top of page

Parolan panssarimuseo, Hattulan kirkko ja Lepaan puutarhaopisto

Matkan ajankohta on 7.8.2023 ja hinta on 120€ / hlö.              Hinta sisältää allamainitut kohteet sisäänpääsyineen              sekä aamiaisen taiteilija-ateljeessa Parolassa ja kevyen lounaan Lepaalla sekä kotoa haun ja paluun.

Ensin käymme aamiaisella Sirkku Rahunen-Ahtilan taiteilija-atelijeessa Hattulan pyhien peltojen keskellä.

 

Tämän jälkeen vierailemme Parolan ainutlaatuisessa panssarimuseossa. Panssarimuseosäätiön ylläpitämä museo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävänä on kerätä, tallentaa, entisöidä ja tutkia panssarikalustoa sekä esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa, kehitystä ja käyttöä itsenäisen Suomen Puolustusvoimissa. Tämän kesän suuri hitti on ollut valtava saksan armeijan Tiger panssarivaunu joka joutui tositoimiin Normandian maihinnousussa vuonna 1944. Se kuljetetaan takaisin Saksaan syyskuussa 2023.

Seuraavaksi kuuntelemme opastusta Hattulan historiallisessa Pyhän Ristin kirkkossa. Ensimmäinen asiakirjamaininta Hattulassa sijaitsevasta kirkosta on vuodelta 1324. Kyseessä on Hämeen vanhin kirkko.

Viimeinen etappimme on Lepaan kartano, jossa nautimme keveän lounaan ja voit tehdä mielenkiintoisia ostoksia vaikka viinien ja kasvien maailmaan.

Tammerkosken maisemiin saapunemme hyvissä ajoin jo viiden aikaan.  Tervetuloa!

bottom of page