Niilin risteily ja villa Aleksanteri Siwan keitaalla yhdistelmä matka

N05

Tervetuloa Niilin, elämän virran vietäväksi sekä hemmoteltavaksi Siwan mystiselle keitaalle, Saharaan. Matka-ajankohta 14-30.1.19.

Matkan hinta on 2985€/hlö 2hhuoneessa tai hytissä. Matkan hintaan kuuluvat lennot Helsinki – Istanbul - Kairo - Luksor - Kairo ja Borg el Arab - Istanbul - Helsinki ruokailuineen ja juomineen, sekä bussikuljetukset Kairo  – Siwa  - Borg el Arab, monet retket ja Velin opastus. Niilin risteilylaivassa on täyshoito ja Siwan keitaalla villa Aleksanterissa on "siwalainen täysihoito" joka sisältää päivittäin tuhdin aamiaisen, illallisen ja kevyttä välipalaa iltapäivällä niille, jotka sitä kaipaavat. 1h huonelisä on 295€. Matkan hintaan ei kuulu viisumimaksu 25€/hlö. eikä `puolipakolliset` tipit noin 40€ /hlö. jokainenhoitaa itse kohteessa. Matkaohjelmassa mainutut vapaaehtoiset lisäretket maksetaan paikanpäällä.

Niili01

Matkalla koet komean kokonaisuuden Egyptin merkityksestä ihmiskunnalle. Niilin temppelit ja niiden vierellä yhä olevat raamatun maisemat painuvat mieleesi koko loppuelämäksesi. Tasokas risteilylaiva palveluineen, palkittu opas kertomassa sinulle Sinuhen maailmasta ja upeat ruokailut hemmottelevat kaikkia aistejasi. Viimeinen viikko kuluu levätessä ja sulatellessa kaikkea koettua villa Aleksanterin saunan lauteilla. Siwa on maailman laidalla, mutta "yllättävän lähellä" sen uskot kun sinne tulet. Olet siellä turvassa - kaukana kavala maailma kiireineen ja turistirysineen, joihin varmaan jo kyllästyit Niilin risteilyviikon aikana. Jos ja kun haluat tarkempaa selostusta Niilin risteilystä ja Siwan keidas osuudesta niin lue kotisivuiltani erilliset kuvaukset näistä kahdesta matkasta, kiitos.

20160305 0959391

ALUSTAVA PÄIVÄOHJELMA

1 päivä Lähtö lentäen Helsingistä - Istanbulin - Kairon kautta Luksoriin, jossa majoitumme Niilin risteilylaivaan.

2 päivä Aamiaisen jälkeen lepäilemme ja iltapäivällä käymme Karnakin temppelissä ja tutustumme papyruksen valmistamiseen papyrusinstituutissa. Illallallinen laivassa.

3 päivä Unimatkan virkistäminä reissaamme aamulla Niilin länsirannalle kuninkaiden laaksoon ja Howard Carter-museoon. Puolilta päivin laiva lähtee kohti Esnan sulkuja, joista selvittyämme saavumme yöksi Edfun kaupunkiin.

4 päivä Varhain aamulla käymme Edfun haukkatemppelissä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Kom Omboa. Siellä istahdamme vesipiipulle ja hedelmämehulle nubialaiseen teltalttaan ja tutustumme Niilin rantojen karjaan kotieläinpuistossa. Yöksi saavumme Assuaniin.

N10

5 päivä Auringon noustua teemme veneretken Assuanin koskialueelle, käymme nubialaisessa kodissa krokotiilejä silittelemässä ja pulahdamme uimaan Niilin kristallin kirkkaassa viileässä vedessä. Retkellä on myös mahdollista ratsastaa lisämaksusta kamelilla hiekkadyyneillä. Iltapäivä on vapaa omaan ohjelmaan tai voit lähteä lisämaksulliselle (15€ ) teeretkelle Möwenpick-hotellin näköalatorniin Assuanin kattojen päälle auringon laskua ihailemaan. IIlalla halukkaat voivat lähteä kanssani ihmettelemään myös Assuanin koptikatedraalia tai vain kiertelemään Assuanin basaareille.

6 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen käymme Philaen saaren Isis-temppelissä ja Nasserin suurpadolla. Puolen päivän aikaan alkaa paluumatka kohti Luksoria, satojen porttien Theban kaupunkia. Illalla tutustumme Kom Ombon kaksoistemppeliin ja jatkamme Edfuun yöpymään.

7 päivä Aamupäivällä jätämme Edfun ja saavumme Esnaan, josta jatkamme Luksoriin jonne risteily päättyy. Illalla käymme iltakylässä koptilastenkodissa.

8 Päivä Varhaisaamaiaisen jälkeen lähdemme Luksorin lentokentälle ja lennämme Kairoon. Josta vain niilin riisteilyllä olleiden kotimatka alkaa. Yhdistelmä matkalla olevat jatkavat kanssani Kairosta 10 päivän ajaksi Siwan keitaalle villa Aleksanteriin, keskelle lämmintä Saharaa. Ajamme niilin suiston reunaa moottoritietä pitkin välimeren rantaan El Alameiniin jossa ajan antaessa myötä vierailemme Italian sotilashautausmaalla. Perille villa Aleksanteriin saapunemme iltaruokailun aikaan.

Siwa07

9 päivä Hyvää huomenta ja eikun aamusaunaan ja uuimaan. Pitkän herkullisen aamiaisen jälkeen paivänokoset ja taloon tutustumista. Illalla tietty illallinen.

10 päivä Aamiaisen jälkeen tutustumme Siwan nähtävyyksiin aasin kieseillä istuen. Näet kuolleitten vuoren faarao- ja kreikkalaisaikaisia hautoja ja niiden seinämaalauksia. Nousemme myös Amon jumalan oraakkelivuorelle, jossa Aleksanteri Suuri julistettiin Ammon jumalan pojaksi vuonna 332 ekr. ja ohitamme Amonin temppelin rauniot palmujen siimeksessä. Retki päättyy uintiin Kleopatran altaan + 30 asteisessa vedessä hedelmämehua nautiskellen.

KLEOPATR ALLAS

11 päivä  Lähdemme tutustumaan  ja uimaan suolajärveen mystisiin maisemiin. Hiljennymme myös roomalaisaikaisella hautausmaalla. Paluumatkalla pesemme suolat iholtamme al mazan kuumassa +37 lähteessä.

12 päivä  Ruokailuja luukuunottamatta koko päivä on aikaa omille tekemisille.

13 päivä Hyvää aikaa nauttia villan uima-altaa ihanasta vedestä ja Siwan lämpimästä auringosta.

14 päivä Vapaata aikaa kävellä siwan palmutarhoissa. Illalla voimme lähteä seuraamaan auringon laskeutumista suolajarven syvyyksiin tai sitten jäämme katselemaan siwan poikien soitto- ja tanssiesitystä villa Aleksanterin salehin.

15 päivä Aika kuluu villan palveluista nauttien.

16 päivä Kuuden aikaan lähdemme kohti Borg el Arabin lentokenttää Välimeren rannalla ja kotimatka Suomeen alkaa yön 10 tunnin aikaan...

17 päivä Saavumme Istanbulin välilaskun jälkeen Helsinkiin puolilta päivin, ins allah.

Siwa02

Huom! Päivien ohjelmat saattavat vaihdella mieltymyksesi tai jaksamisesi mukaan!

TEE ALUSTAVA MATKANVARAUS