Villa Aleksanteri Siwan keitaalla

Villa Aleksanteri Siwan keitaalla, Saharassa ja tietty siis Afrikassa.Nappi2 Matkan kesto on 10-12 päivää.

Seuraavat lähdöt ovat 3.3.2018 & 18.3.2018 & 21.1.2019 ja hinta on 1648€ / henkilö 2h huoneessa. 1h huonelisä on 250€.

Matkan hintaan kuuluvat lennot Helsinki – Istanbul - Kairo - Borg el Arab - Istanbul - Helsinki, bussikuljetukset mennessä Kairosta Siwan keitaalle ja paluuna Siwasta Borg el Arabin kentälle, siwalainen täyshoito, kaikki retket ja Velin opastus. Ainoastaan viisumimaksun 25€ /hlö ja vapaaehtoiset tipit eli palvelurahat noin 20€ /hlö ja ruokajuomansa jokainen hoitaa kohteessa. Huom! Toisinaan menolento on Istanbulin kautta Borg el Arabin kentälle lähelle Aleksandriaa jos Kairon kautta ei saada sopivia lentoja. Hinta on kuitenkin sama.

"Siwa on yllättävän lähellä"!

Siwa01

Tervetuloa elämysmatkalle eksoottiseen Egyptiin. Koskaan ei ole ollut meille suomalaisille tarjolla mitään tämän matkan kaltaista. Talvella Egyptin lämpötila on varjossa noin +18 ja auringossa miltei +26. Yöllä lämpötila saattaa olla +6 vaan se ei haittaa kun istutaan saunan palmulauteilla ja kävellään villa Aleksanterin lämmitetyillä lattioilla. Villan uima-altaan lämpötila on noin +25. Tällä kauden viimeisellä matkalla yön lämpötila on noin +17 ja päivällä varjossa noin +23 ja auringossa vähän enemmmän. Siis nyt olisi erinomainen aika lähteä sinne.

Siwa03”Villa Aleksanteri” on Veli Aleksanterin vuosien haave ja valmistunut vuosi sitten keskelle mystistä Siwan keidasta Saharaan. Keidas on 70 mpa ja kooltaan noin 20kmx20km ja sijaitsee 320 km Välimeren rannikosta etelään, Kairosta 600 km länteen ja Aleksandriasta 500 km etelän suuntaan. Keitaalla asuu noin 28 000 ihmistä, jotka puhuvat omaa siwan kieltään ja arabiaa. He ovat mielestään ensiksi siwalaisia hiekan lapsia sitten islaminuskoisia ja vasta sitten egyptiläisiä. Tämän vuosituhannen puolella alkanut "matkailu" on tuonut mukanaan autot, mopot, melun ja kiireen. Rauhallinen ja ekologinen siwan elämän tyyli ei ole kuitenkaan kadonnut ja jää varmasti elämään. Velin villan päärakennuksen ovat rakentaneet paikalliset mestarit betonista, punatiilestä, liuskekivestä, suolakivestä, puusta ja lasikeramiikasta. Siinä on neljä 2 hengen makuuhuonetta ja yksi 1 hengen makuuhuone. Suuren kupolikaton alla on iso ruokasali ja takka. Juuri valmistuneessa korkeassa suite rakennuksessa portin pielessä on yksi 2h huone. Samaisen rakennuksen viihtyisissä ja tilavissa yhteisissä tiloissa on erinomaiset musiikin kuuntelumahdollisuudet ja lepopatjoja elokuvien ja tanssiesitysten katsomista varten. Alakerrassa on valtava suolahuone baareineen kaikkineen päivänokosia varten. Erikoisuutena taloissa on kaariholvi- ja kupolikattoja, Kleopatra keramiikkaa lattioissa ja kirkkaita tai monivärisiä ikkunoita. Talon tontti on ympäröity 3 metriä korkealla tiilimuurilla, joten yksityisyytesi on taattu. Muurien suojassa olevassa puutarhassa voit käyskennellä kukkia nuuhkimassa.

