Joulu ja uusi vuosi Siwan keitaalla, Saharassa

Villa Aleksanteri Siwan keitaalla, Saharassa ja tietty siis Afrikassa.Nappi2 Matkan kesto on 10-12 päivää.

21.12.2018-3.1.2019  hinta on 1948€

Hinta on 1948€ / hlö 2h huoneessa. 1h huonelisä on 250€.

Matkan hintaan kuuluvat lennot Helsinki – Istanbul -  Kairo - Borg el Arab -Istanbul - Helsinki, hotellimajoitus Kairossa, pyramidien näkeminen, bussikuljetukset Kairosta Siwaan ja Siwasta Borg el Arabin lentokentälle, siwalainen täyshoito, ruokajuomat, kaikki retket ja Velin opastus. Ainoastaan viisumimaksun 25€ /hlö, armeijan valvoma jeeppisafari 40€ /hlö ja vapaaehtoiset tipit eli palvelurahat noin 20€ /hlö ja ruokajuomansa jokainen hoitaa kohteessa.

IMG 5250a

"Siwa on kuitenkin yllättävän lähellä"!

Tervetuloa elämysmatkalle eksoottiseen Egyptiin. Koskaan ei ole ollut meille suomalaisille tarjolla mitään tämän matkan kaltaista. Talvella Egyptin lämpötila on varjossa noin +18-26 astetta ja auringossa enemmän. Yöllä lämpötila saattaa olla +6 vaan se ei haittaa kun istutaan saunan palmulauteilla ja kävellään villa Aleksanterin lämmitetyillä lattioilla. Villan viileän uima-altaan lämpötila on noin +22 ja lämpimän lekottelualtaan noin +26 astetta.

uusi 01 2018”Villa Aleksanteri” on Veli Aleksanterin vuosien haave ja valmistunut 6 vuotta sitten keskelle mystistä Siwan keidasta Saharaan. Keidas on 70 mpa ja kooltaan noin 20kmx20km ja sijaitsee 320 km Välimeren rannikosta etelään, Kairosta 600 km länteen ja Aleksandriasta 500 km etelän suuntaan. Keitaalla asuu noin 28 000 ihmistä, jotka puhuvat omaa siwan kieltään ja arabiaa. He ovat mielestään ensiksi siwalaisia hiekan lapsia sitten islaminuskoisia ja vasta sitten egyptiläisiä. Tämän vuosituhannen puolella alkanut "matkailu" on tuonut mukanaan autot, mopot, melun ja kiireen. Rauhallinen ja ekologinen siwan elämän tyyli ei ole kuitenkaan kadonnut ja jää varmasti elämään. Velin villan päärakennuksen ovat rakentaneet paikalliset mestarit betonista, punatiilestä, liuskekivestä, suolakivestä, puusta ja lasikeramiikasta. Siinä on neljä 2 hengen makuuhuonetta ja yksi 1 hengen makuuhuone. Suuren kupolikaton alla on iso ruokasali ja takka. Juuri valmistuneessa korkeassa aisäosilta pyöreässä suite rakennuksessa portin pielessä on yksi 2h huone. Samaisen rakennuksen viihtyisissä ja tilavissa yhteisissä tiloissa on erinomaiset musiikin kuuntelumahdollisuudet ja lepopatjoja elokuvien ja tanssiesitysten katsomista varten. Alakerrassa on valtava terapeuttinen suolahuone baareineen kaikkineen päivänokosia varten. Erikoisuutena taloissa on kaariholvi- ja kupolikattoja, Kleopatra keramiikkaa lattioissa ja kirkkaita tai monivärisiä ikkunoita. Talon tontti on ympäröity 3 metriä korkealla tiilimuurilla, joten yksityisyytesi on taattu. Muurien suojassa olevassa laajassa puutarhassa voit käyskennellä kukkia nuuhkimassa. Puutarhan etelälaidalle on valmistunut tänä vuonna saunarakennus, johon kuuluu saunan lisäksi pesuhuone ja pukeutumistilat. Saunassa on palmulauteet ja 2 harvian kiuasta, jotta löylyä riittää. Puutarhan pohjoislaidalle on tullut laaja huoltorakennus, johon on sijoitettu varasto, yksi asiakashuone ja talonmiehen huone. Molemmat uudisrakennukset ovat tehty punatiilistä ja niiden katot ovat holvatut. Puutarhan nurkkauksessa on pieni kanala, josta saa joka aamu munat aamiaispöytään.

