top of page

Andalusian suurenmoinen kiertomatka

Matkaa tehdään kesällä 2020

1 yötä Granada, 2 yötä Sevilla, 2 yötä La Linea ja 1 yö Torremolinos.

Matkan hinta on 1795€ / hlö kahden hengen huoneessa ja yhden hengen huonelisä 295€. Matkan hintaan kuuluvat lennot Helsinki – Malaga - Helsinki, puolihoito ja kaikki ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen, kuljetuksineen ja opastuksineen.

Monet ovat järjestäneet kiertomatkoja Andalusiaan tuskin kukaan kuitenkaan näin laajaa ja antoisaa. Matkalla käymme tunnelmoimassa Granadan menneessä loistossa ja Gordoban valtavan moskeijan viileydessä. Sevilla tuo eteesi Espanjan kulta-ajan ja Kolumbuksen, Jerez taas sherryn ja hevosien tanssin. Piipahdus Islamin mailla Tangerissa on ehkä surullinen, koska Afrikka on jäänyt jälkeen Euroopan vauhdista.

Legendaarinen Gibraltarin salmi on tallentanut kallioihinsa pitkän matkan ihmiskunnan historiaa. Gibraltarin niemimaa on yhä osa Britanniaa, jotta kuningatar Elizabeth II suojatkoon matkaamme. Kiertomatkan viimeinen päivä kuljettaa meitä ohi vauraimman Espanjan, costa del solin. Tule mukaan matkalle, eksymään et pääse, sillä Velillä on mukana Afrikan tähti pelikin! Andalusian maakunta on kuuluisa hyvistä viineistään, tapaksistaan, flamengosta, häristä, espanjalaisista omeleteistaan ja maurien rakennustaiteesta. Kaikkea tuota hyvää tulemme matkalla maistamaan monipuolisen musiikin ja antoisan opastuksen maustamana. Teemme koko matkan samalla korkealaatuisella linjaautolla. Pisin päivittäinen ajomatka on noin 300 kilometriä matkan toisena päivänä ja sekin jaettuna kahtia, koska välillä on noin 5 tunnin tauko salaperäisessä Cordobassa. Sen patiotkin täytyy nähdä!

Alustava päiväohjelma:
1 päivä
Saavumme Malagaan ajamme yli kasteisten vuorten Granadaan. Tutustumme satumaiseen Alhambran palatsiin ja puutarhoihin ja majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen. Halukkaat saattavat ehtiä pikkuvisiitille Ferdinandin ja Isabellan hautakirkkoon Granadan keskustassa.

2 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Cordobaa, jossa tutustumme suureen Mezquitaan. Täältä jatkamme kohti Sevillaa, jonne saavumme ennen iltaa ja majoitumme hotelliin.

3 päivä Tutustumme Sevillan valtavaan katedraaliin ja hiljennymme Kolumbuksen haudalle. Nautimme tapaksia täällä tapaksien pääkaupungissa. Kaupunkikierroksen aikana vierailemme myös Sevillan vuoden 1929 latianalaisen maailman näyttelyalueella ja upealla vuoden 1992 maailman näyttelyalueella. Täällä on kuvattu mm. tähtien sota trilogiaa. Illalla nautimme flamengon rytmeistä.

4 päivä Jätämme Sevillan ja seuraamme Jerezissä kuninkaallisen hevoskoulun hevostanssiesitystä ja maistelemme Jerezin kuulua sherryä ehkä juuri Sandemanin sherrykellarissa. Illaksi saavumme Tarifan satamakaupunkiin Gibraltarin salmen rannalle. Matkalla sinne ohitamme euroopan suurimmat tuulivoimalapuistot ja Trafalgarin kuulun niemen. Illalla majoitumme Espanjan puolelle La Lineaan, aivan Gibraltarin läheisyyteen.

5 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Gibraltariin, jossa teemme legendaarisen minibussikierroksen. Käymme apinatasanteilla, tippukiviluolassa ja Gibraltarin niemenkärjessä. Vapaaaikana voit syödä perinteisen "fish and chips" lounaan kaupungin keskusaukiolla. Yöksi palaamme La Linean hotelliin, jossa odottaa herkullinen illallinen.

6 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme aurinkorannikkoa pitkin kohti Malagaa. Matkalla nousemme Hemmingwayn ja Madonnan rakastamaan Rondan rotkokaupunkiin ja piipahdamme Marbellan luksusjahtisatamassa iltapäiväkahveella. Illaksi saavumme Torremolinoksen mukavassa hotellissa nautimme illallisen.

7 päivä Aamiaisen jälkeen menemme Malagan kentälle, josta suora lento Suomeen lähtee aamupäivällä.

Andalusia01.png
Andalusia02.png
Andalusia03.png
Andalusia04.png
Andalusia05.png
Andalusia08.png
Andalusia06.png
bottom of page