top of page

Rottien pyhimys Hämeenlinnassa

Velin matkat vie Teatterin  ystäviä Hämeenlinnaan ihastumaan Anneli Kannon kirjaan perustuvaan näytelmään. Matkaa tehdään 4.4. &  11.5.24. Matka tehdään tilavalla 9-hengen  pikkubussilla. Matkan hinta kotiovelta haettuna on 125€ hlö ja se sisältää lipun hyvältä paikalta teatteriesitykseen ja FM Veli Kilpisen palvelut matkan ajan.


Esitys juhlistaa Hämeenlinnan Teatterin 120-vuotisjuhlaa!

Hattulan pitäjässä uusi uljas kirkko on valmistunut ja se tarvitsee seinilleen maalaukset jumalan kunniaksi ja kirkkokansan opetukseksi. Työhön palkataan kaukaa Ruotsinmaalta kirkkomaalarimestarit Andreas Pictor, Mestari Martinus ja apupoikansa Vilppu. Maalarien saapuminen syrjäiseen pitäjään aiheuttaa hälyä kyläläisissä, sillä edustavathan he sivistystä, taiteilijuutta ja jumalaista mystisyyttä, jota harvoin on Hattulassa nähty.

Työn edistyessä sattuu apupoika Vilpulle onnettomuus, joka pakottaa mestarit etsimään apuvoimia. Kun muita tarjokkaita ei ole, joutuvat he palkkaamaan avukseen tiilimestarin orvon Pelliinan. Hänen pestaamisensa herättää kuohuntaa, onhan hän nainen, syrjäläinen ja usean mielestä mieleltään epävakaa, mutta osoittautuu taitavaksi ja nopeaoppiseksi. Ja niin maalaminen pääsee vauhtiin intohimolla, vimmalla ja käänteillä, joita kukaan ei olisi voinut aavistaa. Tervetuloa mukaan.

Rottien.png
IMG_20220528_175754.jpg
bottom of page