 "Villa Aleksanterissa" on kunnioitettu ikivanhan Niilin maan rakennusperinnettä. Sakkaran haudoista on otettu mallia eteisen kattoon, ensimmäisen kerroksen makuuhuoneet ovat siwalaista tyyliä ja toisen kerroksen makuuhuoneitten, kuten puutarharakennustenkin katot ovat nubialaista tyyliä. Karnakin temppelistä on mukana oviornamentiikkaa ja maasta kohoavassa 14 metriä korkeassa näkötornissa on Aleksandrian majakan muotoja ainakin sen juhlallisessa sisäänkäynnissä. Alakerran kaikissa huoneissa ja yläkerran pesuhuoneissa on lattialämmitykset. Taloissa on 6 kpl pesuhuone/wc ja 3 kpl erillinen wc. Lisäksi käytössäsi on nuotioalue, terassit, puutarha, iso uima-allas, pieni lekotteluallas ja sauna palmupuulauteineen- ja kattoineen. Talon huikeasta näkötornista voit ihailla Amonin temppelivuoren siluettia autiomaan tähtikirkkaassa yössä ja etsiä kaukoputkella Aleksanteri Suuren erivärisiä silmiä avaruuden kehdosta vaikka vesipiippu huulillasi.

uusi 02 2018

Siwassa on monenlaista tekemistä. Voit patikoida itseksesi palmulehdoissa ja uiskennella milloin missäkin viileässä, lämpimässä tai kuumassa Siwan puhtaassa keidasaltaassa. Kuuluisin niistä lienee Kleopatran allas (+32 ), koska perimäteidon mukaan Kleopatra uiskenteli siinä noin vuonna 40 ekr. surressaan puolisonsa Caesarin kuolemaa. Kleopatran allas on pohjois-Afrikan suurin luonnon allas. Paikallinen "Siwa market"  on heti talon muurien takana ja noin 15 minuutin kävelyn päässä on Siwan keskusta. Poikkea parturissa ja hiukset oikenee ja parta katoaa muutamalla eurolla. Samainen parturi hoitaa kyntesi, kätesi ja vaikka koko kroppasi kuntoon taikasormillaan villa Aleksanterin terassilla. Käytössäsi on aasitaksit, jotka usein odottavat menemistäsi jo talon portilla. Voit lähteä myös jeeppisafariretkelle Saharan hiekkamereen tai uimaan iltaisin Siwan kuumiin lähteisiin (+37) tai katsomaan auringon laskeutumista suolajärveen. Ruokailut ovat aina Villa Aleksanterissa, jossa  paikallinen kokki valmistaa illalliset Siwan tuoreista pääasiassa kasvispohjaisista raaka-aineista. Saat esittää toiveitasi mitä söisit ja ”kaikki järjestyy". Tervetuloa viihtymään ja lepäämään maailman reunalle, ”kaukana kavala maailma”, toivottaa Veli Aleksanteri ,  ”Niilin Veli”.

uusi 03 2018

Alustavat PÄIVÄOHJELMAT

1 päivä Lähtö Helsingistä Istanbulin kautta kohti Egyptiä. Lentojen aikana tarjoillaan yksi lämmin ja yksi kylmä ateria. Kaikki juomat myös alkoholijuomat kuuluvat lentoihin. Saavuttuamme illalla noin klo 20.30 Kairon kentälle matkaamme pikkubussilla öisen Kairon poikki Niilin länsirannalle ja majoitumme hotelliin aivan pyramidien läheisyyteen.

2 päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme pyramidialueelle ja voit pienestä lisämaksusta käydä pyramidin sisällä. Se jälkeen alkaa matka pikkubussilla kohti Siwan keidasta. Perille päästyämme usean pysähdyksen taktiikalla majoitumme vielä ennen iltaa Villa Aleksanteriin. Matkalla vierailemme jollain sotilashautausmaalla El Alameinissa.

3 päivä Vapaa päivä, jolloin voit nauttia useita päivänokosia ja tutustua taloon ja sen palveluihin. Hämärän tullen halukkaat voivat nousta saunan lauteille ja uiskennella uima-altaassa tai istahtaa tarinoimaan iltanuotiolle.

4 päivä (24.12) Pitkän aamiaisen jälkeen tutustumme Siwan nähtävyyksiin aasin kieseillä istuen. Näet kuolleitten vuoren (mountain of dead) faarao- ja kriekkalaisaikaisia hautoja ja niiden seinämaalauksia. Nousemme Amonin oraakkelivuorelle, jossa Aleksanteri Suuri julistettiin Ammon jumalan pojaksi vuonna 332 ekr. ja ohitamme Amonin temppelin rauniot palmujen siimeksessä. Retki päättyy uintiin Kleopatran altaan + 28 asteisessa vedessä hedelmämehua nautiskellen. Iltapäivällä joulusauna, jouluillallinen ja pukki terveisineen. Hyvää joulua kaikille.

5 päivä  Joulupäivä on vapaa päivä ja kaukana kavala kiireinen maailma.

uusi 05 2018

6 päivä Halukkaat voivat lähteä päivän lopuksi jeepeillä autiomaahan uimaan +16 viileään järveen ja +37 kuumaan lähteeseen (bir wahed). Hinta 40 € / hlö. (säävaraus) Näet fossiiliautiomaan ihmeitä, sillä Saharahan on muinaisen valtameren pohjaa. Hiekkadyynien hiljaiset muodot ja äänetön liike tekee lähtemättömän jäljen muistiisi. Tulet varmasti vielä uudestaan. Aavikon tuuli, shakaalin huuto ja haukan kiito sinisellä taivaalla hiljenee kun saavumme land cruisereillamme päivän viimeiseen näytökseen dyynin päälle. Aurinko päättää paivän mittaisen matkansa yli taivaankannen ja kumarramme sen mahdille kuten muinaiset itämaan tietäjät aikoinaan. Halutessasi voit jäädä villaan ja olla omissa oloissasi.

7 päivä Vapaata aikaa kävellä siwan palmutarhoissa. Illalla voimme lähteä seuraamaan auringon laskeutumista suolajärveen. Huom! Uuden vuoden matkalaiset saapuvat Villaan ennen puolta päivää. Heille on tarjolla samanlaista ohjelmaa kuin joulumatkalaisilla.

8 päivä  Voimme käydä yhdessä suola- ja palmuhuonekalutehtaassa. Aamu- ja iltapäivä on vapaa omiin menoihin vaikka käydä paikallisessa mattokutomossa.

9 päivä Aika kuluu villan palveluista nauttien. Ennen pimeää käymme kuvaamassa ja uimassa suolajärvessä ja lepäämässä +36 kuumassa lähteessä (al maaza) tähtikirkas taivas kattonamme.

10 päivä Kanojen ruokkimista ja kaikkea muuta mukavaa.

11 päivä (31.12) Aamiaisen jälkeen alkaa vuoden viimeisestä päivästä nauttiminen saunoen, uiden, ruokaillen, tanssien vaikka nuotion ääressä.

uusi 06 2018

12 päivä Lepoa, lepoa ja mukavaa oloa vuoden ensimmäisenä päivänä.

13 päivä Aamu- iltapäivä vapaa ostoksiin ja käyntiin vaikka Shalin linnoituskukkulalla keskellä Siwan keidasta. Viiden aikaan lähdemme kohti Välimeren rantaa ja keskiyön aikaan olemme Välimeren rannalla Borg el Arabin lentokentällä ja kotimatka Suomeen alkaa yön yhdeksännen tunnin aikaan...

14 päivä (3.1.2019) Saavumme Istanbulin lyhyen välilaskun jälkeen Helsinkiin puolilta päivin, ins allah.

Huom. Joskus matka on päivän pari pitempikin ja silloin ne lisäpäivät on lepopäiviä. Tervetuloa.

uusi 04 2018

Siwan  vuodenvaihteen matkan retkiohjelmalla ei ole aivan tarkkaa aikataulua ja niinpä se saattaa muuttua toiveittesi mukaan.

Voit koota myös oman porukan ja ehdottaa Velille myös oman lähtöpäiväsi SIWAAN. Koetan sovittaa lomasi Sinulle sopivaan aikaan. Ilmoita ajoissa - vielä on tilaa! Tämä on ehdoton paikka viettää häämatkaa, hääpäivää, syntymäpäivää tai ihan muuten vaan tulla tänne maailman laidalle, jossa ei vielä ole käynyt kuin parisataa suomalaista.

"Tule  Siwaan joka on yllättävän lähellä".

Ota matkalle mukaan mahdollisimman vähän tavaraa. Et tarvitse tuolla lämpimässä kovin mitään Suomesta tuotua. Jos viileä yllättää illalla niin istu nuotiolle ja laita talon shaali harteillesi. Yöt ovat lämpimiä ja mukavia Villa Aleksanterin sisätiloissa. Lattialämmitykset ja olohuoneen takkatuli pitävät talon lämmön mukavan miellyttävänä. Tietty olet maailman laidalla ja monet asiat ovat toisin kuin mihin olet tottunut, mutta ehkä olet tullutkin tutustumaan toisenlaiseen elämän tyyliin. Ovet ja ikkunat saattavat narista ja juuri asennettu hana saattaa vähän vuotaa. Täällä ei tuommoisiin pikkuseikkoihin kiinnitetä huomiota. Kaikki kuitenkin hoituu jotenkin Villa Aleksanterin muurien suojassa. Villan muurien ulkopuolella siirryt ajassa taaksepäin ainakin 1000 vuotta. Yölämpötila ulkona saattaa laskea alle +10 asteeseen. Muista hymyillä paikallisille - se on meidän terveisimme tuolla ikivanhalla keitaalla joka kukoisti jo silloin kun Suomen niemellä asuttiin vielä luolissa ja risumajoissa. Tuliaiseksi Villa Aleksanteriin voit tuoda vaikka servettejä, kahvipaketin tai lämpökynttilöitä.

Tervetuloa.

uusi 07 2018

TEE ALUSTAVA MATKAVARAUS