Siwa05

 "Villa Aleksanterissa" on kunnioitettu ikivanhan Niilin maan rakennusperinnettä. Sakkaran haudoista on otettu mallia eteisen kattoon, ensimmäisen kerroksen makuuhuoneet ovat siwalaista tyyliä ja toisen kerroksen makuuhuoneet nubialaista tyyliä. Karnakin temppelistä on mukana oviornamentiikkaa ja maasta kohoavassa 14 metriä korkeassa näkötornissa on Faroksen majakan muotoja ainakin sen juhlallisessa sisäänkäynnissä. Alakerran kaikissa huoneissa ja yläkerran pesuhuoneissa on lattialämmitykset. Talossa on 3 kpl pesuhuone/wc ja yksi erillinen wc ja lisäksi suihkukoppi uima-altaan vieressä. Lisäksi käytössäsi on nuotioalue, terassit, puutarha, liuskekivestä tehty iso uima-allas ja sauna palmupuulauteineen- ja kattoineen. Talon huikeasta näkötornista voit ihailla Amonin temppelivuoren siluettia autiomaan tähtikirkkaassa yössä ja etsiä kaukoputkella Aleksanteri Suuren erivärisiä silmiä avaruuden kehdosta vesipiippu huulillasi.

Piha03m

Siwassa on monenlaista tekemistä. Voit patikoida itseksesi palmulehdoissa ja uiskennella milloin missäkin viileässä, lämpimässä tai kuumassa Siwan puhtaassa keidasaltaassa. Kuuluisin niistä lienee Kleopatran allas (+32 ), koska perimäteidon mukaan Kleopatra uiskenteli siinä noin vuonna 40 ekr. surressaan puolisonsa Caesarin kuolemaa. Kleopatran allas on koko pohjois-Afrikan suurin allas. Paikallinen "Siwa market"  on heti talon muurien takana ja noin 15 minuutin kävelyn päässä on Siwan keskusta. Poikkea parturissa ja hiukset oikenee ja parta katoaa muutamalla eurolla. Samainen parturi hoitaa kyntesi, kätesi ja vaikka koko kroppasi kuntoon taikasormillaan villa Aleksanterin terassilla. Käytössäsi on aasitaksit, jotka usein odottavat menemistäsi jo talon portilla. Voit lähteä myös jeeppisafariretkelle Saharan hiekkamereen tai uimaan iltaisin Siwan kuumiin lähteisiin (+37) tai katsomaan auringon laskeutumista suolajärveen. Ruokailut ovat aina Villa Aleksanterissa, jossa  paikallinen kokki valmistaa illalliset Siwan tuoreista pääasiassa kasvispohjaisista raaka-aineista. Saat esittää toiveitasi mitä söisit ja ”kaikki järjestyy". Tervetuloa viihtymään ja lepäämään maailman reunalle, ”kaukana kavala maailma”, toivottaa Veli Aleksanteri ,  ”Niilin Veli”.

Maisema01M

PÄIVÄOHJELMAT

1 päivä Lähtö Helsingistä Istanbulin kautta kohti Egyptiä. Lentojen aikana tarjoillaan yksi lämmin ja yksi kylmä ateria. Kaikki juomat myös alkoholijuomat kuuluvat lentoihin. Saavuttuamme illalla Kairoon majoitumme heti hotelliin.

2 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme suhteellisen nykyaikaisella bussilla pitkälle matkalle kohti Siwan keidasta. Saatat myös nähdä pyramidien siluetit.  Matkalla teemme pysähdyksiä ja nautimme teetä ja muuta pikku purtavaa. Perille päästyämme ruokailemme ja majoitumme vielä ennen iltaa Villa Aleksanteriin.

3 päivä Vapaa päivä, jolloin voit nauttia useita päivänokosia ja tutustua taloon ja sen palveluihin. Hämärän tullen halukkaat voivat nousta saunan lauteille ja uiskennella uima-altaassa tai istahtaa tarinoimaan iltanuotiolle.

SIWATEMPEL 700x394

4 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen tutustumme Siwan nähtävyyksiin aasin kieseillä istuen. Näet kuolleitten vuoren (mountain of dead) faarao- ja kriekkalaisaikaisia hautoja ja niiden seinämaalauksia. Nousemme Amonin oraakkelivuorelle, jossa Aleksanteri Suuri julistettiin Ammon jumalan pojaksi vuonna 332 ekr. ja ohitamme Amonin temppelin rauniot palmujen siimeksessä. Retki päättyy uintiin Kleopatran altaan + 28 asteisessa vedessä hedelmämehua nautiskellen. Loppupäivä jää vapaaksi.

KUUMALÄHDE 700x394

5 päivä  Halukkaat voivat lähteä päivän lopuksi jeepeillä autiomaahan uimaan +16 viileään järveen ja +37 kuumaan lähteeseen (bir wahed). Hinta 60 € / hlö. (säävaraus) Näet fossiiliautiomaan ihmeitä, sillä Saharahan on muinaisen valtameren pohjaa. Hiekkadyynien hiljaiset muodot ja äänetön liike tekee lähtemättömän jäljen muistiisi. Tulet varmasti vielä uudestaan. Aavikon tuuli, shakaalin huuto ja haukan kiito sinisellä taivaalla hiljenee kun saavumme land cruisereillamme päivän viimeiseen näytökseen dyynin päälle. Aurinko päättää paivän mittaisen matkansa yli taivaankannen ja kumarramme sen mahdille kuten muinaiset itämaan tietäjät aikoinaan.

6 päivä Vapaata aikaa kävellä siwan palmutarhoissa. Illalla voimme lähteä seuraamaan auringon laskeutumista suolajärveen.

Maisema02M

7 päivä Aamu- ja iltapäivä on vapaa omiin menoihin vaikka käydä paikallisessa mattokutomossa. Ennen pimeää käymme kuvaamassa ja uimassa suolajärvessä ja lepäämässä +36 kuumassa lähteessä (al maaza) tähtikirkas taivas kattonamme.

8 päivä Aika kuluu villan palveluista nauttien

9 päivä Aamu- iltapäivä vapaa ostoksiin ja käyntiin vaikka Shalin linnoituskukkulalla keskellä Siwan keidasta. Viiden aikaan lähdemme kohti Välimeren rantaa ja keskiyön aikaan olemme Välimeren rannalla Borg el Arabin lentokentällä ja kotimatka Suomeen alkaa yön yhdeksännen tunnin aikaan...

10 päivä Saavumme Istanbulin lyhyen välilaskun jälkeen Helsinkiin puolilta päivin, ins allah.

Ruoka01m

Siwan retkiohjelmalla ei ole aivan tarkkaa aikataulua ja niinpä se saattaa muuttua toiveittesi mukaan.

Voit koota myös oman porukan ja ehdottaa Velille myös oman lähtöpäiväsi SIWAAN. Koetan sovittaa lomasi Sinulle sopivaan aikaan. Ilmoita ajoissa - vielä on tilaa! Tämä on ehdoton paikka viettää häämatkaa, hääpäivää, syntymäpäivää tai ihan muuten vaan tulla tänne maailman laidalle, jossa ei vielä ole käynyt kuin parisataa suomalaista.

"Tule  Siwaan joka on yllättävän lähellä".

20171111 114449

Ota matkalle mukaan mahdollisimman vähän tavaraa. Et tarvitse tuolla lämpimässä kovin mitään Suomesta tuotua. Jos viileä yllättää illalla niin istu nuotiolle ja laita talon shaali harteillesi. Yöt ovat lämpimiä ja mukavia Villa Aleksanterin sisätiloissa. Lattialämmitykset ja olohuoneen takkatuli pitävät talon lämmön mukavan miellyttävänä. Tietty olet maailman laidalla ja monet asiat ovat toisin kuin mihin olet tottunut, mutta ehkä olet tullutkin tutustumaan toisenlaiseen elämän tyyliin. Ovet ja ikkunat saattavat narista ja juuri asennettu hana saattaa vähän vuotaa. Täällä ei tuommoisiin pikkuseikkoihin kiinnitetä huomiota. Kaikki kuitenkin hoituu Villa Aleksanterin muurien suojassa. Villa Aleksanterin muurien ulkopuolella siirryt ajassa taaksepäin ainakin 1000 vuotta ja se on paljon sen. Yölämpötila ulkona saattaa laskea alle +10 asteeseen. Muista hymyillä paikallisille - se on meidän terveisimme tuolla ikivanhalla keitaalla joka kukoisti jo silloin kun Suomen niemellä asuttiin vielä luolissa ja risumajoissa. Tuliaiseksi Villa Aleksanteriin voit tuoda vaikka servettejä, kahvipaketin tai lämpökynttilöitä.

Tervetuloa.

Kissa01m

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS