Kilpisjärvi ja Tromssa

1 YÖ ROVANIEMELLÄ, 2

YÖTÄ PALLASTUNTURILLA, 2 YÖTÄ KILPISJÄRVELLÄ  JA 1 YÖ OULUSSA.

Alustava matka-ajankohta 25.8-1.9.2018. Matkan alustava hinta on 998€ 2h huoneessa ja 1h huonelisä on 198€. Hintaan kuuluu oppaasi FM Veli Kilpisen ja kuljettajan palvelut koko matkan ajan, puolihoito ja kaikki ohjelmassa mainitut KJT 1sisäänpääsyt.

MATKAKUVAUS

Ensimmäisen yön vietämme legendaarisessa hotelli Pohjanhovissa Rovaniemellä. Seuraavat kaksi yötä nukumme hotellissamme Pallastunturin laella. Pallaksella on hyvät mahdollisuudet tutustua tunturiluontoon. Onhan se kansallispuistoaluetta.

Porotilalla vierailu on mielenkiintoinen piipahdus Lapin ihmisten pääelinkeinoon.

Levillä voit viettää aikaasi ostoksilla tai kahvilla ja saat tuntumaa siihen mikä on Levin taiga tai imu. Kahdessa täysin erillaisessa taidegalleriassa käynnit syvennyttävät sinut Lapin ihmisen sielun elämään. Kilpisjärvellä voit vaeltaa hivenen tunturiin tai kastaa jalkasi kylmään Kilpisjärveen.

Norjan puolella Skibottenissa Aslak Valkeapään sävelissä mutkittelemme bussissamme Tromssaan asti. Vietämme siellä muutaman tunnin vaikka kahvikupposen ja rapuvoileivän ääressä. Paluumatka Tampereelle sujuu sekin sutjakkaasti, koska pysähdyksiä on runsaasti ja maisemat kauniit laskeutuessamme Muonionjoki laaksoa alas Ouluun ja kaunista rantatietä Vaasa sivuuttaen Tampereen seudulle.

ALUSTAVA PÄIVÄOHJELMA

1 päivä Lähtö Tampereelta kohti Rovaniemeä, jonne saavuttuamme nautimme illallisen ja yövymme legendaarisessa hotelli Pohjanhovissa. Voit käydä myös uimassa ja saunassa.

2 päivä Aamiaisen jälkeen astumme napapiirin yli joulupukin pajan edessä. Hurautamme kohti Kittilää ja piipahdamme kahveilla Reidarin erämaa-ateljeessa. Levin ohi ajettuamme majoitumme hotelliimme Pallastunturin laelle.

3 päivä Käymme Kittilässä ostoksilla. Vierailemme taiteilija Raevaaran ateljeessa ja käymme herkuttelemme porokeitolla Martti Palosaaren Kamsumajassa Könkään kylässä. Veli Koljosen erämaa-ateljeessa käymme jos aikaa jää. Illaksi palaamme taas Pallas hotelliin syömään ja nauttimaan olostamme.

4 päivä Jätämme Pallastunturin ja nousemme käsivartta pitkin Sannan munkkikahveille Sonkamuotkaan ja kipuammme Kilpisjärvelle. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen, makosat löylyt ja vilppeät uinnit Kilpisjärvessä.

5 päivä Vaihdamme valtakuntaa ja mutkailemme Norjan vuonotietä Tromssaan. Voit syödä vuonojen suurimman katkarapuvoileivän ja kierrellä Tromssan viehättävässä kaupungissa ja käydä upeassa jäämeren akvaariossa. Palaamme illaksi hotelliimme Kilpisjärvelle.

6 päivä "Antaa mennä kun on alamäki vaan" ja laskeudumme kohti Oulua. Matkalla voit herkutella Sonkamuotkassa munkin ja kahvikupposen ääressä ja tehdä ostoksia Anu Pentikin tuotteista kuululla vihreällä keitaalla.

7 päivä Matka jatkuu rantatietä kohti juustoporttia, jossa voit nauttia lounaan ja pian ollaankin ennen iltaa jo Tampereella.

TEE ALUSTAVA MATKANVARAUS