Mostar-Dubrovnik-Montenegro-Albania

Matka-ajankohta on 7.5-12.5.2018. Matkan lopullinen hinta on 1395 € / hlö kahden hengen huoneessa. 1h huonelisä on 225€. Nukumme 2 yötä Montenegrossa, 1 yö Mostarissa ja 2 yötä Dubrovnikissa.

Dub01

Matkan hintaan kuuluu norwegianin lennot Helsinki - Dubrovnik - Oslo - Helsinki, puolihoito ja kaikki ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen ja opastuksineen.

Dubrovnik, Adrian aarreaitta on noussut miltei entiseen kukoistukseensa viimeisen Balkanin kriisin jälkeen 1990-luvun alussa. Matkalla näet peräti kolme maailman perintökaupunkia: Dubrovnik, Mostar ja Kotor. Matkan ehdottomiin helmiin kuuluu Mostarin jälleenrakennettu kaarisilta ja Neretvajoen syvänvihreä maisema Bosnia ja Hertzegovinassa. Tutuksi tulee myös seudun ruoka- ja viinimaailma, jossa herkuttelivat monet Rooman keisaritkin. Näet ja kuulet myös lyhyen läpileikkauksen Euroopan lähihistoriaan astellessamme Mostarin mukulakivillä Itävalta - Unkarin keisarin Frans Joosefin jäljissä. Uskon, että sinulle jää hyvät muistot Adrian- ja Kotorin lahden tapahtumarikkaista ja niin suunnattoman kauniista rannoista.

Mos01

PÄIVÄOHJELMA

1 päivä Saapuminen Dubrovnikin lentokentälle, josta ajamme pikkubussillamme Montenegroon, majoittuspaikkamme on hotel Montenegro Budvassa ja nautimme lounaan. Aikaa jää vielä omatoimiseen kiertelyyn Budvan rantakaupungissa.

Alba012 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle salaperäiseen Albaniaan. Matkan aikana nautimme lounaan. Illaksi palaamme hotelliin.

3 päiväLähdemme balkanin vuorten kautta Mostarin kaupunkiin. Matkalla syömme bosnialaisia herkkuja taimenia kuhisevan Buna joen varrella. Mostarissa teemme basaarikävelyn ja ylitämme kuulun Mostarin kaarisillan. Yöpymispaikkamme on hotel Bristol.

4 päivä Aamiaisen jälkeen ajamme Neretva joen rantoja seuraten Adrian meren rannalle. Täältä matka jatkuu usean pysähdyksen taktiikalla Unescon suojelemaan Dubrovnikin kaupunkiin. Yöpymispaikkamme on Lapadin niemimaalla Dubrovnikin kupeessa ja nautimme illallisen.

5 päivä Aamiaisen jälkeen teemme yhteisen kävelykierroksen Dubrovnikin vanhassa kaupungissa.  Iltapäivällä on aikaa omaan kiertelyyn Dubrovnikissa ja vaikka kiertää kaupunki muurien päällä kävellen. Voit halutessasi ja sään salliessa nousta Velin kanssa gondolihissillä  Dubrovnikin kattojen päälle. Maisemien lisäksi vuoren laella on sotamuseo, jossa kerrotaan viimeisen Balkanin kriisin tapahtumista. Viimeinen ehtoollinen nautitaan jossain tunnelmallisessa ravintolassa.

Mos2

 

6 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Dubrovnikin lentokenttää ja kotimatka Helsinkiin alkaa.

 

Tule matkalle joka on täynnä tekemistä ja nähtävää. Kiiretön aikataulu omalla pikkubussilla tekee lomastasi nautinnollisen. Albaniakin on vallan "ihana" paikka!

Velin matkat on luvannut tehdä matkoja kohteisiin, jonne muut eivät tee! Tässä on yksi sellainen.

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS