Mostar-Dubrovnik-Montenegro-Albania

Alustava matka-ajankohta on 7.5-12.5.2018. Matkan alustava hinta 1345 € / hlö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huonelisä 195€. 2 yötä Montenegro, 2 yötä Dubrovnik  ja 1 yö Mostarissa.

Dub01

Matkan hintaan kuuluu lennot Helsinki - Dubrovnik - Helsinki, puolihoito hotelleissa ja kaikki ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen ja opastuksineen..

Dubrovnik, Adrian aarreaitta on noussut miltei entiseen kukoistukseensa viimeisen Balkanin kriisin jälkeen 1990-luvun alussa. Matkalla näet peräti kolme maailman perintökaupunkia: Dubrovnik, Mostar ja Kotor. Matkan ehdottomiin helmiin kuuluva Mostarin jälleenrakennettu kaarisilta ja Neretvajoen syvänvihreä maisema Bosnia ja Hertzegovinassa. Tutuksi tulee myös seudun ruoka- ja viinimaailma, jossa herkuttelivat monet Rooman keisaritkin. Näet ja kuulet myös lyhyen läpileikkauksen Euroopan lähihistoriaan astellessamme Mostarin mukulakivillä Itävalta - Unkarin keisarin Frans Joosefin jäljissä. Uskon, että sinulle jää hyvät muistot Adrian- ja Kotorin lahden tapahtumarikkaista ja suunnattoman kauniista rannoista.

Mos01

PÄIVÄOHJELMA

1 päivä Saapuminen Dubrovnikin lentokentälle, josta ajamme linja-autolla Montenegroon ja majoittumme hotelliin Budvassa ja nautimme illallisen. Aikaa jää vielä omatoimiseen kiertelyyn Budvan rantakaupungissa.

Alba012 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän retkelle salaperäiseen Albaniaan. Matkan aikana nautimme lounaan. Illaksi palaamme hotelliimme Budvassa.

3 päivä Lähdemme aamiaisen jälkeen Kotorinlahden rantoja seuraten linja-autolla Dubrovnikiin. Matkalla pysähdymme Kotorissa ja ohitamme Pietarin Suuren aikaisen raunioituneen Perastin kaupungin. Dubrovnikissa majoitumme hotelliin ja lähdemme kaupunkikierrokselle paikallisoppaan johdolla. Illallinen herkutellaan hotellissa.

4 päivä Sinulla on koko päivä aikaa omaan kiertelyyn Dubrovnikin vanhassa kaupungissa ja vaikka kiertää kaupunki muurien päällä kävellen. Voit halutessasi ja sään salliessa nousta Velin kanssa gondolihissillä  Dubrovnikin kattojen päälle. Maisemien lisäksi vuoren laella on sotamuseo, jossa kerrotaan viimeisen Balkanin kriisin tapahtumista. Illallinen nautitaan Balkanin vuorilla musikanttien säestyksessä.

Mos2

5 päivä Lähdemme Adrian rantoja seuraten Mostarin kaupunkiin. Matkalla syömme Bosnialaisia herkkuja taimenia kuhisevan joen varrella. Mostarissa teemme basaarikävelyn ja ylitämme kuulun Mostarin kaarisillan. Illallinen hotellissa.

6 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Dubrovnikin lentokenttää ja kotimatka Helsinkiin alkaa.

Tule matkalle joka on täynnä tekemistä ja nähtävää. Kiiretön aikataulu tekee lomastasi nautinnollisen. Albaniakin on vallan "ihana" paikka!

Lähde siis mukaan. Velihän on luvannut tehdä matkoja kohteisiin, jonne muut eivät tee! Tässä on yksi sellainen.

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS