Niilin risteily

N01

elaman avain klikkaaKesto on 8 päivää ja hinta 1898€ / hlö kahden hengen hytissä. 1h hyttilisä on 255€.

Matkan hintaan kuuluu lennot Helsinki – Istanbul - Kairo - Luksor - Kairo - Istanbul - Helsinki, täysihoito, kaikki kuljetukset ja retket suomenkielisine opastuksineen ja pääsymaksuineen. Oppaana FM Veli Kilpinen. Kairon hotellissa puolihoito.

Matkan hintaan ei kuulu viisumimaksu 25€ /hlö. eikä ruokajuomat ja ns. "pakolliset" tipit noin 25 euroa / hlö, jotka jokainen hoitaa kohteessa oppaan neuvojen mukaan. Muutamat ohjelmassa mainitut vapaaehtoiset lisämaksulliset pikkuretket jokainen maksaa kohteessa.

Seuraava matka-ajankohta on 14.1.2019

161a

Veli on tehnyt tämän risteilyn jo 230 kertaa ja niistä ollessaan aurinkomatkoilla 212 ja loput 18 kertaa firmansa Velin matkojen puitteissa. Voit turvallisin mielin siis lähteä Velin mukana tälle klassikko matkalle. Hänet palkittiin vuonna 2007 Helsingin matkamessuilla etenkin tämän matkan toteuttamisesta. Yhteistyökumppanit ovat hänelle tuttuja jo 17 vuoden takaa ja he tietävät mitä me suomalaiset tarvitsemme, jotta olemme matkaan tyytyväisiä. Risteilyillä ei juuri ole vatsavaivoja, koska laiva on tietysti korkeatasoinen ja ennestään tuttu. Matkailijan täytyy vain muistaa pestä käsiään, syödä kohtuudella, juoda vettä runsaasti, välttää liika aurinkoa niin "kyl se siit" kuten Mauno Koivistokin sanoi Karnakin temppelissä Luksorissa vuonna yks ja kaks (vuonna 2000). Viime talvena Velin matkat teki kaksi Niilin risteilyä johtuen lähinnä levottomuuksista Egyptin naapurivaltioissa. Nyt maa menee vahvan presidentin ohjaamaana kohti vanhaa järjestystä. Mikä parempi - aika näyttää, mutta tämä meno aloittanee taas matkailun Niilin maassa ja hyvä niin.

N02Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle elämän virran vietäväksi.

Lentomatka Istanbulin kautta Kairoon on kovin mukava, koska toistamiseen Euroopan parhaaksi valittu lentoyhtiö Turkish air tarjoaa matkalla lämpimän ja kylmän aterian. Kaikki ruokajuomat - jopa alkoholipitoiset kuuluvat lentoon. Egypt airin lento Kairosta Luksoriin kestää vain tunnin. Risteilylaivan tilavat ulkohytit, yleiset tilat ja ravintolapalvelut ovat hyvät. Laivan retkiohjelma on muokattu mukavan väljäksi, joten levolle, auringonotolle ja uinnille on runsaasti aikaa. Palveluksessasi laivalla on kultakauppa, basaarimyymälä. Aluksen baarissa on iltaisin monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa. Ravintola ottaa huomioon kaikenlaiset erikoisruokavaliot.

N03

Lähdettyämme Luksorista, satojen porttien Thebasta, purjehdimme Esnan sulkujen kautta Edfuun, jossa vierailemme sen kuulussa haukkatemppelissä. Edfusta nousemme Assuaniin ihmettelemään suurpatoa ja hiljennymme Philaen Isis-temppelissä. Teemme monia mielenkiintoisia pikkuretkiä Assuanissa, joita muut matkanjärjestäjät eivät tee. Palaamme samalla laivalla Kom Ombon kaksoistemppeliin kautta N06Luksoriin. Luksorissa tutustumme Karnakin temppeliin ja kuninkaiden laaksoon. Käymme myös koptilastenkodissa, jonka tukemisen ja suojelemisen Velin matkat on aloittanut jo 16 vuotta sitten. Jos et vielä ollut menettänyt palaa sydämestäsi Niilille niin näin varmasti käy tämän käynnin jälkeen. Lasten silmät eivät valehtele - heistä pidetään hyvää huolta tosi pienin resurssein. Käyntimme yhteydessä annettu rahalahjoitus on helpottanut lukuisten lasten elämää ja auttanut heitä varttumisessa aikuisuuteen. "Pienikin raha, suuri apu"

Assuanissa voit osallistua lisämaksulliseen (320€) Abu Simbelin retkeen jos lähtijöitä on riittävästi.

