top of page

Parolan panssarimuseo, Hattulan kirkko ja Lepaan puutarhaopisto

Matkan ajankohdat kesällä 2024 ovat 10.7. ja 10.8. ja  hinta on 120€ / hlö.

Hinta sisältää allamainitut kohteet sisäänpääsyineen              sekä voileivän ja kahvin taiteilija-ateljeessa Parolassa ja kevyen lounaan Lepaalla sekä kotoa haun ja paluun.

Ensin käymme aamiaisella Sirkku Rahunen-Ahtilan taiteilija-atelijeessa Hattulan pyhien peltojen keskellä.

 

Tämän jälkeen vierailemme Parolan ainutlaatuisessa panssarimuseossa. Panssarimuseosäätiön ylläpitämä museo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävänä on kerätä, tallentaa, entisöidä ja tutkia panssarikalustoa sekä esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa, kehitystä ja käyttöä itsenäisen Suomen Puolustusvoimissa. Kesän 2023 suuri hitti on ollut saksan armeijan valtava Tiger panssarivaunu joka joutui tositoimiin vasta Normandian maihinnousussa vuonna 1944, joten sen merkitys sodan kulkuun jäi siksi kovin vähäiseksi Se kuljetetaan takaisin Saksaan vasta syksyllä 2024.

Seuraavaksi kuuntelemme opastusta Hattulan historiallisessa Pyhän Ristin kirkkossa. Ensimmäinen asiakirjamaininta Hattulassa sijaitsevasta kirkosta on vuodelta 1324. Kyseessä on Hämeen vanhin kirkko. Samaisesta kirkosta on meneillään suosittu näytelmä "Rottien pyhimys" Hämeenlinna teatteriassa. Velin matkat tekee sinne matkan 21.3. ja 4.4.24. Katso lisätietoja kulttuurimatkoista, ole hyvä.

Viimeinen etappimme tällä päivän mittaisella matkalla on Lepaan kartano, jossa nautimme keveän lounaan ja voit tehdä mielenkiintoisia ostoksia vaikka viinien ja kasvien maailmaan.

Tammerkosken maisemiin saapunemme hyvissä ajoin jo viiden aikaan.  Tervetuloa!

bottom of page