botanian kasvihuoneissa lämmittelemässä jos ryhmä niin haluaa. Retken aikana vieraillaan myös Valamon läheisyydessä sijaitsevassa Lintulan nunnaluostarissa.

ValamoJ.png
Valamo3.png
Valamo4.png
Pääsiäinen.png
bottom of page