Saksa kauneimmat joulutorit

Matka-ajankohta on 27-29.11.2018. Matkan alustava hinta on 998€/hlö 2h huoneessa. 1h huonelisä on 185€. Hintaan kuuluu lento Helsingistä Müncheniin ja takaisin sekä tutustuminen Regensburgin, Nürnbergin ja Münchenin joulutoreihin. Kahden yön majoitus aamiaisella on neljän tähden Park Hotel Maximilian Regensburgin historiallisessa keskustassa. Opas FM Veli Kilpisen palvelut on käytettävissäsi koko matkan ajan.

SJ01

Lähde unohtumattomalle matkalle Saksan Baijerin sydänmaille ja koe joulun taika jo nyt! Oppaasi on viettänyt lukuisia onnellisia päiviä näillä maailman tunnetuimmilla ja ehkä myös tunnelmallisimmilla joulutoreilla, joten sinun on helppo vain nauttia. Matka on erittäin vaihteleva, sillä teemme matkaa lentäen, pikkubussilla, junalla, kävellen ja miksei jos haluat niin hevosvaljakoinkin. Kaikki tällä matkalla on hyvin suunniteltu ja niin ettei missään tule kiire, ei aamulla eikä illalla. Nukutaan hyvin ja syödään ja juodaan vielä enemmän. Tänne sopiikin hyvin pohoojalainen sanonta: isoo vatta on tyhyjänä ruma! Hertzlich willkommen eli sydämellisesti tervetuloa.

Regensburg on pitkälti yli tuhat vuotta vanha Saksan keisarien valtiopäiväkaupunki joka säästyi Tonavan rannalla kuin ihmeen kaupalla II maailmansodan pommituksilta. Siksi se on myös Unescon maailman perintölistalla ja siellä on yhä maailman vanhin bratwurst ravintola, hymyilevä enkeli ja uskomattoman kauniit värikylläiset lyijylasi-ikkunat tuomiokirkossa ja käsin kosketeltava tunnelma kaupungin ahtailla tunnelmallisilla kivikujilla. Kaiken kruunaa kuitenkin joulun henki, glüh wein, ravitseva olut, puolimetriset nakkisämpylät ja herkulliset bratwurtsit.

SJ04

Nürnberg oli Saksan sielu aina II mailmansodan päättymiseen asti ja juuri siksi liittoutuneet tuhosivat sen viime sodassa täydellisesti. Nyt tämä uskomattoman hyvin entisöity Saksan keskiajan suurin, rikkain ja tärkein kaupunki välittää sinulle joulun sanomaa hyvän ruoan, oluen ja rauhan viestin avulla. Siellä on kymmenien ystävyyskaupunkien- ja maitten joulukojuja kertomassa rauhan sanomaa. Erityisen upea siellä on lasten joulutori. Voit viettää päivääsi myös tutustumalla kaupungin ja koko Saksan menneisyyteen sen lukuisissa museoissa.

"München on noussut sodan jälkeen käsittämättömän suureen vaurauteen kuin "Feeniks lintu tuhkasta" ja tarjoaa nyt kaikille huikeita taide- viihde ja kulinaristisia nautintoja. Kaupungissa on useita erillaisia joulutoreja, joista ehkä mielenkiintoisin on keskiaikahenkinen joulutori. Yksi "must" kohteemme Baijerin pääkaupungissa on tietysti maailman kuuluisin olutravintola Hoffbräuhaus kaupungin sydämessä. Kaupunkikierroksella saat kokea ripauksen Münchenin suurenmoisuudesta myös oppaasi kertomana.

SJT 1

1 päivä Lähtö aamulla Helsingistä lentäen Müncheniin. Täältä jatkamme linja-autolla historialliseen Regensburgin valtiopäiväkaupunkiin. Perille saavuttuamme puolen päivän aikaan jättämme laukut hotellin vastaanottoon, sillä huoneethan saamme vasta noin klo. 15.00. Tämä ei varmasti haittaa, sillä kaikilla on kiire tutustumaan kaupungin moniin viehättäviin joulutoreihin. Suurenmoisin lienee Turm und Taxis linnan ympärille levittäytyvä joulun satumaa luontaisherkkuineen, nuotioineen, trubaduureineen ja kotieläimineen. Jokainen palannee iltapäivän kuluessa hotelliin lepäilemään ja lopulta nukkumaan kun unen aika on. Gute nacht!

SJT 22 päivä Aamiaisen jälkeen halukkaat voivat lähteä oppaan kanssa Regensburgin rautatieasemalle joka on noin 200m päässä hotellistamme. Siellä astumme junaan joka vie meidät miltei tunnissa Nürnbergiin. Saavumme sinne juuri sopivasti klo. 11.00. aikaan, jolloin joulutorit aukeavat. Aivan historiallisen rautatieaseman vieressä seisoo portti vanhaan kaupunkiin, jossa teemme kävelykierroksen, jonka aikana näet, kuulet ja tuoksuttelet tämän historiallisen kaupungin parhaat paikat. Oppaasi kanssa voit vaikka käydä maailmankuulussa leikkikalumuseossa tai Saksan kansallismuseossa ihailemassa Nurnbergin kuuluisimman pojan, Albert Dürerin töitä. Tottakai maistelemme myös Nürnbergin kuuluisia bratwursteja. Illaksi palaamme helposti junalla nukkumaan kauniiseen Regensburgiin. Voimme kierrellä ennen unia myös tämän vanhan valtiopäiväkaupungin joulutoreja glühweinit tietysti taas huulillamme.

3 päivä Herkkuaamiaisen jälkeen palaamme Müncheniin, jonne päästyämme teemme kaupunkikierrokset autolla ja kävellen, jonka jälkeen sinulle jää aikaa käyskennellä itseksesikin Baijerein pääkaupungin isoilla vaurailla joulutoreilla. Iltapäivällä lähdemme lentokentälle, josta lento kotiin alkaa. Helsinkiin saapunemme jouluostoksinemme vielä saman päivän aikana.

SJ03

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS