top of page

Van Gogh Didrichsenissä ja Karita Mattila kansallisoopperassa

Matka-ajankohta on 10.10 ja alustava hinta 185€/hlö.

Hinta sisältää kuljetuksen kotiovelta Tampereen seudulta Helsinkiin ja takaisin, kahvit ja pikkupurtavat autossa menomatkan aikana, maittavan päivällisen Oodissa tai ravintolakoulussa, liput näyttelyihin sekä kuljettaja/oppaan palvelut.

Didrichsenin taidemuseon 55-vuotisjuhlavuoden huipentaa syksyllä 2020 Vincent van Goghin (1853–1890) näyttely. Sen ytimen muodostaa valikoima taiteilijan uran alkuvaiheen piirustuksia, jotka on lainattu hollantilaisesta Kröller-Müller-museosta. Näyttelyssä nähtävät kaksi öljyvärityötä muistuttavat Van Goghin taiteellisen huipun ilmaisuvoimasta: Suomen ainoa Van Goghin teos on

Ateneumin taidemuseon Katu, Auvers-sur-Oise vuodelta 1890 sekä Kröller-Müllerin kokoelman Omakuva vuodelta 1887.

Museo elämyksen jälkeen nautimme maittavan lounaan.

Kansallisoopperassa pääsemme nauttimaan Karita Mattilan tähdittämää esitystä Covid fan tutte. Kyseessä on W. A. Mozartin klassikkosävellyksestä Così fan tutte tehty mukaelma. Ihastuttavan Karita Mattila lisäksi esityksen tähtinä näemme myös muita suomalaisia huippusolisteja, mm. Miina-Liisa Värelä, Johanna Rusanen ja Waltteri Torikka. Satiiria ja realitya yhdistävä teos lupaa tuulettaa korona-ajan aiheuttamia traumoja.

Tampereelle palailemme jo alkuillasta.

Van_1.png
mattila.png
bottom of page