Yritys

VELIN MATKAT

Velin Matkojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota lentojen ja kaikkien muidenkin kuljetusten hoitamiseen mahdollisimman joustavasti. Ryhmän pieni koko (4-30 henkeä) vaikuttaa positiivisesti matkalla viihtymiseen ja matkan joustamiseen. Ollessasi Velin matkoilla huomaat iloksesi, että ikä ei paina, kaveria ei jätetä, ruokailut ja suomenkieliset retket sisäänpääsymaksuineen kuuluvat aina matkasi hintaan ellei toisin ole ilmoitettu. Velin matkoilla on turvallista toteuttaa unelmia ja tuntea olevansa matkalla joka on suunniteltu odotuksiasi vastaavaksi. Velin matkojen kotipaikka on Tampere, joten linja-automatkat lähtevät usein sieltä. Kauempaa tulevat voivat jättää autonsa maksutta Velin matkojen pihaan. Talon palvelut ovat käytössäsi! Velin Matkojen palveluun kuuluu myös haku kotiovelta Tampereen seudulta jos  se vain on järkevää ja pienestä lisämaksusta kauempaakin. Mahdollista on osallistua pienestä maksusta yhteiskuljetukseen Helsinki-Vantaan kentälle ja miksei Turun tai Porinkin kentille.
Kaikilla matkoilla paikallisoppaan rinnalla kulkee yleensä Veli Kilpinen itse. Hänen tietotaitonsa kattaa yleensä kaiken minkä tarvitset lomasi aikana. Sinun on helppo kysyä ja saada vastauksia kaikkiin Sinua askarruttaviin asioihin. Tervetuloa Velin matkojen elämysmatkoille maihin ja joille, joissa on syvyyttä ja jotain annettavaa meille suomalaisille.

Veli Aleksanteri Kilpinen on puolivallaton 61-vuotias leskimies Tampereelta. Hän on johtanut Velin matkoja sen perustamisesta vuodesta 2009 asti. Pohjakoulutukseltaan hän on FK pääaineena Suomen historia. Työelämässä hän on ehtinyt olla kuntohoitajana mielisairaalassa, peruskoulun historian aineenopettajana, ala-asteen luokanopettajana ja koulun johtajana. Vuonna 1998 hän siirtyi kansankynttilän roolistaan oppaaksi aurinkomatkoille. Hänen hakemuksessaan luki "maalaismaisteri haluaa maailmalle". Ansioistaan matkanjohtajana etenkin Egyptissä Suomen matkailutoimittajien kilta valitsi hänet lopulta Suomen matkailuhenkilöksi Helsingin matkamessuilla vuonna 2007. Viimeisten 20 vuoden aikana Veli Kilpinen on ollut matkaoppaana Albaniassa, Belgiassa, Bosnia-Hertzegoviassa, Egyptissä, Englannissa, Espanjassa, Gibraltarilla, Hollannissa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kreikassa, Kroatiassa, Latviassa, Liettuassa, Lichtensteinissa, Liettuassa, Malesiassa, Marokossa, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Singaporessa, Slovakiassa, Sloveniassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Teiskossa, Thaimaassa, Turkissa, Unkarissa, Virossa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Egypti ehti olla hänen toinen koti ja työpaikka 10 talven ajan. Hän on ollut siellä Aurinkomatkojen Niilin risteilyoppaana 231 risteilykertaa. Erottuaan Aurinkomatkojen palveluksesta vuonna 2009 hän perusti saman tien oman matkatoimiston Velin matkat. Sen puitteissa Niilin risteilyjä ja muita Egyptin matkoja hän on tehnyt jo yli 50. Opastettavien suomalaisten määrä pelkästään siellä on jo reilusti yli 10000 suomalaista.

Pitkän pohtimisen jälkeen Velin matkat osti vuonna 2010 puutarhatontin Siwan keitaalta Saharasta, Egyptistä ja alkoi rakennuttaa sinne unelmiensa taloa " Villa Aleksanteria", koska Veli on aina ihaillut Aleksanteri Suurta ja hänen aikaansaannoksiaan ihmiskunnan historiassa. Talon arkkitehtuuri sai siksi vaikutteita klassisesta Kreikasta ja Egyptin historian eri aikakausista. Talossa on 5kpl 2h makuuhuonetta ja 1kpl 1h huone ja iso ruokailusali, 5 kpl pesuhuoneita ja keittiö. Kaikissa huoneissa on lattialämmitykset ja ilmalämpöpumput. Muurien ympäröimällä puutarhatontilla on sauna, uima-allas, nuotiopaikka, salaperäinen puutarha, elokuvahuone, suolahuone, spa ja huikea näkötorni. Talveksi 2017-18 sinne on valmistunut erillinen gardenhouse, jossa on suolahuone, 2hengen suite ja  laajat oleskelutilat valtavan kupolin alla. Suomalaisia matkalijoita Velin matkat on vienyt Siwan keitaalle jo vuodesta 2009. Talon valmistuttua talveksi 2013-14 siellä asui ja viihtyi yhteensä jo 8 ryhmää. Talven 2014-15 aikana siellä kävi 7 ryhmää. Nykyisellään Velin villassa käy vuosittain noin 6 ryhmää eli 40 henkilöä. Lisäksi kesäisin siellä vierailee joitain vain kuumaan +40 ilmastoon tottuneita etelän immeisiä. Villa Aleksanteri tarjoaa erinomaiset kulissit vaikka synttäreiden tai muitten sukujuhlien viettoon. Yksin matkaajakin tuntee aina olonsa kotoiseksi Velin itsensä, matkaseuran ja ystävällisen henkilökunnan parissa. Tervetuloa maailman laidalle, sillä "Siwa on yllättävän lähellä".

 

Yhteystiedot

Tiedustelut ja varaukset: 044 718 0008
Sähköpostiosoite: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.