Velin matkoilla ryhmäkoot ovat pieniä yleensä noin 7-15 henkeä, joten Velillä on aikaa monen moiseen palveluun vaikka iltapäiväkahville laivan kannelle. "Pieni ryhmän - parempi matka". Tule nauttimaan ja kuulemaan maailmasta kun se oli vielä nuori.

IMG 88102213665583Assuanin Assuanin kuvernööri mr Yosri Ismail oli kanssamme 15.1.2015 Assuanin suurpadon 44-vuotisjuhlissa. Veli toivotti terveiset Suomesta ja sanoi, että suomalaiset pitävät kovin Egyptistä.

ALUSTAVA PÄIVÄOHJELMA

1 päivä Lähtö puolilta päivin Helsingistä Istanbulin kautta Kairoon illaksi, josta jatkolennolla Luksoriin ja majoittuminen Niilin risteilylaivaan.

2 päivä Aamiaisen jälkeen tutustumme Karnakin ja Luksorin temppeleihin. Risteily alkaa puolilta päivin kohti Esnan sulkuja, joista selvittyämme saavumme yöksi Edfun kaupunkiin.

3 päivä Varhain aamulla käymme Edfun haukkatemppelissä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Kom Omboa. Kierreltyämme Kom Ombon temppelin hiljaisuudessa istahdamme vesipiipulle ja hedelmämehulle nubialaiseen telttaan ja tutustumme Niilin rantojen laihaan karjaan kotieläinpuistossa. Yöksi saavumme Assuaniin.

N07

4 päivä Auringon noustua teemme veneretken Assuanin koskialueella ja käymme nubialaisessa kodissa krokotiilejä silittelemässä. Retkellä on mahdollista myös uida elämän virrassa ja ratsastaa lisämaksusta kamelilla hiekkadyyneillä. Iltapäivä on vapaa omaan ohjelmaan tai voit lähteä lisämaksulliselle teeretkelle Möwenpick hotellin näköalatorniin Assuanin kattojen päälle auringon laskua ihailemaan. Illalla halukkaat voivat lähteä kanssani ihmettelemään myös Assuanin koptikatedraalia tai vain kiertelemään Assuanin basaareille.

5 päivä Pitkän aamiaisen jälkeen käymme Philaen-saaren Isis-temppelissä ja Nasserin suurpadolla. Puolen päivän aikaan alkaa paluumatka kohti Luksoria, satojen porttien Theban kaupunkia. Ohitamme iltavalaistun Kom Ombon temppelin ja jatkamme Edfuun yöpymään.

6 päivä Aamupäivällä jätämme Edfun ja saavumme Esnaan, josta purjehdimme Luksoriin.

N04

Luksorin koptilastenkoti Egyptissä

7 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme Niilin länsirannalle kuninkaiden laaksoon. Iltapäivän lopuksi lähdemme ostoksille papyrusinstituuttiin ja iltakylään Koptilastenkotiin. Retkeen voimme liittää myös lisämaksullisen käynnin muumiointimuseossa.

8 Päivä Varhaisaamaiaisen jälkeen lähdemme Luksorin lentokentälle ja lennämme Kairoon. Kotimatka Istanbulin kautta Suomeen alkaa. Siwalisän maksaneet jatkavat kanssani Kairosta 10 päivän ajaksi lepolomalle Siwan keitaalle villa Aleksanteriin, keskelle lämmintä Saharaa.

N09

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS