top of page

Ooppera Armi Ratiasta

Vahvan naisen muotokuva

Velin matkat jatkaa suosittuja oopperamatkoja Ilmajoelle. Matka-ajankohta on 8.6.2024, matkan hinta on 170€/hlö. Hintaan kuuluu kuljetukset kotiovelta Ilmajoelle ja takaisin, väliaikatarjoilun tai retkieväät autossa mennessä, lipun katetussa katsomossa, FM Veli Kilpisen palvelut koko matkan ajan ja mennessä aamiaista autossa.


Armi Ratian tarina on täynnä legendaarisia Marimekko-kaskuja, juhlia, menestyksen aallonharjaa ja vastapainona suurta epätoivoa, pettymyksiä, vihaa sekä taistelua rakkauden saamisesta ja antamisesta. Ooppera luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, ​siinä kuitenkaan onnistumatta.

OOPPERAN KOKOINEN HENKILÖ

Armi Ratia on ollut rakentamassa identiteettiämme ja antanut vahvan äänen suomalaiselle muotoilulle. Hänen yhdessä miehensä kanssa perustama tekstiiliyritys Marimekko on jatkanut maailmanvalloitustaan 50-luvun jälleenrakentamisen ajoista tähän päivään.

Ilmajoen ooppera-areena Kyrönjoen varrella on täydellinen tausta luonnonlapsi Armin tarinan kehykseksi. Oopperan lähtöidean isä on edesmennyt säveltäjä Jaakko Kuusisto, joka näki Armin tarinan ja lakeuden ​maiseman sointuvan täydellisesti yhteen.

bottom of page