Aleksanterin kultamaat ja hopearannat

Alustava ajankohta 20-27.4.2018.

2 yötä Thessaloniki ja 4 yötä Afytos, Halkidikin niemimaa Pohjois-Kreikka.

Matkan kesto on 7 päivää ja alustava hinta 1798€ / 2h huoneessa ja 1h huonelisä 295€. Matkan hintaan kuuluvat lennot Helsinki - Thessaloniki ja takaisin, puolihoito hotelleissa, koko retkiohjelma, suomenkielinen opastus ja pääsymaksut.

Alek 0054

Alek 1900Matkakuvaus: Huikea matka Pohjois-Kreikkaan, jossa Aleksanteri Suuri syntyi 356 eKr. Maisemat, ruoka, viinit, uskonnot ja arkkitehtuuri ovat edessäsi ja koettavissa tällä upealla matkalla. Hotellimme Halkidilla pinjapuiden siimeksessä on löytö vailla vertaa. Athos-päivä on suurenmoinen, kuten myös päivä Verginassa, Makedonian kuninkaiden hautakaupungissa. Oppaasi FM Veli Aleksanteri Kilpinen on asunut, tehnyt työtä ja tutkinut vuosia näitä seutuja vuosituhannen vaihteessa. Lähde siis turvallisin mielin taas matkalle joka on miellyttävä yhdistelmä lepoa, kulinaristisia nautintoja ja suuria taide- ja kulttuurielämyksiä. Hotellit on huolella valittu hyviltä paikoilta. Thessalonikissa jopa aivan kaupungin keskustasta ja Halkidilla vanhan roomalaisaikaisen kylän kupeesta. Ajomatkat ovat aikas lyhyitä ja matkan retket tehdään nykyaikaisella bussilla.

Alek 182AAlustava päiväohjelma:
1 päivä
Saavumme lentäen illaksi Pohjois-Kreikkaan, Thessalonikin lentokentälle, josta ajamme Halkidikin niemimaalle ja majoitumme hotelliimme Afytoksen kylään.
2 päivä
Pitkän aamiaisen jälkeen lähdemme kyläkierrokselle Afytoksen viehättävään roomalaisaikaiseen kylään. Kierros päättyy viinin maistajaisiin ja lounaaseen. Ilta omaa aikaa katsella auringon laskeutumista Aigean mereen.
3 päivä
Lähdemme aamiaisen jälkeen linja-autolla kohti Athos-vuorta. Kierrämme laivalla pyhää munkkivuorta Singitos-lahden aalloilla ja ruokailemme Ouranopoliksen pyhiinvaeltajain kaupungin satamassa. Illaksi palaamme lomakotiimme Afytokseen.

Alek 4165

4 päivä Aamupäivällä vierailemme Petralonan tippukiviluolassa alkuihmisen luita katsastamassa. Paluumatkalla käymme Tsantalin viinitehtaalla viinimaistiaisissa, välipalalla ja ostoksilla. Illallinen nautitaan hotellissa.
5 päivä Jätämme Halkidin niemimaat ja palaamme linjaautollamme Thessalonikiin, jossa teemme kaupunkikierroksen bussilla ja kävellen ja näet kaupungin nähtävyyksiä. Päivän aikana nautimme runsaan lounaan. Päivän päätteeksi majoitumme keskustahotelliin.
6 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme Olympos-vuoren rinteille Verginaan, Makedonian kuninkaiden muinaiseen hautakaupunkiin. Laskeudumme Aleksanteri Suuren isän Philippos ll tumulus-haudan kullan kimallukseen. Lounastettuamme oliivipuiden varjossa palaamme Pellan laaksoa pitkin hotelliimme Thessalonikiin.
7 päivä Koko päivä aikaa omiin menoihin ja käyskentelyyn Thessalonikin rantakadulla ja käydä mezeillä kaupungin vanhan sataman alueella. Viimeinen ehtoollinen nautitaan tietysti yhdessä.
8 päivä Aamiaisen jälkeen hurautamme Thessalonikin kentälle ja lento kotiin alkaa.

Tervetuloa, ade jamas!

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS